Thumbnail
Διακήρυξη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:

Μία νέα συνδικαλιστική παράταξη, η οποία δεν υπάγεται οργανωτικά και δεν καλύπτεται από καμία από τις υπάρχουσες παρατάξεις σε επίπεδο ΟΛΜΕ. Προερχόμαστε από την ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Απευθυνόμαστε σε κάθε ριζοσπάστη δημοκράτη συνάδελφο που πιστεύει ότι η ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας μπορεί να γίνει μόνον με συλλογικούς, ενωτικούς, μετωπικούς αγώνες.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ:
Γιατί βλέπουμε το αδιέξοδο του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος, σε όλες του τις εκφάνσεις, το οποίο στάθηκε ανήμπορο να οργανώσει την άμυνα και την αντεπίθεση των εργαζομένων στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται.
Η στάση μας είναι κριτική απέναντι σε όλες τις υπάρχουσες σήμερα παρατάξεις θεωρώντας ότι έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ευθύνες δεν είναι ισομοιρασμένες φυσικά. Είναι ποιοτικά διαφορετικές για τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και όσων συνέπρατταν μαζί του πολλά χρόνια πριν από την κρίση στον ευρωενωσιακό προσανατολισμό της χώρας και στους περίφημους «κοινωνικούς διαλόγους», Είναι αυτων που καλλιεργούσαν κλίμα συμβιβασμού και υποταγής του ΣΚ, με αποτέλεσμα να βρεθεί τελείως ανέτοιμο στην επίθεση που δέχθηκε με την κρίση.
Ευθύνες υπάρχουν και στις άλλες παρατάξεις οι οποίες είτε από άποψη, είτε από έναν κακώς εννοούμενο παραταξιακό πατριωτισμό, είτε για άλλους λόγους, απέτυχαν την κρίσιμη στιγμή της επίθεσης να οργανώσουν μετωπικά και αποτελεσματικά τους εργαζόμενους.
Βέβαια - και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα - πίσω από την αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος, υπάρχει η έλλειψη συγκροτημένης αντιπρότασης από μέρους των πολιτικών υποκειμένων που μιλούν στο όνομα των συμφερόντων των εργαζομένων, με τον ριζοσπαστισμό και την πειστικότητα που χρειάζεται , ώστε να τους ενώσει και να τους κινητοποιήσει.
ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ:
Να συμβάλουμε από τα κάτω στη συγκρότηση ενιαίου μετώπου των εργαζομένων ως μόνη αποτελεσματική απάντηση εκ μέρους τους στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται από την άρχουσα τάξη. Να διαμορφώσουμε κλίμα μετωπικής συμπόρευσης συναδέλφων με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές ή κομματικές αναφορές, τις οποίες σεβόμαστε και είναι δικαίωμά τους να τις διατηρήσουν. Να παρεμβαίνουμε στο δημόσιο διάλογο στα πλαίσια των αξιών και της ιδεολογίας του εργατικού κινήματος. Να κρατήσουμε στη συλλογική δράση συναδέλφους που, απογοητευμένοι από την παρούσα κατάσταση, οδηγούνται στην αποστράτευση και στην ιδιώτευση.

Στον τομέα της εκπαίδευσης και των συνθηκών εργασίας βασικοί άξονες της δράσης μας αποτελούν οι διεκδικήσεις για:
• Ενιαίο 12χρονο δωρεάν, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
• Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά.
• Δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και στους τόπους εργασίας.
ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ:
Να συναντηθούμε με ένα μεγάλο κοινωνικό-πολιτικό κύμα, που θα διατηρήσει ότι καλύτερο από την εμπειρία και τη γνώση του ιστορικού εργατικού κινήματος, αλλά και με επάρκεια και αποτελεσματικότητα θα περιγράψει τα καινούργια και ιδιαίτερα στοιχεία της εποχής μας. Μόνον τότε το εργατικό κίνημα μπορεί να διεκδικήσει την ιδεολογική ηγεμονία του στην κοινωνία και τελικά να υπάρξει λύση με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Έχουμε απόλυτη συνείδηση ότι το εγχείρημα που αναλαμβάνουμε είναι πολύ δύσκολο, γιατί βρισκόμαστε σε μία ιστορική συγκυρία, όπου το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο που γεννιέται είναι ακόμη πολύ αδύνατο και δύσκολο να αναγνωριστεί. Δεν έχουμε την έπαρση να πιστεύουμε ότι θα είμαστε εμείς εκείνοι, οι οποίοι θα περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά του εργατικού κινήματος που χρειάζεται σήμερα. Αυτό είναι έργο ευρύτερων πολιτικών συλλογικοτήτων. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να καταθέτουμε την αγωνία μας για την ανάγκη ανασύνταξης, όσο πιο γρήγορα γίνεται, του εργατικού και λαϊκού κινήματος με θετικό τρόπο. Δηλώνουμε δηλαδή παρόντες, στη συλλογική δράση και με τρόπο που να διευκολύνει τη συνάντησή μας με όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς στον εκπαιδευτικό χώρο και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Με συνθήκες δημοκρατικού διαλόγου, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και στο βαθιά πολιτικοποιημένο ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης που συγκροτούμε, θα καθορίζουμε κάθε φορά τον τρόπο που θα παρεμβαίνουμε και τη στάση μας στα θέματα που αφορούν τον εργασιακό μας χώρο και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Την Δευτέρα 24/11/2014 και στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ (στα γραφεία της ΕΛΜΕ) και ώρα 7:30 μμ καλούμε κάθε ριζοσπάστη δημοκράτη συνάδελφο, που πιστεύει, ότι η ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας μπορεί να γίνει μόνον με συλλογικούς, ενωτικούς, μετωπικούς αγώνες, να παρευρεθεί στην παρουσίαση της διακήρυξής μας και να στηρίξει την παράταξή μας με όποιο τρόπο μπορεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα