Thumbnail
Δεν πλήρωσε τα χρήματα για απαράδεκτο χαράτσι των 45 ευρώ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Τετάρτη η Επιτροπή Αγώνα των Φοιτητών Εστιών «Δουρούτης» του ΜΑΣ (πρόκειται για τις φοιτητικές εστίες που βρίσκονται στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης). Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την άρνηση του Πανεπιστημίου να ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησης πτυχίου σε φοιτήτρια που είχε περάσει με επιτυχία όλα τα μαθήματά της επειδή δεν πλήρωσε τα χρήματα για απαράδεκτο χαράτσι των 45 ευρώ που έχει επιβάλει το Πανεπιστήμιο στους εστιακούς φοιτητές.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της Επιτροπής Αγώνα απαίτησαν από τον πρύτανη να ξεκινήσει εδώ και τώρα η διαδικασία χορήγησης πτυχίου στη φοιτήτρια και να σταματήσει το κατάπτυστο χαράτσωμα των φοιτητών με τα 45 ευρώ το μήνα. Καταγγέλθηκε, επίσης, η απαράδεκτη στάση της διοίκησης του Πανεπιστημίου να στείλει προειδοποιητικό «ραβασάκι» στις πόρτες των εστιακών φοιτητών με το οποίο ζητάει τα χρωστούμενα από κάθε φοιτητή υπενθυμίζοντας τις συνέπειες της μη πληρωμής.

Η απαράδεκτη στάση του πρύτανη, που έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει ψεύτες τους φοιτητές και που με μισόλογα απέφευγε να πάρει θέση στην απαίτηση των φοιτητών να καταργηθεί το χαράτσι, είναι ενδεικτική της αντιλαϊκής πολιτικής που θα συνεχίζει να εφαρμόζει η πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Τελικά, κάτω από την πίεση των φοιτητών, ο πρύτανης δήλωσε μπροστά και στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που κάλυπταν την κινητοποίηση ότι οι διαδικασίες χορήγησης του πτυχίου στη φοιτήτρια θα ξεκινήσουν.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των Φοιτητών Εστιών «Δουρούτης» του ΜΑΣ αναφέρει: «Είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα συνεχίσει να υφίσταται με τις λαϊκές οικογένειες να “σκάνε” από τα χρέη και να πληρώνουν για να χρηματοδοτούνται διάφορες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο. Είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα συνεχιστεί με τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για χρήμα που θα προέλθει από περαιτέρω περικοπές και εμπορευματοποίηση στις λαϊκές ανάγκες. Άλλωστε και η νέα κυβέρνηση, που κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ενθαρρύνει το “λιτό βίο” και συναινεί στο να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε εγρήγορση και επαγρύπνηση τους φοιτητές, σε συνέχιση και ένταση του αγώνα συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και όπως αυτή εξειδικεύεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κάλεσε τα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, τις Επιτροπές Ετών, όλους τους φοιτητές, καθώς και τα σωματεία και συνδικάτα των εργαζομένων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης της στάσης της Πρυτανείας και οργάνωσης του αγώνα ενάντια στα χαράτσια, για δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - σπουδές, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει στα πλαίσια της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλίων να ταλανίζει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους».

Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας