Thumbnail
Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ποιες αλλαγές θα εισηγηθεί για το Δημοτικό σχολείο.

Στις 8 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μοναδικό θέμα τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, η τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής θα κινείται προς την κατεύθυνση εξορθολογισμού της έκταση της διδακτέας ύλης ενώ στόχος – όπως είχε ζητήσει στην εισήγησή του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος – είναι να μένει η τσάντα στο σχολείο, δηλαδή να ολοκληρώνεται η μελέτη εντός της σχολικής μονάδας, ώστε να μένει περισσότερο ελεύθερος χρόνος στους μαθητές για εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αυτονομία

Επίσης, στην εισήγηση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ζητείται να υπάρχει μια σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας. Στο πλαίσιο αυτό, το ίδιο το σχολείο θα μπορεί να προσαρμόζει σε ποσοστό το ωρολόγιο πρόγραμμά του, αλλά και να έχει τη δυνατότητα κάποιας προσαρμογής του προγράμματος σπουδών στις ιδιαίτερες ανάγκες του μαθητικού δυναμικού.

Ακόμη, θα ζητηθεί επαναπροσδιορισμός του θεσμού της επιμόρφωσης, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα γνωστικά του αντικείμενα και στις νέες μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και στην εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες
Ένα ιερό σύμβολο που στόλιζαν οι πρόγονοί μας πολύ πριν εμφανιστεί το χριστουγεννιάτικο έλατο, με βαθιά σημασία και τελετουργικό χαρακτήρα.
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες