Thumbnail
ΠΕΑΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ –ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9/5/2014, 6:00 Μ.Μ., ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (Ερμού&Κορνάρου 2, Σύνταγμα, 6ος όροφος)

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΠΑΙΘ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ:

ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ…

Σταχυολογώντας τα βασικότερα σημεία του προσχεδίου νόμου της κυβέρνησης, ο μέσος θνητός σχηματίζει την εντύπωση πως οι αναπληρωτές δεν είμαστε παρά οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, που μεταξύ τυρού και αχλαδιού έχουμε ως βασικό έλλειμμα … τις βραχυχρόνιες άδειες (!). Μοναδική σχεδόν προτεινόμενη ρύθμιση το άνοιγμα των πινάκων – ζήτημα που σαφώς καίει τον κλάδο –, αλλά πάντα εκτός από το καρότο έχουμε και το μαστίγιο: σαν τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας πρέπει να συνετιστούμε με τη μονοετή – αντί της διετούς - διαγραφή μας από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας, προφανώς για να στρώνουμε χαρακτήρα. Κατά τα άλλα άνθρακας ο θησαυρός: ούτε αδιοριστία, ούτε χρόνια εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και περιπλάνηση όπου γης, ούτε τεράστια ακάλυπτα κενά, ούτε μισθός στα όρια της επιβίωσης, ούτε δίκαιο σύστημα διορισμών, ούτε ενδεχόμενο απόλυσης αν αρρωστήσουμε πάνω από 15 μέρες…  Και πέρα από τις επικίνδυνες φλυαρίες, ας δούμε κατάματα τις ένοχες σιωπές Υπουργείου-κυβέρνησης.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ 2015: ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ…

Μάιος του 2015 και τους τελευταίους τρεις μήνες οι διορισμοί στην εκπαίδευση έχουν μπει ξανά στην κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη: από την προεκλογική δέσμευση των 5.000 διορισμών κατρακυλήσαμε στις 3.000 – όπως πληροφορηθήκαμε και δημοσιοποιήσαμε μετά την συνάντησή μας ως ΠΕΑΕ με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ (7/4/2015) – ενώ τις τελευταίες μέρες δια στόματος Κατρούγκαλου μαθαίνουμε ότι το ύψος των διορισμών θα είναι σε συνάρτηση με τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Τη στιγμή, λοιπόν, που δεσμεύονται από την κυβέρνηση τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου για να καταβάλλονται πλήρως οι δόσεις του χιλιοπληρωμένου ληστρικού χρέους προς το ΔΝΤ, το δημόσιο σχολείο οδηγείται σταδιακά σε χρεοκοπία, χωρίς την υλοποίηση καμίας προεκλογικής δέσμευσης για την προάσπισή του: καμία κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:10, καμία απάντηση για μαζικούς διορισμούς που θα απαντούν στις 32.000 συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας τετραετίας, άγνωστο το πώς θα λειτουργήσουν του χρόνου τα σχολεία σε συνθήκες χρόνιας αδιοριστίας, υποστελέχωσης και υπολειτουργίας. Να υπενθυμίσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απάντησαν σ’ αυτά τα καυτά προβλήματα με δραματικές περικοπές, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αύξηση του ωραρίου και στέλνοντας χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ:

ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ…

Μάιος του 2015 και αντί ως αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να συζητάμε με βάση τα συλλογικά μας συμφέροντα και να διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς και σταθερή εργασία για τους χιλιάδες αναπληρωτές που έχουν κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο από το 2008 από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, αρκετοί συνάδελφοι είτε ξεσπαθώνουν στα κάθε λογής εκπαιδευτικά fora είτε αναμένουν δικαίωση και διορισμό με νομικές προσφυγές. Μόνο που καμία απολύτως αξία δεν έχει οποιοσδήποτε τρόπος διορισμού χωρίς μαζικούς διορισμούς, ώστε να δικαιωθούν και οι διοριστέοι του 2008 και οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι και οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα, πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί δραστικά η ανεργία των νέων πτυχιούχων συναδέλφων, αν δεν αγωνιστούμε για νέες θέσεις εργασίας, που πρακτικά περνούν μέσα από την αναλογία μιας πρόσληψης ανά μια αποχώρηση, τη ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα και για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα, την πλήρη επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, την πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας; Επίσης, δεν μπορούμε να συγχέουμε τα προσόντα ενός λέκτορα πανεπιστημίου με αυτά ενός αναπληρωτή ή νεοδιόριστου καθηγητή: οποιαδήποτε συζήτηση για προσμέτρηση των μεταπτυχιακών ή των διδακτορικών τίτλων ως προσόντων πρόσληψης σημαίνει πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχίων μας, ενώ τα πρόσθετα τυπικά προσόντα οφείλουν να προσμετρούνται στη βαθμολογική και μισθολογική μας κατάταξη. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένας κλάδος που μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις – τις δεκάδες εξετάσεις για τη λήψη του πτυχίου μας – τις εξετάσεις ανά διετία μέσω ΑΣΕΠ για να διοριστούμε ως μόνιμοι ή αναπληρωτές – τις καθημερινές εξετάσεις κάθε χρόνο ενώπιον των μαθητών μας ως δάσκαλοι μέσα στις σχολικές αίθουσες, είναι τουλάχιστον γελοίο να μας ζητούνται ως προϋποθέσεις για να δουλέψουμε μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, τη στιγμή που ως αναπληρωτές ή νεοδιόριστοι καθηγητές θα πληρωνόμαστε με 950 ή 680 ευρώ αντίστοιχα και χωρίς την παραμικρή περιοδική επιμόρφωση.

Αν, λοιπόν, δεν σφραγίσουμε τις εξελίξεις αγωνιζόμενοι για τα αναφαίρετα και δίκαια αιτήματά μας, τότε το Υπουργείο και θα υπεκφεύγει και θα κινείται στις ράγες του μνημονιακού ν. Διαμαντοπούλου (ν. 3848/2010). Άλλωστε, ως μεταβατικό σύστημα διορισμών για το επόμενο σχολικό έτος περιγράφεται ένα σύστημα που θα βασίζεται αφενός στην επιτυχία μόνο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 και αφετέρου στην προϋπηρεσία, πολύ πιθανόν με πιο «δημοκρατική» προσμέτρησή της και με πιθανό νέο πλαφόν. Κοινώς το Υπουργείο προτίθεται να πάει ακόμη και πίσω από το νόμο Διαμαντοπούλου απαξιώνοντας σαφώς την προϋπηρεσία, στερώντας το δικαίωμα διορισμού στους έχοντες μόνο μεγάλες προϋπηρεσίες και επιφέροντας τεράστιες ανατροπές στον πίνακα διορισμών και προσλήψεων, στον οποίο πολλοί υπηρετούντες αναπληρωτές έχουν καταταχθεί στους πίνακες με βάση οποιαδήποτε επιτυχία και όχι μόνο του ΑΣΕΠ του 2008. 

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ: Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ…

Με βάση τις εκτιμήσεις του Υπουργείου για 6.000 νέες φετινές συνταξιοδοτήσεις και συνακόλουθα νέες προσλήψεις αναπληρωτών που θα ξεπερνούν τις 21.000, καμία ενημέρωση και κανένα χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει από πλευράς Υπουργείου. Χωρίς ριζική  αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού, πώς θα καλυφθούν τα τεράστια κενά χωρίς αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και ωραρίου; Ο δε υπολογισμός του αριθμού των προσλήψεων εγείρει σοβαρό ερωτήματα, αφού μόνο σε 21.000 ανέρχονται τα φετινά κενά, δίχως να συνυπολογίζονται ολοήμερα που υπολειτουργούν, συγχωνευμένα-υπεράριθμα τμήματα, κενά στην παράλληλη στήριξη.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει θέση πάνω σε μια σειρά πάγιων αιτημάτων μας: 1) τις προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για έκτακτα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δουλοκτητικά σύμφωνα απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ, 2) την ανάγκη κατάργησης του θεσμού των ΑΜΩ και της ωρομισθίας, 3) την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών (συνταξιοδοτήσεων-μεταθέσεων-αποσπάσεων) για την καταγραφή και ανακοινοποίηση με ανοιχτή δημοσιοποίηση και πλήρη διαφάνεια όλων των κενών θέσεων χωρίς τη λογική του μοιράσματος των κενών και χωρίς περιθώρια ρουσφετολογικών προσλήψεων με απόκρυψη κενών – χρόνια συνήθεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-, 4) επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Με πλήρη διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα προγράμματα αυτά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, 5) την έγκαιρη έκδοση της προκήρυξης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όλες τις θέσεις (ειδική αγωγή και γενική αγωγή μαζί με τα αντισταθμιστικά προγράμματα) με εγκύκλιο σύμφωνα με την νομοθεσία, χωρίς αυτή να νομοθετεί και χωρίς να επιτρέπει αλλαγές εντός του ίδιο σχολικού έτους, 6) την καταβολή επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Αντίθετα, με υπουργική ρύθμιση προωθείται η μονοετής αντί της διετούς  τιμωρητικής διαγραφής μας από τους πίνακες σε περίπτωση άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης. Σ΄ αυτό το πλαίσιο  καταδικάζουμε τη μονοετή διαγραφή από τους πίνακες και καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει τη ρύθμισή του, δεδομένου ότι οποιαδήποτε διαγραφή από τους πίνακες σημαίνει τιμωρία του εκπαιδευτικού που προσλαμβάνεται κατά κανόνα στο μέσο της σχολικής χρονιάς στα νησιά της άγονης γραμμής και πολλές φορές ετεροαπασχολείται ήδη, συντηρεί δύο σπίτια, τη στιγμή που αποκλειστικός υπεύθυνος για την έγκαιρη πρόσληψή του είναι το Υπουργείο με ανακοινοποίηση των εν λόγω κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε στη βάση αυτών των δεδομένων ο εκάστοτε συνάδελφος να μπορεί να δηλώσει αυτές τις περιοχές πρόσληψης.

ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ Η ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ:

-   Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ με βάση τις πραγματικές λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες με τη αναλογία 1:1. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για τα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμιά σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης. Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.

-   Άμεσος διορισμός όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) από το Σεπτέμβριο για το επόμενο σχολικό έτος με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο. Κατάργηση του ΕΣΠΑ, επιστροφή της ειδικής αγωγής στον κρατικό προϋπολογισμό.

-   Άμεση αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για να καλυφθούν οι οξυμμένες λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

-   Έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές (συνταξιοδοτήσεις – παραιτήσεις - αποσπάσεις) και πλήρης διαφάνεια στην καταγραφή και ανακοινοποίηση των λειτουργικών κενών και τις συνακόλουθες προσλήψεις. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα.

-   Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές μας και τα πτυχία μας αποχωρίζοντάς τα από τα εργασιακά μας δικαιώματα. Άμεσος διπλασιασμός του εισαγωγικού μισθού για τον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό.

-   Επαναλειτουργία όλων των συγχωνευμένων και καταργημένων σχολικών μονάδων. Άμεση ανάκληση των υπό συγχώνευση σχολικών μονάδων για την έγκαιρη εγγραφή των μαθητών/-τριών σε αυτές τον Ιούνιο.

-   Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

-   Άμεση κατάργηση του ν. 3848/2010 (ν. Διαμαντοπούλου). Προσμέτρηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και κατάργηση του ν.4024/2011. Άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και έπειτα και καταμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών κατά τα τέσσερα τελευταία σχολικά έτη.

-   Άμεση άρση της διετούς τιμωρητικής διαγραφής μας από τους πίνακες σε περίπτωση άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης. Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης - με απόφαση των οικείων ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ - των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Εξομοίωση των αδειών των ελαστικών απασχολούμενων εκπαιδευτικών με αυτές των μονίμων συναδέλφων. Εκπαιδευτικές και επιστημονικές άδειες για συμμετοχή σε εξετάσεις μεταπτυχιακών, σπουδών δεύτερου πτυχίου, εισηγήσεων σε συνέδρια.

-   Όχι στο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Εισαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση με φορέα το δημόσιο πανεπιστήμιο με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα στο εν λόγω διάστημα.

-   Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

-   Άμεση επαναφορά του ωραρίου μας στα προ του 2013 επίπεδα και αντίστοιχη αποκλιμάκωσή του ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

-   Άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας. Παιδαγωγική ελευθερία και εργασιακή δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση.

-   Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο με όλη τη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών, κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ,  ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΕ-ΔΝΤ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ – ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epal
Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ: Εξέταστρα 100€ για απόκτηση πτυχίου και κατάργηση της δωρεάν προετοιμασίας των μαθητών...
ΣΥΝΕΚ: Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν νοιάζεται, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις των υπουργών και του πρωθυπουργού, για τους μαθητές και τις...
Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ: Εξέταστρα 100€ για απόκτηση πτυχίου και κατάργηση της δωρεάν προετοιμασίας των μαθητών...
πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα