Thumbnail
Νέο λουτρό αίματος

Εντείνει τις επιθέσεις του στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός. Για πρώτη φορά, μπήκαν στο στόχαστρό του πολυώροφες κατοικίες, περιλαμβανομένης μιας πενταώροφης και μιας επταώροφης πολυκατοικίας την Κυριακή και μιας πολυκατοικίας 13 ορόφων χθες, Σάββατο.

Ο Άσραφ αλ-Κέντρα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις 8 Ιουλίου αυξήθηκε σε 2.113 ανθρώπους, ενώ άλλοι 10.660 έχουν τραυματιστεί.
Χθες το απόγευμα, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν μία μητέρα και τρία από τα παιδιά της, αφού έπληξαν μια κατοικία στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ιατρικές πηγές.
Δέχεται ρουκέτες από Γάζα, Συρία και Λίβανο ισχυρίζεται το Ισραήλ
Πέντε ρουκέτες με στόχο Ισραηλινούς στα Υψίπεδα Γκολάν εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη Συρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές. Επίσης, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι Λιβανέζοι μαχητές είχαν εκτοξεύσει δύο ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. Στο μεταξύ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες αλ - Κάσαμ, ανέλαβαν την ευθύνη, με ένα μήνυμα κειμένου, για τον τραυματισμό τεσσάρων ισραηλινών στρατιωτών από επίθεση με ρουκέτες στο πέρασμα Ερέζ, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Οι ισχυρισμοί αυτοί, έγιναν η αφορμή ώστε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώσει σήμερα ότι η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συνεχιστεί επ' αόριστον, "'έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι μας", όπως είπε ο Νετανιάχου. Πρόσθεσε πως η σύγκρουση θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το σχολικό έτος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Σεπτέμβρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα