Thumbnail
Τον κώδωνα του κινδύνουν κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Επιμέλεια: Νίκος Βενιεράκης

Πάνω από 20.000 άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν από τον ιό Έμπολα μέχρι να ελεγχθεί η κατάσταση την Δυτική Αφρική, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ζήτησε χρηματοδότηση για την καταπολέμησή του ύψους 490 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αριθμός σύμφωνα με τον οργανισμό αυξάνεται ταχύτατα καθώς πάνω από 40% των μολύνσεων συνέβησαν τις τελευταίες 21 ημέρες.  Σε μερικές περιοχές ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι δύο ή τέσσερις φορές πιο αυξημένος από αυτόν που αναφέρεται επίσημα, όπως επισημαίνει έγγραφο του οργανισμού.

«Η έκρηξη του ιού Έμπολα το 2014 συνεχίζει να εξελίσσεται σε ανησυχητικά επίπεδα», αναφέρει ο Οργανισμός σε έγγραφο που περιλαμβάνει τον οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Χώρες όπως η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε «παλεύουν για να ελέγξουν την κλιμάκωση της επιδημίας στο φόντο σοβαρών προβλημάτων των συστημάτων υγείας, μεγάλων ελλείψεων και ανεξέλεγκτου φόβου».

Ο Ιός έχει προσβάλει πάνω από 3.000 άτομα, κάνοντας το μεγαλύτερο ξέσπασμά του από ποτέ και έχει οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 1.550 άτομα. Οι ρυθμοί μετάδοσης της επιδημίας μπορούν να προκαλέσουν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ξεσπάσματα μαζί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα