Thumbnail
Η απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας πάρθηκε στις 28/11 από τη μαζικότερη Γενική Συνέλευση που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή των κινητοποιήσεων με συντριπτική πλειοψηφία.

Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ζ. Τριγάζης, Μ. Παπαστεφανάκης και Κ. Μπάσιος διαψεύδουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις του  κ. Σακκάτου ότι το 40-50% των διοικητικών υπαλλήλων έχει προσέλθει στους χώρους εργασίας του. Πρόκειται περί μίας προφανέστατα ψευδούς είδησης που στόχο έχει να σπάσει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων και να δημιουργήσει σύγχυση στους απεργούς, τους φοιτητές, και τους διδάσκοντες.

Η απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας πάρθηκε στις 28/11 από τη μαζικότερη Γενική Συνέλευση που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή των κινητοποιήσεων με συντριπτική πλειοψηφία.

Στη Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις: η πρώτη, του προεδρείου του ΔΣ που έθετε ζήτημα αποδοχής ή μη της πρότασης του υπουργού συνολικά, ως προς όλα τα σημεία, και η δεύτερη, της Απεργιακής Επιτροπής που προέβλεπε, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποσαφήνισης των σημείων της πρότασης, τη σύσταση 12μελούς επιτροπής αποτελούμενης από μέλη του ΔΣ όλων των παρατάξεων (4), μέλη της Απεργιακής Επιτροπής (2) και εργαζόμενους από όλες τις κατηγορίες που αφορούν τα διάφορα σημεία της πρότασης του υπουργού (6).

Τα ψηφοδέλτια που είχε προετοιμάσει το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν αντιστοιχούσαν στις προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση, καθώς το ένα ανέφερε «ΝΑΙ στην πρόταση της Συγκλήτου για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» (σημειώνουμε ότι δεν υπήρχε πρόταση Συγκλήτου, αλλά πρόταση υπουργού), το δεύτερο «Συνέχιση της απεργίας» και το τρίτο ήταν λευκό (εκεί θα μπορούσαν να σημειωθούν «άλλες προτάσεις»).

Το προεδρείο του ΔΣ, αναγνωρίζοντας την αναντιστοιχία των ψηφοδελτίων με τις προτάσεις, απέσυρε την πρότασή του για ψηφοφορία με κάλπη στη συγκεκριμένη ΓΣ και επανήλθε με νέα, με την οποία πρότεινε να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία για την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 29/11, οπότε και να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία.

Τέθηκε στο σώμα η πρόταση αυτή, καθώς και η πρόταση της Απεργιακής Επιτροπής για σύσταση 12μελούς επιτροπής για συνάντηση με τον υπουργό και προκήρυξη τριών 24ωρων απεργιών Παρασκευή, 29/11, Δευτέρα, 2/12, και Τρίτη, 3/12, με νέα ΓΣ τότε, εκτός εάν υπήρχαν εξελίξεις νωρίτερα.

Όπως προέβλεπαν και οι δύο προτάσεις, έγινε ψηφοφορία διά ανάτασης της χειρός και το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε τη δεύτερη πρόταση.

Ο κ. Σακκάτος αποδέχτηκε την απόφαση της Γ.Σ. όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις του μετά τη λήξη της στα ΜΜΕ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254229&catid=3).

Ακολούθησαν οι αιτιάσεις του υπουργού περί κλοπής της κάλπης, οι οποίες είναι ψευδείς.

Είναι σαφές ότι το προεδρείο του Δ.Σ. έχει έλθει σε συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με το Υπουργείο αναλαμβάνοντας το έργο της απεργοσπασίας με αντάλλαγμα τη σωτηρία του μηχανισμού του. Το πελατειακό κράτος των κομματικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων προσπαθεί να επιβιώσει όχι πια μέσα από τη φάμπρικα των προσλήψεων αλλά μέσω της διαχείρισης των διαθεσιμοτήτων δηλαδή των απολύσεων των συναδέλφων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι αποδέχτηκαν την επιβολή ποινής χωρίς πειθαρχική διαδικασία στους 129 μη απογραφέντες συναδέλφους μέσω της αρνητικής μοριοδότησής τους ώστε από τις λίστες της διαθεσιμότητας να αφαιρεθεί αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο θα αναλάμβανε σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού την αναμοριοδότηση κανοναρχείται από τον αρχηγό της συνδικαλιστικής παράταξης της πλειοψηφίας.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown