Thumbnail
ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής στη διάρκεια του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχ. χρονιάς

των : αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 [email protected],                                                         

και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, [email protected],

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Πάνω από 230 κενά στην Αν. Αττική, με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Να μην επιτρέψουμε και φέτος τις πλασματικές και παράνομες λειτουργικές υπεραριθμίες, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τις περικοπές θέσεων εργασίας και τις αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων

Να γίνουν τώρα οι αποσπάσεις – πριν από τις προσλήψεις αναπληρωτών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά που θα μας βρει ενωμένους και αλληλέγγυους στον αγώνα για καλύτερες προοπτικές για τον κλάδο και τη δημόσια εκπαίδευση αλλά και τη ζωή μας γενικότερα.

Τη Δευτέρα 1/9 ξεκινάει και τυπικά η νέα σχολική χρονιά και ήδη οι μέχρι τώρα επιλογές τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η οποία δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες θέσεις σε όλη την Ελλάδα  όσο και της διοίκησης της Αν. Αττικής που υλοποιεί απαρέγκλιτα την πολιτική των περικοπών, οδηγούν σε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων στην Αν. Αττική και γενικότερα στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, με νέα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στα  μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών.

Συγκεκριμένα 

στη Συνεδρίαση της 27/8/14, θέσαμε στη Διευθύντρια εκπαίδευσης το θέμα της κάλυψης των οργανικών αλλά και των λειτουργικών κενών που υπάρχουν στην Αν. Αττική.

(Αυτή τη στιγμή, μετά και την Γ΄ φάση, υπάρχουν 51 οργανικά κενά δασκάλων -19 στην Α΄ και 32 στη Β΄- και 13 οργανικά κενά νηπ/γών- όλα στη Β΄, ενώ μετά τις αποσπάσεις που ανακοινώθηκαν από το ΚΥΣΠΕ -έφυγαν 176 (151 σε άλλα ΠΥΣΠΕ, 19 σε γραφεία δ/νσεων και περιφερειών, 2 στο kid's athletics, 1 στο Υπ. Παιδείας, 3 σε δημόσια ΙΕΚ) και ήρθαν μόνο 62 συνάδελφοι από άλλα ΠΥΣΠΕ- τα κενά στην Αν. Αττική ξεπερνούν τα 230, χωρίς να έχουμε ακόμα την ακριβή εικόνα. Μια εικόνα που θα διαμορφωθεί το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη μετά τις μεταγραφές των μαθητών (συνήθως αυξητική είναι η τάση στην Αν. Αττική) και τις αιτήσεις για άδεια των εκπαιδευτικών  που θα υποβληθούν. Είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν πολύ περισσότερα κενά.

Η Διευθύντρια, σε πλήρη ταύτιση με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις παραγόντων του Υπουργείου, απάντησε ότι αυτό θα γίνει σύμφωνα με τη λογική της περσινής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου. 

Αυτό σημαίνει ότι οι δάσκαλοι θα καλύψουν πρώτα το πρωινό και μετά το ολοήμερο –αν περισσεύουν. Αλλιώς τα ολοήμερα θα λειτουργήσουν με αναπληρωτές ΕΣΠΑ (όταν και αν έρθουν). Το ίδιο θα συμβεί και στα Ν/Γ, δηλαδή  θα λειτουργήσουν πρώτα τα κανονικά τμήματα με νήπια, μετά τα ολοήμερα και όπου υπάρχει δυνατότητα θα πάρουν και προνήπια!!!

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η εγκύκλιος του Αρβανιτόπουλου (και η όποια επικαιροποίησή της γίνει από το Λοβέρδο) προβλέπει παράνομα το “βάφτισμα” ως λειτουργικά υπεράριθμων των συναδέλφων στα ολοήμερα.

Επίσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό που ανέφερε θολά η δ/ντρια για τα νηπιαγωγεία. Εκτός από το γνωστό θέμα της προσπάθειας από τη διοίκηση να αποπέμψουν τα προνήπια και να κλείσουν τμήματα, διαφαίνεται το ενδεχόμενο (ελπίζουμε ότι ερμηνεύουμε λάθος τα λεγόμενα και πρέπει ρητά να διαψευσθεί από τη διοίκηση) να επιχειρήσουν, για πρώτη φορά φέτος, να  “βαφτίσουν” και στα νηπιαγωγεία,  λειτουργικά υπεράριθμες τις συναδέλφους στα ολοήμερα προκειμένου να τις μετακινήσουν για να έρθουν οι αναπληρώτριες ΕΣΠΑ από το αντίστοιχο πρόγραμμα !!!

Ενημερώνουμε τους συλλόγους και τους συναδέλφους γιατί θεωρούμε ότι πρέπει από την πρώτη στιγμή να οργανώσουμε, συντονισμένα, τη μαζική αντίδρασή μας ώστε να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να προχωρήσουν αυτά τα σχέδια (που είναι μέτρα από την καταστροφική συνταγή του Υπουργείου για την “κάλυψη” των κενών) καθώς θα σημάνουν αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων, συγχωνεύσεις τμημάτων, μη λειτουργία των ολοήμερων κ.λ.π.

σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα στη  συνεδρίαση της 27/8/14

Τοποθετήθηκαν προσωρινά οι μεταταγμένοι ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 σύμφωνα με τις δηλώσεις τους. Στην αρχική λίστα των ΠΕ19-20 είχε 4 συναδέλφους ειδικής κατηγορίας. Με απόφαση της πλειοψηφίας (3-2) οι 3 από τους 4 μπήκαν στη σειρά με βάση τα μόρια επειδή δεν καλύπτονταν τα κριτήρια του Π.Δ. 50. Οι αιρετοί μειοψηφήσαμε επειδή αποδεδειγμένα οι συνάδελφοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έτσι προκαλέσαμε μια συζήτηση στα πλαίσια του συμβουλίου για την ανάγκη ανοίγματος των κριτηρίων ένταξης σε ειδική κατηγορία του ΠΔ 50. Πιστεύουμε ότι η συζήτηση πρέπει να διευρυνθεί  έτσι ώστε να καλύπτονται και άλλοι συνάδελφοι που πραγματικά έχουν την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία.

Στη συνεδρίαση της 29/8/14 θέσαμε έντονα το ζήτημα των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ

Στην αρχή της συνεδρίασης η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ενημέρωσε ότι οι οριστικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που ήρθαν με απόσπαση από άλλες περιοχές θα γίνουν μετά την τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων σε νέες θέσεις.

 Οι αιρετοί υπογραμμίσαμε την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ. Η Διευθύντρια επικαλέστηκε φόρτο εργασίας των υπαλλήλων και δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν δικαιολογείται από πουθενά το να ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ  αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ.

Για να γίνει αυτό, με δεδομένη την τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει, με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, στο σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών ιδιαίτερα φέτος, πρέπει αμέσως να βγει ανακοίνωση από τη δ/νση και να υποβληθούν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους μέχρι το τέλος της εβδομάδας (5/9) ώστε να γίνουν οι αποσπάσεις πριν από τις προσλήψεις και τοποθετήσεις των αναπληρωτών.  Δηλαδή, πριν καλυφθούν πολλά από τα κενά και δεσμευτούν οι συνάδελφοι με τη λειτουργία των τάξεων στα σχολεία τους, γεγονός που θα μεγιστοποιήσει την αναστάτωση με ενδεχόμενη μετακίνηση τους μετά.

Όσο η δ/ντρια καθυστερεί τη διαδικασία επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι μεθοδεύει από τα πράγματα, την επανάληψη της περσινής τακτικής  ΝΑ ΜΗ ΔΟΣΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ παρά μόνο στις υποχρεωτικές από το νόμο περιπτώσεις (ειδικές κατηγορίες).

Ενημερώνουμε τους συλλόγους και τους συναδέλφους για το θέμα των αποσπάσεων γιατί θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να οργανωθεί η αντίδρασή μας για να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.

Για τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης:

  • Τοποθετήθηκαν οι μεταταγμένοι συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ16. Αντίθετα οι οριστικές τοποθετήσεις των μεταταγμένων συναδέλφων των κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11 αναβλήθηκαν για την Τρίτη 2/9 επειδή δεν είχαν κάνει όλοι οι συνάδελφοι δηλώσεις προτίμησης σχολείων.

  • Απορρίφθηκε η ένσταση συναδέλφου της οποίας η τοποθέτηση δεν έγινε με ειδικά κριτήρια, όπως ζητούσε. Στην απόφαση αυτή μειοψηφήσαμε οι δύο αιρετοί, όπως είχαμε κάνει και κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων ΠΕ19-20 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

  • Απορρίφθηκε η ένσταση συναδέλφου (3-2) που τοποθετήθηκε σε οργανική θέση με μειωμένο ωράριο με αποτέλεσμα να βγει υπεράριθμος.

  • Εγκρίθηκε ομόφωνα η αίτηση συναδέλφου για επανεξέταση τοποθέτησης.

  • Εγκρίθηκαν δύο αμοιβαίες μετακινήσεις συναδέλφων.

  • Διαγράφηκε μία συνάδελφος από τον πίνακα διευθυντών.

  • Ορίστηκαν αναπληρωτές διευθυντές σε 5 δημοτικά σχολεία.

  • Αναγνωρίστηκε η συνάφεια των μεταπτυχιακών σε τρεις συναδέλφους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία:

 H πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ και των μνημονίων, υιοθετώντας στην εκπαίδευση τους νόμους της αγοράς κι αμφισβητώντας έτσι ανοιχτά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Είναι φανερό ότι η διοίκηση του ΥΠΑΙΘ θα προσπαθήσει για μια ακόμη χρονιά «να βγάλει από τη μύγα ξύγκι». Θα «ανεβάσει» τους εκπαιδευτικούς στα πρωινά τμήματα (κανονικά τμήματα για τα νηπιαγωγεία) κατασκευάζοντας έτσι λειτουργικά «υπεράριθμους», που θα τους χρησιμοποιήσει για να καλύψει κενά. Παράλληλα θα επιχειρήσει να λειτουργήσει τα ολοήμερα τμήματα με αναπληρωτές ΕΣΠΑ, αν και όταν προσλάβει.

Παράλληλα υπάρχει κωλυσιεργία και μισόλογα όσον αφορά τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ.

Πιστεύουμε πως πρέπει άμεσα οι σύλλογοι της περιοχής να οργανώσουν την αντίδραση των εκπαιδευτικών της Αν. Αττικής για να αποτρέψουμε τα σχέδια του υπουργείου και της δ/νσης.   Η άμεση παρέμβαση των ΔΣ των συλλόγων και ανάλογα με τη στάση της δ/νσης ακόμα και η άμεση, μαζική συγκέντρωση των συναδέλφων ή ότι άλλο επιλέξουν οι σύλλογοι, είναι αναγκαία για να αποτρέψουμε τις αυθαιρεσίες και τις παράνομες λειτουργικές υπεραριθμίες, και να πιέσουμε ώστε να επιβάλουμε να γίνουν οι αιτήσεις και οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ πριν την πρόσληψη αναπληρωτών.

Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις 16/7 – 15/8

Σας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην ανακοίνωση των μεταθέσεων, οι τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να καλούνται οι συνάδελφοι και τον Αύγουστο να κάνουν δηλώσεις τοποθέτησης!

 Από τις 16/7 – 12/8 το ΠΥΣΠΕ είχε συνεδριάσει 6 φορές. Τα θέματα των συνεδριάσεων αφορούσαν κυρίως τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων (υπεραριθμίες, τοποθετήσεις, βελτιώσεις κ.λ.π.).

Αναλυτικά:

18/7: Επανεξετάστηκαν οι περιπτώσεις των συναδέλφων που χαρακτηρίστηκαν ως οργανικά υπεράριθμοι.

23/7: Τοποθετήθηκαν οι οργανικά υπεράριθμοι εκπ/κοί κλ. ΠΕ70. Ανακοινώθηκαν τα εναπομείναντα οργανικά κενά κλ. ΠΕ 70 για τοποθέτηση εκπ/κων  α) από μετάθεση, β) από μετάταξη (με το καθεστώς της κινητικότητας –διαθεσιμότητας), γ) οριστικής τοποθέτησης, βελτίωση οργανικής.

29/7:  Τοποθετήθηκαν εκπ/κοί κλ. ΠΕ 70 ειδικής αγωγής σε οργανικά κενά (μετά από αίτησή τους).

Πραγματοποιήθηκε η Α΄ Φάση οριστικών τοποθετήσεων εκπ/κών ειδικοτήτων (ΠΕ11, ΠΕ06) και νηπιαγωγών (ΠΕ 60).

Τοποθετήθηκαν διευθυντές σε 5 δημοτικά σχολεία των οποίων οι θέσεις είχαν μείνει κενές μετά από τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις.

4/8: Επανεξετάστηκε η Α΄ Φάση των οριστικών τοποθετήσεων εκπ/κών ειδικοτήτων (ΠΕ11, ΠΕ06) και νηπιαγωγών (ΠΕ 60) και οριστικοποιήθηκαν τα εναπομείναντα οργανικά κενά  για την Β΄ Φάση τοποθετήσεων.

8/8: Πραγματοποιήθηκαν οι Β΄ και Γ΄ φάσεις των οριστικών  τοποθετήσεων εκπ/κών ειδικοτήτων (ΠΕ11, ΠΕ06) και νηπιαγωγών (ΠΕ 60).

12/8: Επανεξετάστηκε η Α΄ φάση των οριστικών τοποθετήσεων εκπ/κών ΠΕ70 και οριστικοποιήθηκαν τα εναπομείναντα οργανικά κενά για τη Β΄ φάση.

Παράλληλα στις συνεδριάσεις αυτές αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού-διδακτορικού τίτλου σπουδών σε 5 συναδέλφους και η προϋπηρεσία σε μία συνάδελφο.

Επίσης επισημαίνουμε ότι για τον καθορισμό των οργανικών κενών η διοίκηση δήλωνε ότι στηρίχθηκε στην ύπαρξη αντίστοιχων ΦΕΚ. Παρατηρήθηκε, έτσι, το φαινόμενο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της δ/νσης, να υπάρχουν ΦΕΚ ίδρυσης τμημάτων και να μην υπάρχουν ΦΕΚ για τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία αυτών των τμημάτων. Με αυτό το αιτιολογικό κόπηκαν αρκετές οργανικές θέσεις. Επίσης υπήρξαν περιπτώσεις σε κάποια σχολεία όπου ενώ πέρσι παρουσιάστηκαν λειτουργικές υπεραριθμίες φέτος παρουσιάστηκαν ως οργανικές,  με την ίδια αιτιολογία των λαθών στα ΦΕΚ. Επισημαίνουμε το γεγονός γιατί δεν στάθηκε δυνατό να ελεγχθεί και να επιβεβαιωθεί αυτό και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθούν πιο συγκεκριμένες εξηγήσεις από τη δ/νση καθώς αφορά κατάργηση οργανικών θέσεων και δεν μπορούν κάθε χρόνο να αλλάζουν τα δεδομένα.   

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση                                                στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...