Thumbnail
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Η ΕΛΜΕ Σερρών στις 10 Απριλίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εν κρυπτώ συνάντηση για την αυτοαξιολόγηση με τους διευθυντές των σχολείων. Δείτε πιο κάτω πως απάντησε στην καταγγελία ο διευθυντής κ. Γ. Μπουλάκης. Το έγγραφο της ΔΔΕ Σερρών δείχνει με ποιο τρόπο ο προϊστάμενος Σερρών "ετοιμάζεται" για την αξιολόγηση!


ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση του Διευθυντή της Διεύθυνσης»

Παρακαλούμε να αποστείλλετε εντός της ημέρας (το αργότερο μέχρι τις 14:00 μ.μ.) με διαβιβαστικό σας έγγραφο σε έντυπη μορφή την καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών που έλαβε το σχολείο σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 10-04-2014 με αρ. πρωτ. 90, στο γραφείο του Διευθυντή της Διεύθυνσης.

Παρακαλούμε επίσης να μας πληροφορήσετε με ποιο τρόπο έγινε στο σχολείο σας η ενημέρωση των εκπαιδευτικών επί του εν λόγω έγγραφου.

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δ/νσης B/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Γεώργιος  Δ. Μπουλάκης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σέρρες,  11/04/2013     

Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/5321               

Ταχ. Δ/νση:  Κερασούντος 2                                  

ΤΚ 62110 Σέρρες

Πληροφορίες:  Γ. Δ. Μπουλάκης

Τηλέφωνο:  2321047530

FAX:  2321047531

Email:  [email protected]     

ΠΡΟΣ: Τους Διευθυντές Σχολικών 

Μονάδων της Δ. Δ. Ε. Σερρών


Παρακάτω διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σερρών στην οποία αναφέρεται ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Γ. Μπουλάκης

Ε. Λ. Μ. Ε. Σ .

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ   ΣΕΡΡΩΝ

Κ. Καραμανλή 13, Σέρρες- ΤΗΛ: 2321021324

ΦΑΞ: 2321053266

[email protected]

www.elmeser.gr

Σέρρες 10-04-2014

Αρ. Πρωτ: 90

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την εν κρυπτώ διαδικασία που επέλεξε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για να πραγματοποιήσει την επιμόρφωση των Διευθυντών Σχολείων για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Αναφερόμαστε στην ενημέρωση που διοργάνωσε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης την Τρίτη 8-4-2014 με τον παραπλανητικό τίτλο διοικητικά θέματα.

Οι Διευθυντές Σχολείων κλήθηκαν σε μία συνάντηση χωρίς να γνωρίζουν ότι αφορά την επιμόρφωσή τους για την αξιολόγηση. Παράλληλα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης διαβεβαίωνε ότι η συνάντηση αφορά πλήθος θεμάτων, όπως πανελλαδικές εξετάσεις, τράπεζα θεμάτων, my school, κ.τ.λ, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να μιλήσει για την αξιολόγηση εκτός και εάν του έθεταν ερωτήματα οι Διευθυντές Σχολείων.

Παρόλα αυτά, πριν ακόμη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος από το Υπ. Παιδείας για την επιμόρφωση των αξιολογητών, όπως ορίζεται με σαφήνεια στο Π.Δ152/2013 (άρθρο 2 παρ. 4 & 5), αποδεικνύεται ο υπερβάλλων ζήλος του Διευθυντή Εκπαίδευσης να υλοποιήσει «Βιωματικό Σεμινάριο για τη Διοικητική Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού» (αυτό τον τίτλο, άλλωστε , έφεραν οι φωτοτυπίες που διανεμήθηκαν στους Διευθυντές Σχολείων). Η οργάνωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης με το σχετικό υλικό επιμόρφωσης (φωτοτυπίες, διανομή ψηφιακού υλικού με το Π.Δ και τις 314 σελίδες εγγράφων για την αξιολόγηση, προβολή διαφανειών) δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν επρόκειτο απλά να ενημερώσει όσους θα έθεταν ερωτήματα, αλλά να πραγματοποιήσει την επιμόρφωση των αξιολογητών.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της επιμόρφωσης πρέπει να τονιστεί ότι για το μείζον θέμα της αξιολόγησης ο Διευθυντής Εκπαίδευσης θεώρησε ότι περίπου μία και μισή ώρα επιμόρφωσης είναι επαρκής για να προετοιμαστούν οι Διευθυντές των Σχολείων, ώστε να μετατραπούν σε αξιολογητές.

Η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός μας δε μας επιτρέπουν να δεχτούμε μυστικοπαθείς ενέργειες και παραπλανητικές τακτικές. Ο φόβος απέναντι στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το «κρυφτούλι» που επιλέγεται ως πανάκεια. Η πραγματικότητα είναι ότι η αξιολόγηση αποτελεί φλέγον ζήτημα για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανησυχούν και εκφράζουν τις αμφιβολίες τους και για τη διαδικασία, αλλά και για τις ποσοστώσεις που θέτουν φραγμούς στη βαθμολογική και μισθολογική αναβάθμισή τους. Οι αμφιβολίες ενισχύονται ακόμη περισσότερο, όταν ακολουθούνται ταχείες επιμορφώσεις και μάλιστα σε διαδικασίες όπου κρατείται επτασφράγιστο μυστικό το θέμα της επιμόρφωσης.

Η προθυμία με την οποία διοργανώθηκε η εν λόγω επιμόρφωση μας θυμίζει την προθυμία με την οποία προτάθηκαν για συγχώνευση περισσότερες από 15 σχολικές μονάδες το 2011. Τότε, ο Νομός Σερρών έλαβε το «πρώτο βραβείο» των συγχωνεύσεων στην Ελλάδα. Φέτος, διεκδικεί και πάλι την πρωτιά, και αυτή τη φορά στο θέμα της αξιολόγησης.  

Ως συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση-χειραγώγηση» ( ν.3848/10  «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού»ν. 4142/ 13 «για την αρχή διασφάλισης ποιότητας στην εκπαίδευση» και Π.Δ.152/13 «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης») που επιχειρεί το Υπ. Παιδείας να επιβάλει και ενάντια στο πλαίσιο του  ν. 4024/11 (μισθολόγιο και βαθμολόγιο) διεκδικώντας την κατάργησή τους.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ     ΣΤΑΝΙΣΗ ΝΙΚΗ                                

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»