Thumbnail
Ολοι στους δρόμους του αγώνα!

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ,

των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων,

Γιώτας Ιωαννίδου-Κικής Γιαννάτου,

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2015

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε., δεσμευόμαστε στην ενημέρωση των συναδέλφων για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τη σχετική τοποθέτησή μας στα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ*.

Την Πέμπτη 09/07/2015 συγκλήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα (εκλογή Προεδρείου). Η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε ιδιαίτερη σημασία και εξαιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Από τη μία, έχουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραδίδει άνευ όρων στις δυνάμεις του κατεστημένου την εκφρασμένη θέληση του λαϊκού παράγοντα ενάντια στη λιτότητα, τα Μνημόνια, την ΕΕ και το ευρώ, δηλ. το 62% ΟΧΙ. Από την άλλη, υπάρχει το αίτημα της Κυβέρνησης για παροχή νέου δανείου με αντάλλαγμα την υπογραφή νέου Μνημονίου ή άλλων σεναρίων υποταγής στις αξιώσεις του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών-κοινωνικών δικαιωμάτων και της εκπαίδευσης, με το λαό οργανωμένο και αποφασισμένο στο δρόμο για να βάλει φραγμό στα σχέδια τους.

Ανταποκρινόμενοι στο παραπάνω επιτακτικό καθήκον, οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ:

  • Καλέσαμε κάθε μέλος του Δ.Σ. να πάρει θέση και να αναλάβει προσωπική ευθύνη απέναντι στο λαό, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους που εισέβαλαν με το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο προσκήνιο, κονιορτοποιώντας τα άλλοθι ότι «ούτε θέλουν-ούτε μπορούν», μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

  • Απευθυνθήκαμε στις δυνάμεις που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς και αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. (8 έδρες στις 11), να σηκώσουν στους ώμους τους αυτήν την ανάγκη, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του λαού Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και όσο χρειαστεί και συμβάλλοντας άμεσα στον συντονισμό και την οργάνωση της αντίστασης με πρωτοβουλίες και καλέσματα σε Ομοσπονδίες-ΕΛΜΕ-εργατικά σωματεία-συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, κτλ.

  • Προτείναμε τη συγκρότηση προγραμματικού-αγωνιστικού Προεδρείου από τις δυνάμεις αυτές, οι οποίες θα πρέπει να δεσμευτούν ανοικτά στον κόσμο, στην παραπάνω κατεύθυνση καθώς και στα πολιτικά κι εκπαιδευτικά αιτήματα που απορρέουν από τις αποφάσεις του κλάδου (16ο-17ο Συνέδριο, Γ.Σ.) καθώς και αυτά που αναδείχθηκαν μέσα από την πάλη του (π.χ. αξιολόγηση, στο οποίο ζήτημα οι ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ αρνήθηκαν στο Συνέδριο να ψηφίσουν την πρόταση που υποστηρίχθηκε από ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΜΕ). Αυτά τα σημεία τα διατυπώσαμε και στην προκήρυξή μας στις 08/07/2015. Επιπλέον, ζητήσαμε τη δέσμευση όλων αυτών των δυνάμεων στην οργάνωση αποφασιστικών μορφών πάλης που θα ανταποκρίνονται στο ύψος της επίθεσης, α) με άμεσο κάλεσμα ομοσπονδιών πριν τη επικείμενη σύνοδο της ΕΕ, β) με κέντρο τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και γ) άλλα εργαλεία πάλης των εργαζόμενων (επιτροπές αγώνα κλπ).

  • Διατυπώσαμε τη θέση ότι η λειτουργία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μας ενδιαφέρει από τη σκοπιά της πλατύτερης δυνατής ενότητας και ενεργοποίησης των εκπαιδευτικών στην υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων κι όχι από τη σκοπιά της απλής αναπαραγωγής ενός οργανισμού μακριά από τα ερωτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

Με βάση την παραπάνω τοποθέτηση:

  • Διαφωνήσαμε με την πρόταση του ΠΑΜΕ για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο και τη γενική του διατύπωση περί αναγκαιότητας αγωνιστικής ετοιμότητας, χωρίς συγκεκριμένο κάλεσμα.

  • Διαφωνήσαμε, επίσης, και με την αοριστολογία από την πλευρά των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ, τα οποία, ενώ διεκδικούν τη θέση του Προέδρου, αρνούνται να πάρουν θέση για όλα αυτά με το αιτιολογικό ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμη τις προτάσεις της προς τον ελληνικό λαό.

  • Θεωρούμε υπεκφυγή την τοποθέτηση της ΔΑΚΕ ότι, αφού δεν ολοκληρώνεται η συγκρότηση του Προεδρείου, δε νομιμοποιείται το Δ.Σ. να πάρει αποφάσεις για οτιδήποτε άλλο.

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ επιμείναμε ότι μπροστά σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις για τους εργαζόμενους, πρέπει να ξεπεραστούν οι τυπικότητες, κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν (διαθεσιμότητες), ώστε η Ομοσπονδία να είναι λειτουργική και οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν ευθύνη και θέση. Τιμώντας το ρόλο που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι, να μην κρυφτούμε πίσω τους, αλλά να καλέσουμε τους εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλη μορφή αντίστασης έστω και με μοναδικό κύριο αίτημα: «ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ». Να υπάρξει, επίσης, ταυτόχρονη άμεση δρομολόγηση των μέτρων συντονισμού και οργάνωσης (που αναφέρθηκαν παραπάνω), στέλνοντας το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΜΕ και των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ δεν ψήφισαν την παραπάνω πρόταση.

Τελικά, το Δ.Σ. δεν πήρε καμία απόφαση.  Η επόμενη συνεδρίαση του είναι την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 11.00, με θέμα τη συγκρότηση Προεδρείου.

Καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ στους δρόμους του αγώνα Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και για όσο χρειαστεί, για την ανατροπή της επίθεσης του μαύρου μετώπου και για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο! Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τις ΕΛΜΕ, τα συνδικάτα να εντείνουν τώρα τη μάχη με κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις-απεργίες-καταλήψεις για να μην υπογραφεί νέο Μνημόνιο και για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε αντιλαϊκή εξέλιξη.

ΥΓ: Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ κατέλαβαν 2 από τις 11 έδρες του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Στο Δ.Σ. εκπροσωπούμαστε, για τον πρώτο χρόνο, από τη Γιώτα Ιωαννίδου και την Κική Γιαννάτου (αναπληρώτρια). Είναι βασική μας θέση να υπάρχει κάθε χρόνο εναλλαγή των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπως επίσης είναι θέμα αρχής να δηλώσουμε εμπράκτως τη στήριξή μας στον αγώνα όλων των ελαστικά απασχολούμενων εργαζομένων στην εκπαίδευση, οι οποίοι εκπροσωπούνται μέσα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για πρώτη φορά.

όσα είπαμε ισχύουν!!!

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
xarokopeio.jpg
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 10:00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 14:00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο