Thumbnail
Πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----

Πάτρα  18/2/2014

Πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων της Κεφαλλονιάς

Επιστολή για την έκφραση αλληλεγγύης και την ενίσχυση των σχολικών μονάδων της Κεφαλλονιάς, οι οποίες επλήγησαν από τους τελευταίους καταστροφικούς σεισμούς, στάλθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των μαθητικών κοινοτήτων ώστε οι σχολικές κοινότητες του νησιού να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό σε φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας και να αφήσουν πίσω τους τις όποιες δυσκολίες και ταλαιπωρία υπέστησαν.

Για την εν λόγω πρωτοβουλία ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Ύστερα από τους τελευταίους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλλονιά, πληθώρα φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτής της συλλογικής προσπάθειας η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να “κλείσει τα μάτια” απέναντι στην ταλαιπωρία των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και να μείνει αμέτοχη στη συστράτευση για την υποστήριξη τους. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έχουμε ηθική υποχρέωση και καθήκον να επιδείξουμε ευαισθησία και ειλικρινές ενδιαφέρον ώστε να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση της ζωής του νησιού. Η υποστήριξή μας λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αξία μεσούσης της οικονομικής κρίσης η οποία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Υπό τις παραπάνω συνθήκες, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προβούν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στη συγκέντρωση υλικών που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της καθημερινότητας της σχολικής μονάδας (π.χ. γραφική ύλη, αναλώσιμα είδη γραφείου, βιβλία κ.ά.) και να τα αποστείλουν με κάθε πρόσφορο μέσο στα σχολεία της Κεφαλλονιάς.

Με τη βεβαιότητα ότι η έκκλησή μας θα βρει άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση, ευχαριστούμε εκ των προτέρων τις εκπαιδευτικές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας προς την παραπάνω κατεύθυνση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας