Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Οι μαύρες μέρες της εκπαίδευσης


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοέμβριος, 2013 - 17:33 | Στην Κατηγορία:

Τα τελευταία ανοσιουργήματα της κυβέρνησης Σαμαρά είναι:

ΤΥΠΟΣ: Η ΑΥΓΗ

Οι μαύρες μέρες της εκπαίδευσης

Στεφανάκου Πίκια
Ο οδοστρωτήρας του Μνημονίου ισοπεδώνει το δημόσιο σχολείο.Κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές, ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40% στα δημόσια σχολεία και 60% στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Τα τελευταία ανοσιουργήματα της κυβέρνησης Σαμαρά είναι:
- Η συρρίκνωση του ολοήμερου σχολείου και των τμημάτων που λειτουργούσαν για το πιο ευαίσθητο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού: τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
- Η καθιέρωση τμημάτων με 30 μαθητές στα γυμνάσια και τα λύκεια.
- Η θεσμοθέτηση ενός λυκείου για την ελίτ και η εκδίωξη χιλιάδων μαθητών από τα μαθητικά θρανία μέσα από την καθιέρωση ενός εξεταστικού Γολγοθά, με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από την Α' Λυκείου.
- Η διάλυση της σχέσης εκπαιδευτικού -σχολείου -μαθητή μέσα από τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την ομηρεία, την αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια. Καθιερώθηκε ο θεσμός του εκπαιδευτικού «delivery», όπου ένας καθηγητής υποχρεούται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμα και σε πέντε διαφορετικά σχολεία.
- Η εκχώρηση «εκπαιδευτικών» φιλέτων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κατάργηση 50 δημοφιλών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και το κλείσιμο 100 ΕΠΑΣ.
Τελευταία πράξη αυτής της περιόδου δράσης, η επιβολή διά πυρός και σιδήρου των διαθεσιμοτήτων στα πανεπιστήμια, παρά τις δραματικές συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο για τη λειτουργία τους. Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων των υπόλοιπων φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει αποτρέψει μέχρι σήμερα την επιβολή του μέτρου που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Πίκια Στεφανάκου

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ποια είναι τα κριτήρια για τις κατασχέσεις έναντι οφειλών σε εφορία, δημόσια ταμεία

Λίστα επτά κριτηρίων αξιολόγησης των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων και της Εφορίας συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Εποπτεία και μετά το Μνημόνιο εξετάζουν οι θεσμοί

Το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018, προετοιμάζουν οι θεσμοί που θέλουν να διασφαλίσουν τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων.

Δεν έλειψε η ένταση στη συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά: "Μας έβαλες τη θηλιά στο λαιμό" [video]

Με επιθετικές διαθέσεις εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Λαπαβίτσας για Eurogroup: Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά σε πορεία παρακμής

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι δυστυχώς η πλέον υποτακτική"