Thumbnail
Συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας του προέδρου της Ένωσης Γονέων Νάουσας

• Αναφορά στην σειρά των γεγονότων (οι βασικοί σταθμοί): Απόφαση για κλείσιμο του 4ου Δημ.Σχολείου από τον Σύλλογο Γονέων 20/11/13, κινητοποίηση στο Δημαρχείο την Πέμπτη 21/11/13. Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων 25/11/13 και την Τετάρτη 27/11/13 μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

• Την μέρα της κινητοποίησης στο Δημαρχείο στάλθηκε έγγραφο του Δημάρχου στον Υπουργό Μιχελάκη, ενώ η 4η δόση είχε υπογραφεί μια μέρα νωρίτερα στις 20/11/13. Κοροϊδία των γονέων και των μαθητών της πόλης από την Δημοτική αρχή.

• Παρότι έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα, ασχολήθηκαν μόνο αφού άρχισαν οι διαμαρτυρίες. Δεν μπορεί να αποκρυφθεί ότι χάρη στην κινητοποίηση των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων δόθηκαν έκτακτα τα 12 εκατομμύρια στα σχολεία της χώρας. Ο Δήμαρχος προσπάθησε να καπηλευτεί τον αγώνα μας, ενώ δεν έκανε τίποτα και όταν η είδηση για το κονδύλι δόθηκε αυτός ήταν στο δρόμο για την Αθήνα!! Με δηλώσεις στα κανάλια εμφανίστηκε πρωταγωνιστής αλλά εκτός από την επικοινωνία με το ίδρυμα του Σόρος, δεν διεκδίκησε στην ουσία τίποτα.

• Οι γονείς είμασταν καλοί μέχρι την κινητοποίηση μας, είχαμε θεσμικό ρόλο γι αυτό και ζήτησε να μιλήσει στη συγκέντρωση της πλατείας, εκεί φάνηκε υποστηρικτής μας και είπε τα καλύτερα.

• Μόλις του επιδόσαμε ψήφισμα με το οποίο αρνούμασταν το πετρέλαιο του Σόρος γίναμε οι κακοί, οι κομματικοί, που κλείσαμε τα εργοστάσια, το νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο, σχολή αστυνομίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Εφορία, Χιονοδρομικό, Δημοτικές επιχειρήσεις και ίσως να φταίμε και για το χαλάζι που έπεσε.

• Έτσι ξαφνικά γίναμε «αστείοι και γραφικοί». Τολμάνε και μιλάνε για αστειότητες ποιοί; 

- αυτοί που ξαμολύθηκαν στα σχολεία, χωρίς ίχνος ντροπής και μετρούσαν το πετρέλαιο που έχουν οι δεξαμενές μην πιστεύοντας τους διευθυντές.
- αυτοί που ψάχνουν να βρούνε δεκανίκια σε κομματικά στελέχη και σε απειροελάχιστη μερίδα του τύπου (χάρισμα τους και οι δύο)
- αυτοί που συκοφάντησαν ανθρώπους ότι πήραν πετρέλαιο από τον Σόρος (πχ. Γκλέτσος)
- αυτοί που βρίσκονται κάτω από κομματικές ομπρέλες και δέχονται εντολές άνωθεν…

Όλα αυτά αν δεν είναι αστειότητες, τότε ποια είναι; Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα επαγγελματία σωτήρα να προσβάλλει τους γονείς με αυτόν τον τρόπο!

Αν κάποιος πρέπει να σέβεται κάποιον είναι αυτοί οι ίδιοι. Πρέπει να σέβονται τη αγωνία μας για τα παιδιά μας. Για το παρόν και το μέλλον τους.

Εμείς αγωνιζόμαστε αφιλοκερδώς, δεν έχει καμμιά σημασία μόνο πόσοι είμαστε, αν ανήκουμε κάπου και πού ανήκουμε. Σημασία έχει τι ζητάμε:

- ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αυτό το αποδείξαμε, ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: Αξιοπρέπεια και σεβασμό από αυτούς που εμείς τοποθετήσαμε εκεί που είναι, να υπηρετήσουν τις ανάγκες μας. Να δημιουργήσουν τις δυνατότητες στα παιδιά μας να είναι ισοδύναμα, αν όχι καλύτερα σ΄ αυτή την χώρα και στον κόσμο. Όχι μίζερες σκιές, που θα ξέρουν να διαχειρίζονται την φτώχεια τους αντί να αγωνίζονται για την ποιότητα της ζωής, της εργασίας, της μάθησης. 
- Τονίζουμε και σήμερα πως η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων γι αυτό και απευθυνθήκαμε προς τα εκεί και συνεχίζουμε από εκεί να διεκδικούμε. Αυτοί όχι!! Γιατί άραγε;
- Κοντά στα άλλα μας κατηγορούν ότι καταψηφίζουμε τα κονδύλια. Πραγματικά αυτό κάναμε γιατί από 700.000€ ετήσια φτάσαμε στα 300.000€ για περισσότερα σχολεία και θα πιάσουμε πάτο όπως πάει. Είμασταν πάντα υπέρ της αγωνιστικής διεκδίκησης και το αποτέλεσμα τόσο της αρνητικής ψήφου όσο και του αγώνα μας μας δικαιώνει.
- Θέλουν στις επιτροπές ανθρώπους χωρίς γνώμη και άποψη, χωρίς ιδέες. Θέλουν να γίνεται το δικό τους (…αναφορά στη σύνθεση των επιτροπών…στην υπολειτουργία τους και στον περιορισμένο ρόλο της ψήφισης των κατανομών).
- Η συντήρηση των σχολικών κτίριων είναι κάκιστη γίνεται με άπειρες οχλήσεις και παρακάλια. Τι κάνουν γι αυτό το θέμα, μιας και καμώνονται τον υπεύθυνο; Τίποτα, το θάβουν κάνοντας πλάτες στην κυβέρνηση.
- Η καθαριότητα στα σχολεία καρκινοβατεί.Οι διευθυντές θεωρούνται υπεύθυνοι, αλλά τους κάνουν υποδείξεις να δόσουν προτεραιότητα στη θέρμανση! 
- Μιλάνε για ορθή διαχείρηση της κατανάλωσης πετρελαίου. Πως όμως; Συστήνοντας να κλείνουν οι λέβητες από τις 10 το πρωί! Αυτό είναι έγκλημα, αν συνεχιστεί θα αντιδράσουμε. Στα ολοήμερα που λειτουργούν περισσότερες ώρες, η κατάσταση είναι δραματική.

- Είμαστε αντίθετοι τόσο στην μετάθεση ευθυνών στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς όσο και στην στροφή στους «καλοκάγαθους» χορηγούς. Που αφού ρουφάνε το αίμα των λαών εμφανίζονται ως σωτήρες τους, όπως ο Τζ. Σόρος. Είναι τυχαίο πως όπου πήγε για εκμετάλευση ο Σόρος, ξεκίνησε με χορηγίες στα σχολεία;;; Η θέση μας υπάρχει πριν εμφανιστεί ο Σόρος, τώρα απλά δυναμώνει και κερδίζει έδαφος. Κι αυτό την ώρα που ο Δήμος μας ψάχνει την εύκολη επαφή και συνεργασία με απατεώνες που καταζητούνται στη μισή υφήλιο και την ίδια ώρα καταστρέφουν την άλλη μισή! Εμείς δεν είπαμε τις τερατολογίες που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος, είπαμε όμως με βάση την τακτική αυτού του είδους «σωτήρων» ότι δεν δεχόμαστε με τις δικές μας πλάτες να παίξει και στη χώρα μας τα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια του, αυτά που παίζει στις άλλες χώρες.

- Ας μάθουν κάποτε ορισμένοι πως Δημοκρατία είναι να ακούς τι έχει ο άλλος να σου πει, να του δίνεις το δικαίωμα να έχει άποψη και να μπορεί να την εκφράσει ανεμπόδιστα στην εποχή μας. Εμείς αυτό κάναμε. Είπαμε την άποψη μας, ότι δηλαδή δεν θέλουμε τα παιδιά μας και η κοινωνία μας να γίνουν αποδέκτες της «φιλανθρωπίας» ενός απατεώνα, εν’ος ανθρώπου που ποτέ δεν έκανε τίποτα χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς βλέψεις οικονομικής ωφέλειας.
- Λέει ο Δήμαρχος «Εγώ θα το φέρω το πετρέλαιο και δεν μ΄ενδιαφέρει τι λένε αυτοί!! Αλλωστε ποιοι είναι που θα τους δώσω λογαριασμό;» Λογαριασμό Δήμαρχε δεν είδαμε να δίνεις, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, απ΄το οποίο δεν πήρες έγκριση να κάνεις αυτά που κάνεις με τον Σόρος. Λογαριασμό μπορεί να μην δίνεις στα ντουβάρια, που όπως λες είσαι υπεύθυνος όταν όμως έχεις να κάνεις με τα δικά μας τα παιδιά ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΒΑΡΑΣ. 
- Σχετικά με την κατάσταση της θέρμανσης στα σχολεία: Δεν έχουμε ενημέρωση για το αν εκταμιεύτηκαν τα 66.600€ της έκτακτης επιχορήγησης ούτε αν μπήκε το Σοροπετρέλαιο. Όφειλουν να ενημερώνουν μιας και είμαστε στις επιτροπές αυτές. Ψιλά γράμματα βέβαια. Πριν τις γιορτές πήραμε την Δ΄δόση 78.800€ και εγκρίθηκε η έκτακτη των 66.600€. Από τα άλλα 4 εκατομμύρια που υπεγράφησαν περιμένουμε την κατανομή συν την 1η δόση του 2014 τον επόμενο μήνα πιστεύουμε.

Ευχόμαστε να μην ασχοληθούμε ξανά μ΄αυτό το θέμα, διότι και η δουλειά μας δεν είναι αυτή αλλά και γιατί τέτοια στάση και συμπεριφορά προσβάλλει εμάς, τα παιδιά μας αλλά και την κοινωνία μας. Πάντα θα έχουμε άποψη, θα παρακολουθούμε τα γεγονότα και αν χρειαστεί που το απευχόμαστε θα μας ξαναβρούν μπροστά τους. Όχι μόνο οι τοπικοί ηγέτες αλλά και οι κυβερνώντες την χώρα. Άλλωστε γι αυτό υπάρχουν οι Ενώσεις μας, οι Ομοσπονδίες, και οι Συνομοσπονδίες για να διεκδικούν το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Ευχαριστώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα