ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.    

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338 

www.olme.gr 

[email protected]

Αθήνα, 8/3/2014

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει τελικά στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Τα μέτρα που σταδιακά υλοποιεί το Υπουργείο εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, στη δραματική μείωση του αριθμού τους, στην εργασιακή ανασφάλεια, στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, στη μείωση του μαθητικού δυναμικού, στη βίαιη εξώθησή του στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και τελικά στοχεύει ένα μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης να δοθεί σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα για κερδοσκοπία.

 Τα μέτρα αυτά έρχονται σε συνέχεια της μείωσης των περιοχών μετάθεσης με ταυτόχρονη συρρίκνωση των ομάδων σχολείων, της θεσμοθέτησης των υποχρεωτικών αποσπάσεων (ν.3848/10), της αύξησης του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13), της υλοποίησης της απαράδεκτης διαθεσιμότητας και των απολύσεων, των υποχρεωτικών μετατάξεων - σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ρουσφετολογικών μετακινήσεων (ν.4172/13), της διάλυσης του Λυκείου και της ΤΕΕ (ν. 4186/13), της εφαρμογής της αξιολόγησης (ν.4024/11, ν.4142/13 και ΠΔ152/13) και ετοιμάζεται η κατάργηση της οργανικής θέσης στο Υπουργείο Παιδείας.

        Το Υπουργείο Παιδείας με ιδιαίτερη σπουδή θεσμοθετεί τις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε υλοποίηση του ν.4093/12 (μνημόνιο 3), τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει, όπως όφειλε, στην έκδοση της εγκυκλίου για τις εθελοντικές μεταθέσεις από το Νοέμβριο.

       Στόχος αυτής της απόφασης δεν είναι άλλος από την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και προσπάθεια διάσπασης του κλάδου σε «παλιούς» και «νέους», για μία ακόμη φορά μετά το μισθολόγιο-βαθμολόγιο.

        Θεωρούμε απαράδεκτη από κάθε άποψη (ηθική, νομική, εκπαιδευτική) τη διάκριση της 12ετίας που επιχειρείται με το ΠΔ. Απαντάμε στην ηγεσία του Υπουργείου,  «δεν θα καταφέρετε να μας διασπάσετε». Ο κλάδος μας ενωμένος θα αγωνιστεί για να  μην υλοποιηθεί το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και του κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση.

       Καταγγέλλουμε επίσης τις εκβιαστικές διατάξεις του ΠΔ προς τους εκπαιδευτικούς «όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση καθώς  και όσοι δεν υποβάλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες πανελλαδικής εμβέλειας»!! δηλ. ή συναινείς ή θα σε στείλουμε οπουδήποτε ανά την Ελλάδα!!

        Η καταληκτική ημερομηνία (15η Ιουνίου) κύρωσης των οριστικών πινάκων υποχρεωτικής μετάθεσης, δείχνει ότι σκόπιμα επιλέγουν χρόνο που δύσκολα μπορεί να εκδηλωθεί η αντίδραση των εργαζομένων στο καθεστώς της περιπλάνησης ανά την Ελλάδα, που διαλύει οικογένειες, δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα και αποτελεί πηγή "εθελοντικών" αποχωρήσεων - απολύσεων.

      Η εμπειρία έδειξε ότι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν τεχνητές στρατιές υπεραρίθμων με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου ή επί ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να εφαρμόζεται η πολιτική που στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη «μόνιμη δεξαμενή για την κινητικότητα» χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013 έως το 2015.

 Τονίζουμε πως ο υπολογισμός των κενών με βάση τα μνημονιακά δεδομένα που προωθεί το Υπουργείο, όχι μόνο κατασκευάζει υπεράριθμους και  διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά απογυμνώνει και απορυθμίζει τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Απαιτούμε:

·                     Να εκδοθεί άμεσα η εγκύκλιος και να υλοποιηθούν οι εθελοντικές μεταθέσεις όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

·                     Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί το ΠΔ 28/14 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις