Thumbnail
Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
Ο ξεσηκωμός Πολυτεχνείου παραμένει φωτεινός σηματοδότης στους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για
Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73 αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση αντίστασης και αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία. Σήμερα, 41 χρόνια μετά τον ηρωϊκό παλλαϊκό ξεσηκωμό, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της Ιστορίας του. Η ενορχηστρωμένη επίθεση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών, σαρώνουν εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα, αφαιρούν δημοκρατικές ελευθερίες. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς σε ολοένα και μεγαλύτερα λαϊκά στρώματα.
Μόλις ελάχιστες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου και σε μια προφανή προσπάθεια να πάρει «ιστορική εκδίκηση», η κυβέρνηση Σαμαρά, με τη συμβολή των πρυτανικών αρχών, περικυκλώνει τα πανεπιστήμια με δυνάμεις καταστολής και χτυπά ανελέητα τους φοιτητές. Εξαπολύει ωμή κρατική βία και καταστολή για να καταπνίξει τις εκδηλώσεις αντίστασης του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν προηγηθεί οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και οι συλλήψεις μαθητών. Η συνέχιση και το βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής χρειάζονται ως απαραίτητο μοχλό την κρατική βία, την τρομοκρατία και την καταστολή. Το νεολαιίστικο καθώς και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως ο «εχθρός λαός».
Σήμερα, 41 χρόνια μετά, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της άρχουσας τάξης να καπηλευτεί, να διαστρεβλώσει και να «σβήσει» το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός παραμένει ζωντανός και επίκαιρος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας και των πλατιών, δημοκρατικών λαϊκών μαζών και εργαζομένων. Φωτίζει το δρόμο του αγώνα για ψωμί - παιδεία - ελευθερία - δουλειά - δημοκρατία - λαϊκή κυριαρχία - ανεξαρτησία.
Ο Νοέμβρης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρος σήμερα, στη βάρβαρη επέλαση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό, τη νεολαία, τις λαϊκές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα τους. Ο δρόμος του Νοέμβρη δείχνει πως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού και της νεολαίας περνά μέσα από το μαζικό, παρατεταμένο και ανειρήνευτο παλλαϊκό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας της χώρας και όχι στη συνδιαλλαγή και τη διαχείριση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην απραξία και την ηττοπάθεια.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τις επόμενες ημέρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη πορεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη.
Όλοι στον αγώνα!
    Κάτω η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ !
    Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ !
    Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία !
ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας