Thumbnail
Καταγγελίες από τον Εκπαιδευτικό όμιλο - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για  σχολικό σύμβουλο Μαγνησίας

Την απαράδεκτη πρακτική του σχολικού σύμβουλου Παιδαγωγικής Ευθύνης Ν. Μαγνησίας, Π. Σαραντόπουλου, να αποστείλει έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει για την υποχρεωτική εφαρμογή και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία της «Αυτοαξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου» των σχολικών μονάδων, απειλώντας με απόλυση όσους δεν συμμορφωθούν, καταγγέλλουν με ανακοίνωσεις τους ο Εκπαιδευτικός όμιλος - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. 

Παραθέτουμε παρακάτω τις ανακοινώσεις:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΤΗΣ ..ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ(!) ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ.

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ».

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΤΟΥ «ΠΡΟΘΥΜΟΥ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ   ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ  Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.

Στην υπηρεσία των «προθύμων» υπηρετών των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, ο σύμβουλος Μαγνησίας Παναγιώτης Σαραντόπουλος δίδει εξετάσεις προσαρμογής στο νέο καθεστώς των μαζικών απολύσεων,  μέσω της «Αξιολόγησης».Για το λόγο αυτό,   σπεύδει  να αναλάβει το ρόλο  του «ελεγκτή-κριτή-αξιολογητή», στέλνοντας εγκυκλίους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ των συναδέλφων και απειλώντας τους με ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, επειδή προασπίστηκαν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αντιτίθενται στα βάρβαρα μέτρα  της «Αυτό-αξιολόγησης», που  μετατρέπουν το σχολείο σε μονάδα που θα λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, διασπούν το συλλογικό ιστό ενότητας και ισοτιμίας  των εργαζομένων, μετατρέπουν  του μισούς συναδέλφους σε «αξιολογητές» των άλλων και το διευθυντή σε manager, ενώ  ισοπεδώνουν θεμελιακές παιδαγωγικές ελευθερίες  και μορφωτικές κατακτήσεις, εδραιώνοντας τις ελαστικές μορφές απασχολισιμότητας στο σχολείο της αγοραίας χρηστικής πληροφορίας και των ταξικών φραγμών.

Οι συνάδελφοί μας, που απειλούνται σήμερα με πειθαρχικές διώξεις, προασπιζόμενοι ταυτόχρονα και τη συλλογικά διαμορφωμένη θέση της ΟΛΜΕ,  με την αντίστασή  τους δίνουν  το καλύτερο μάθημα στον ..πρόθυμο διώκτη τους και επιστημονικό καθοδηγό τους!!) τους .Με τη συλλογική τους αντίσταση,  τονίζουν  ότι ο εκπαιδευτικός   είναι ταγμένος να υπηρετεί-με ελεύθερη σκέψη και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης- το λειτούργημα του δασκάλου και  όχι το  έργο  του σκυμμένου, υποταγμένου και τρομοκρατημένου  «ωφελούμενου» που θα κλείνει τα μάτια μπροστά στη μαζική έξωση  από το σχολείο των παιδιών από τα  χαμηλά στρώματα και στην ισοπέδωση των  βασικών ελευθεριών και αξιών που κατοχυρώνουν το παιδαγωγικό και επιστημονικό του  έργο και αναδεικνύουν την κοινωνική του ευαισθησία.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ  Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

 ΚΑΜΙΑ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

 ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ  ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»- ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

 ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ  ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

 Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

antitetradia.gr

-------------------------------

Μαγνησία: Σχολικός σύμβουλος κατέφυγε σε απειλές απόλυσης για να προωθήσει την αυτοαξιολόγηση

Την απαράδεκτη πρακτική του σχολικού σύμβουλου Παιδαγωγικής Ευθύνης Ν. Μαγνησίας, Π. Σαραντόπουλου, να αποστείλει έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει για την υποχρεωτική εφαρμογή και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία της «Αυτοαξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου» των σχολικών μονάδων, απειλώντας με απόλυση όσους δεν συμμορφωθούν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.
 

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ξεπερνά κάθε όριο αυταρχικότητας, συντηρητισμού, αντιδημοκρατικής, αντιπαιδαγωγικής και αντιεκπαιδευτικής συμπεριφοράς το έγγραφο που έστειλε στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας ο σχολικός σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης Ν. Μαγνησίας, Παναγιώτης Σαραντόπουλος, με το οποίο "κουνά το δάκτυλο στους εκπαιδευτικούς" για υποχρεωτική εφαρμογή και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία της Αυτοαξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) των σχολικών μονάδων.

Η ΑΕΕ είναι διαδικασία, που, όπως έχει καταγγελθεί, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους γονείς, θα οδηγήσει στην ταξική κατηγοριοποίηση, στο διαχωρισμό τους σε σχολεία πολλών ταχυτήτων, στην είσοδο των επιχειρηματικών συμφερόντων και χορηγών, στην απόλυτη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών για να εφαρμόζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας ως μόνιμη απειλή την αρνητική αξιολόγηση και την απόλυσή τους. Ακόμη θα αναγκάσει τους γονείς να χώνουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, με την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που θέλουν, με εκπαιδευτικά προγράμματα πρόχειρων και εφήμερων δεξιοτήτων, να παράγουν το αυριανό, φθηνό, εργατικό δυναμικό. Η πολιτική αυτή υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, προορίζοντας τους σημερινούς μαθητές μας, τους αυριανούς εργαζόμενους να ζουν συνθήκες "γαλέρας", να περιπλανώνται ανάμεσα στην υποαπασχόληση με μισθούς πείνας, τη διά βίου κατάρτιση και την ανεργία.

Ο καλοθελητής στυλοβάτης της αντιλαϊκής πολιτικής σχολικός σύμβουλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σαραντόπουλος, στο νομό μας, τρίζει τα δόντια του στους "συναδέλφους" του, θέλοντας να κάμψει την αντίσταση των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή της ΑΕΕ των σχολικών μονάδων, τους απειλεί και τους τρομοκρατεί εγγράφως με την εφαρμογή του πιο αντιδραστικού άρθρου του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα: "Η άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα", συνεπώς απόλυση (!). Φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο ως παιδαγωγικό σύμβουλο, αλλά ως επιλοχία άλλων "πέτρινων" εποχών, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και των εκπαιδευτικών. Παρόμοια τακτική, με προφορικές εντολές και απειλές, περί "πειθαρχικού αδικήματος" ακολουθούν και οι υπόλοιποι σχολικοί σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες των σχολικών συμβούλων. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να τις καταδικάσουν και καλεί την ΕΛΜΕ Μαγνησίας να τους διαγράψει από μέλη της. Τέτοιοι "συνάδελφοι" δεν έχουν θέση στα σωματεία μας».

Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ