Thumbnail
του αιρετού Νίκου Παπασπύρου

10o Ενημερωτικό δελτίο

του τακτικού αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρώτριας αιρετού εκπροσώπου

Άννας – Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας στις 3 Απριλίου 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι μαθητευόμενοι «μάγοι» του νέου μνημονίου λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οδηγούν εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στην απόλυτη απαξίωση.

Σε λίγες μέρες  χιλιάδες σχολεία θα ανοίξουν με χιλιάδες κενά. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν άνεργοι και χιλιάδες ώρες θα λείψουν από τη διδασκαλία.

Το απόλυτο «μπάχαλο» στην εκπαίδευση δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους ανικανότητας των πολιτικών στελεχών. Σαφέστατα και αυτή η πλευρά έχει τη σημασία της. Δεν είναι όμως η κύρια. Το διοικητικό προσωπικό εξάλλου, πλην εξαιρέσεων, είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχασε την τεχνογνωσία του.

Τα όσα «πρωτόγνωρα» συμβαίνουν στην εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών. Όσο μάλιστα εφαρμόζονται το πνεύμα, η ψυχή και η ουσία των 3 μνημονίων, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, του κεφαλαίου και του σχολείου της αγοράς, τόσο διαλυτικά θα είναι τα αποτελέσματά τους.

Στην Π.Ε. Β΄ Αθήνας:

Ο Διευθυντής Π.Ε.  Β΄ Αθήνας κάλεσε σήμερα 28 Αυγούστου σε συνάντηση τα μέλη του ΠΥΣΠΕ προκειμένου να τα ενημερώσει σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05-Γαλλικών, ΠΕ07-Γερμανικών, ΠΕ19-20-Πληροφορικής και ΠΕ18.41-32-Θεατρικών Σπουδών, και ΠΕ06-Αγγλικών, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16-Μουσικής, οι οποίοι  βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ από μετάταξη ή μετάθεση.

Όπως είναι γνωστό λόγω της προεκλογικής περιόδου αναστέλλονται οι υπηρεσιακές μεταβολές κατά το διάστημα αυτό και αναμένεται θετική απάντηση στο αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή. Βέβαια είναι γνωστή η απόφαση του ΣτΕ σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επικαλούμενος το πρόβλημα αυτό μας δήλωσε ότι προτίθεται  να προβεί εντός των ημερών στην προσωρινή τοποθέτηση των συναδέλφων με δική του αποκλειστικά απόφαση, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους την 1η Σεπτεμβρίου και ότι την έγκριση των τοποθετήσεων αυτών  θα κληθεί να παράσχει το ΠΥΣΠΕ σε συνεδρίασή του η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν θα νομιμοποιείται να επαναλειτουργήσει.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι διαφωνούμε με την απόφασή του αυτή καθώς:

Η μονοπρόσωπη άσκηση από πλευράς του Διευθυντή Εκπαίδευσης αρμοδιοτήτων  του συλλογικού οργάνου εγείρει ζήτημα ελλείμματος δημοκρατικών διαδικασιών, διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Η ετεροχρονισμένη συνεδρίαση του υπηρεσιακού  συμβουλίου για την έγκριση των τοποθετήσεων εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης δυσλειτουργίας των σχολείων σε περίπτωση που υπάρξουν μεταβολές στις τοποθετήσεις είτε λόγω λαθών – αβλεψιών είτε λόγω ενστάσεων συναδέλφων, ειδικά σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις συναδέλφων που καλύπτουν περισσότερα σχολεία.

Προτείναμε να οριστεί άμεσα ημερομηνία συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση. Σημαντικό είναι επίσης ότι στα άλλα ΠΥΣΠΕ Αττικής, από όσο γνωρίζουμε, έχουν οριστεί στην ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάσεις για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Καλούμε τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας να σεβαστεί τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων και να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...