Thumbnail
Δελτίο τύπου από τον ΠΑ.Σ.Α.Φ. για την Ημερίδα της Π.Ε.Φ με θέμα «Αίτημα παιδείας : Η διδασκαλία της Ιστορίας από τους φιλολόγους»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

http://filologoi02.webnode.gr/

[email protected] 

Δελτίο τύπου από τον ΠΑ.Σ.Α.Φ. για την Ημερίδα της Π.Ε.Φ με θέμα «Αίτημα παιδείας : Η διδασκαλία της Ιστορίας από τους φιλολόγους»

   Συνάδελφοι, χθες το απόγευμα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα από την Π.Ε.Φ με θέμα “Αίτημα παιδείας: Η διδασκαλία της Ιστορίας από τους φιλολόγους”. Ύστερα από πρόσκληση παρευρεθήκαμε και κάποια μέλη του ΠΑ.Σ.Α.Φ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκπλαγήκαμε αρνητικά καθώς διαπιστώναμε πως το θέμα αντιμετωπιζόταν μάλλον “μουδιασμένα”, αφού αρκετοί ομιλητές συμφώνησαν ότι η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται αποκλειστικά από φιλόλογους, χωρίς όμως να αναδείξουν την τεράστια έκταση του θέματος της β΄ανάθεσης. Ελάχιστες (δύο κατά την άποψή μας) οι δυναμικές φωνές ομιλητών, που επεσήμαναν πως στοχευμένα το μάθημα της Ιστορίας υποβαθμίζεται από το Υπουργείο, έτσι ώστε να δίνεται σε άλλες ειδικότητες και ότι η τακτική αυτή θα επεκταθεί και σε άλλα φιλολογικά μαθήματα προκειμένου να αποφευχθούν οι προσλήψεις και οι διορισμοί φιλολόγων τα επόμενα χρόνια! 

   Αφού οι ομιλητές ολοκλήρωσαν τις εισηγήσεις τους, ζήτησε να μιλήσει μέλος του ΠΑΣΑΦ, το οποίο ανέδειξε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, υποστηρίζοντας ότι η ανάθεση της Ιστορίας έχει ξεπεράσει το 80% (κάποιος ομιλητής είχε κάνει λόγο μόνο για 30%), με αποτέλεσμα την ανεργία των αναπληρωτών φιλολόγων. Ο λόγος του μέλους μας - στιβαρός και πλήρης - καταχειροκροτήθηκε και πυροδότησε την ανιαρή ατμόσφαιρα, καθώς τη σκυτάλη πήρε μία φιλόλογος με διδακτορικό στην Ιστορία, η οποία - εμφανώς φορτισμένη - είπε ότι παρακάλεσε φέτος να της δοθούν 2 ώρες Ιστορίας, αφού οι υπόλοιπες 24 ανατέθηκαν σε άλλες ειδικότητες. 

   Στη συνέχεια μίλησαν και άλλοι μόνιμοι συνάδελφοι, οι οποίοι πλέον περισσεύουν στις Δευτεροβάθμιες της Αθήνας (όπως και αρκετοί εκατοντάδες φιλόλογοι) μετά την ανάθεση της Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες, με συνέπεια να νιώθουν την εργασιακή τους θέση επισφαλή. 

    Βάσει αυτών κρίνουμε πως επόμενη ενέργεια του συλλόγου είναι να συμπορευθούμε με τους μόνιμους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα (σήμερα υπάρχει σχετική ανακοίνωση και από τους φιλόλογους στα Χανιά), για να αναδείξουμε ότι η ανάθεση της Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες πλήττει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο του κλάδου, μόνιμους και αναπληρωτές, υπονομεύοντας παράλληλα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα