Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος"

ΠΑΛΛΗΝΗ 4/9/2014 

AΠ: 51

Με πρωτόγνωρες, αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες Υπ. Παιδείας, Περιφερειακή Διεύθυνση και Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, μαθητών και εκπαιδευτικών.

                Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής για μια σειρά ενεργειών και παραλήψεων, που έχουν ως αποτέλεσμα μια εβδομάδα πριν την έλευση των μαθητών στα σχολεία να μην έχει τοποθετηθεί ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και να πραγματοποιούνται παράνομα και αυθαίρετα μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο.

             Συγκεκριμένα το υπουργείο με το νέο Υπουργό συνεχίζει την καταστρεπτική πολιτική του πρώην Υπουργού Παιδείας καταργώντας δεκάδες θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από τα Ολοήμερα, τα οποία και υποβαθμίζει, μετακινώντας τους με το έτσι θέλω σε όλη την Αττική.

          Προσπαθεί με ημίμετρα να καλύψει τα κενά σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών μας και του οικογενειακού προγραμματισμού εκατοντάδων εκπαιδευτικών υποβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης (κλείσιμο Ολοημέρων, συμπτύξεις τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών στις μετεγγραφές).

                Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής υπάκουη στις εντολές του Υπουργείου και «βασιλικότερη του βασιλέως» κάνει το παν να δυσκολέψει τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών αντιμετωπίζοντάς τους ως αριθμούς και πιόνια που μπορεί να τους μεταχειρίζεται όπως θέλει, μέσα από αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες.

                Ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει μια σειρά τοποθετήσεων (αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ, υπεραριθμίες ), ενώ μετά από πιέσεις εξέδωσε εγκύκλιο για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ τις οποίες ευχόμαστε να πραγματοποιήσει με βάση τα λειτουργικά κενά και τις αιτήσεις των συναδέλφων , κάτι που δεν έκανε την περσινή χρονιά.

                Παρατηρούνται επίσης πολλά παράδοξα ως προς τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και κυρίως τα κενά που παρουσιάστηκαν επίσημα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης κατά τις τοποθετήσεις όσων μετατέθηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Έτσι είδαμε πολλές οργανικές να μην εμφανίζονται-αφού άδειασαν όταν συνάδελφοι μετακινήθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ- και στην ουσία να καταργούνται κατά παράβαση κάθε νόμου. Αρκετοί συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν μέσω ΠΥΣΠΕ σε οργανικές θέσεις στις τελευταίες μεταθέσεις-με πολλά μόρια- τις έχασαν λόγω υπεραριθμιών, χωρίς φυσικά να ενημερωθούν ποτέ ότι υπήρχε αυτός ο κίνδυνος. Άρα ή οι θέσεις δεν υπήρχαν και έγιναν εικονικές τοποθετήσεις ή η Διεύθυνση προχωράει πέρα και από το Υπουργείο μιας και καταργεί παραπάνω από μια θέση σε ορισμένα σχολεία.

                Κυρίως όμως είναι απαράδεκτο 4 Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση να μην μπορεί να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα κενά που υπάρχουν και να τους καλεί να δηλώσουν δημοτικές ενότητες και όχι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες για την αίτηση απόσπασή τους καταργώντας κάθε έννοιας αξιοκρατίας και ελέγχου.

                Καλούμε :

            Τους αιρετούς του κλάδου να εξετάσουν άμεσα τις παραπάνω καταγγελίες ως προς τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και να προβούν σε κάθε ενέργεια για να προστατέψουν τους συναδέλφους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, Harvard, Yale, Columpia βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης. Το πνεύμα δεν φυλακίζεται, ούτε το πάθος της νεολαίας για...
Σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)