Thumbnail
Το ΑΠΘ, όπως επανειλημμένα έχει ανακοινώσει, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις που αφορούν τόσο στο προσωπικό διοικητικής στήριξης

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ_24/7/2013,
συνεδρίαση αριθμ. 2864
 
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ συζήτησε την κατάσταση που δημιουργείται στο δημόσιο βίο εξαιτίας της διαθεσιμότητας, κινητικότητας και κατ’ ουσίαν συρρίκνωσης του αριθμού των εργαζομένων σε δομές και της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 
Το ΑΠΘ, όπως επανειλημμένα έχει ανακοινώσει, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις που αφορούν τόσο στο προσωπικό διοικητικής στήριξης, με ένα σύνολο ελλείψεων 382 υπαλλήλων, μετά και την απώλεια 81 υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, όσο και στο διδακτικό, εργαστηριακό και ερευνητικό προσωπικό του. Η έλλειψη προσωπικού (137 θέσεις υπαλλήλων) στις Φοιτητικές Εστίες και τη Φοιτητική Λέσχη θέτει από τη νέα χρονιά τη λειτουργία των φορέων αυτών σε κίνδυνο, με δραματικές συνέπειες στη φοίτηση των πιο αδύνατων οικονομικά φοιτητών του.
 
Όσον αφορά στη διαχείριση της ερευνητικής δραστηριότητας του ΑΠΘ, οποιαδήποτε εφαρμογή κινητικότητας στο προσωπικό του Ε.Λ.Κ.Ε., μία πιστοποιημένη πανεπιστημιακή υπηρεσία που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε προσωπικό ΙΔΑΧ, αυξημένων προσόντων, θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του, με συνέπεια την απώλεια των ερευνητικών χρηματοδοτήσεων.
 
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους τους αρμόδιους παράγοντες να μην προχωρήσουν σε μία πολιτική που θα οδηγήσει το πανεπιστήμιο σε αδυναμία λειτουργίας. Καλεί επίσης την πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της, καθώς και την ελληνική κοινωνία, να συμπαραταχθούν και να αγωνιστούν να κρατηθεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε επίπεδο που να διασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και έρευνας, προς όφελος της νέας γενιάς και του μέλλοντος της χώρας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα