Thumbnail
Τον απέτρεπαν με υποσχέσεις και εκβιασμούς  για να μην υποβάλει μήνυση

Απρόκλητη βίαιη επίθεση από αστυνομικό της Ασφάλειας Ρεθύμνου εκτός υπηρεσίας καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» μεταπτυχιακός φοιτητής, ενώ η «Πρωτοβουλία ενάντια στην αστυνομική βία» καλεί σε διαδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τρίτης στις 6, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την καταγγελία, αντί να εφαρμόσουν το νόμο οι αστυνομικοί του τμήματος, όπου πήγε για να υποβάλει μήνυση το θύμα, τον απέτρεπαν με υποσχέσεις και εκβιασμούς και του ζητούσαν να «μην μπλέξει με αυτόν», τον δράστη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 27χρονος Βαγγέλης Γκαγκέλης, μεταπτυχιακός φοιτητής Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο, προσπαθούσε να βάλει μπροστά σε κατηφόρα το μηχανάκι του, όταν εμφανίστηκε μπροστά του ένας σωματώδης άντρας με ένα σκυλί. «Πρόσεχε, πρόσεχε το σκυλί μη σε δαγκώσει, κατέβα», του φώναξε. Ο Βαγγέλης κατέβηκε από τη μηχανή, έβγαλε το κράνος και τότε ο άγνωστος του πήρε τα κλειδιά και άρχισε να τον χτυπά με γροθιές και κλωτσιές, φωνάζοντας πως είναι κλέφτης και προτρέποντας το σκυλί να τον δαγκώσει. Η γειτονιά παρακολουθούσε φοβισμένη, μέχρι που ήρθαν αστυνομικοί και συνέλαβαν όχι τον δράστη, αλλά τον Βαγγέλη. Τον οδήγησαν με χειροπέδες στο τμήμα, όπου διαπιστώθηκε το αναίτιο της βίαιης επίθεσης. Παρόλα αυτά, την απέδωσαν σε... κοινωνικές εντάσεις λόγω του δημοψηφίσματος και συνέστησαν στο Βαγγέλη να ξεχάσει το περιστατικό και να μην το πει πουθενά.

Ο λόγος αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα. Όπως έγινε γνωστό, ο σωματώδης δράστης είναι αστυνομικός της δίωξης, γνωστός μάλιστα για βίαιη συμπεριφορά στο παρελθόν. Με κολάρο στο λαιμό, λόγω των κακώσεων στον αυχένα από την επίθεση, ο Βαγγέλης πήγε την επομένη μαζί με τη δικηγόρο του στο τμήμα για να υποβάλει μήνυση για ξυλοδαρμό, ενώ έξω είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι.

«Καλά, τι είπαμε;», του είπαν οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό και τον πήραν παράμερα. «Όπου υπάρχει αστυνόμος δεν υπάρχει νόμος», τον συμβούλευσαν και το γύρισαν στις συγκαλυμμένες απειλές και υποσχέσεις. «Κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες; Εδώ θα τα βρούμε. Κάνεις ένα παράπτωμα στη δουλειά σου; Εδώ», του είπαν, χωρίς να τον πτοήσουν.

«Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ανήκει σε μια ευρύτερη γενικευμένη καταστολή που τείνει να παγιωθεί: προσαγωγές, καθημερινά μπλόκα, σωματικοί έλεγχοι, ξυλοδαρμοί μεταναστών. Είναι απόρροια της επιβολής ενός συντηρητικού δόγματος νόμου και τάξης, που μέσα στα χρόνια της κρίσης έχει ενταθεί με στόχο την καταστολή της κοινωνικής αγανάκτησης και τη διαμόρφωση πειθήνιων και πειθαρχημένων εργατών», αναφέρει η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας».

Πηγή: Δημήτρης Αγγελίδης - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα