Thumbnail
ΕΛΜΕ Χανίων

Να ανακληθεί το έγγραφο του προϊσταμένου της Διεύθ. Δευτ/θμιας Εκπαίδ. Ν. Χανίων για την πλήρωση κενούμενης θέσης διευθυντή στο ΕΠΑΛ Βρυσών!

Φτάνει πια με την αυθαιρεσία και την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων στα σχολεία!

Συναδέλφισες και συνάδελφοι, 

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στον παρατεταμένο και σκληρό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του νομού Χανίων για την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης που προωθεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. με στόχο να προσαρμόσει όλο το δημόσιο στη δημοσιονομική πολιτική που απαιτεί η Τρόικα, δηλαδή την παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων, τις χιλιάδες απολύσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος των 11.000 απολύσεων το 2014 μέσα από τη δεξαμενή του 15% των υπαλλήλων που θα κριθούν υποχρεωτικά "ανεπαρκείς", για τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, καταργώντας κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα και οδηγώντας σε ελαστικοποίηση, ατομικό μισθό, χειραγώγηση, πειθάρχηση το σύνολο των υπαλλήλων. 

Έκφραση αυτού του αγώνα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων είναι το γεγονός πως οι σύλλογοι διδασκόντων στη συντριπτική τους πλειοψηφία (45 στους 51) -με πρακτικό δε συγκρότησαν ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση, όπως επίσης και το γεγονός πως δύο διευθυντές σχολείων παραιτήθηκαν, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, κ. Βασίλης Φασαράκης, αρνούμενος  να συνεργήσει στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και στις απολύσεις των συναδέλφων του. Η τίμια αυτή στάση του και η επιστολή που απηύθυνε τότε στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κ. Μανούσο Μαραγκάκη, ενέπνευσε τους συναδέλφους στα σχολεία να συνεχίσουν τον αγώνα με την ίδια συνέπεια παρά τις μεθοδεύσεις, τις πιέσεις και τις απειλές από την πλευρά της διοίκησης και παρά τη δραστηριοποίηση μιας μερίδας "πρόθυμων" διευθυντών στα σχολεία, που έσπευσαν αυταρχικά να ορίσουν οι ίδιοι - παράνομα και παράτυπα- με το ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ τις ομάδες εργασίας και να "εγγυηθούν" την ηλεκτρονική υποβολή των εκθέσεων αυτοαξιολόγησης στο ΥΠΑΙΘ. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και σήμερα με την οριστική ακύρωση των σεμιναρίων της ντροπής για την αξιολόγηση στα Χανιά και τους 20 περίπου συλλόγους διδασκόντων που επιμένουν στην απόφασή τους να μην  υποβάλλουν καμία έκθεση αυτοαξιολόγησης έως την καταληκτική ημερομηνία στις 15 Ιουλίου. 

Συναδέλφισες και συνάδελφοι, 

Όταν παραιτήθηκαν οι δύο διευθυντές, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βρυσών, κ. Βασίλης Φασαράκης, είχαμε ως ΕΛΜΕ Χανίων καλέσει τους συναδέλφους στα σχολεία κανείς να μην υποβάλει αίτηση αναπλήρωσης για τη θέση του διευθυντή. Περιποιεί τιμή για τους υποψήφιους διευθυντές Ν. Χανίων που ήταν εγγεγραμμένοι στους Αξιολογικούς Πίνακες Επιλογής Υποψηφίων Δ/ντών πως στο σύνολό τους αρνήθηκαν να καλύψουν το κενό και με υπεύθυνη δήλωση τους δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την πλήρωση της θέσης αυτής.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την πραγματικότητα ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κ. Μανούσος Μαραγκάκης με το υπ' αριθμ. Φ.112/5507 έγγραφο της 20ης Ιουνίου 2014 με θέμα  "Προκήρυξη για την προσωρινή πλήρωση της κενούμενης θέσης Διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών μέχρι τέλους του σχολικού έτους (31/08/2014)" προβαίνει σε μια παράτυπη, παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια: συγκεκριμένα ζητά από τους τυχόν ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική στο ΕΠΑΛ Βρυσών και θέλουν να καταλάβουν προσωρινά την κενούμενη θέση του διευθυντή να υποβάλλουν -πέρα των λοιπών τυπικών προσόντων- και βιογραφικό σημείωμα, με το οποίο ενυπόγραφα θα δεσμεύονται πως θα καταθέσουν σύντομη έκθεση αυτοαξιολόγησης και ετήσιο προγραμματισμό έργου (sic).

Εκτός από τον προφανή παραλογισμό να ζητιέται ετήσιος προγραμματισμός έργου από τον όποιον υποψήφιο αναπληρωτή κενούμενης θέσης διευθυντή που η θητεία του θα λήξει στο τέλος αυτού του Αυγούστου, πριν δηλαδή το προσεχές σχολικό έτος 2014-2015, ως Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων θέλουμε να επισημάνουμε πως τα αιτούμενα που ζητά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κ. Μανούσος Μαραγκάκης, από τους υποψήφιους στο βιογραφικό σημείωμα -και μάλιστα ενυπόγραφα- δεν αποτελούν βέβαια τυπικά προσόντα που απαιτεί, έστω και σε μία διασταλτική ερμηνεία, ο νόμος, αλλά αυθαίρετες προϋποθέσεις που με τη δική του βούληση ενσωματώνει σε ένα υπηρεσιακό έγγραφο με στόχο να εξασφαλίσει την εκ των προτέρων "ομολογία πίστεως" των υποψηφίων στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης στο συγκεκριμένο σχολείο.

Καταγγέλλουμε αυτήν την παράνομη, παράτυπη και αυθαίρετη ενέργεια του προϊσταμένου, ενέργεια, άλλωστε, που είναι κρίκος σε μια αλυσίδα ενεργειών σε βάρος του σωματείου μας και των συλλογικών αποφάσεων Ε.Λ.Μ.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Δηλώνουμε με τον πιο εμφαντικό τρόπο πως -από εδώ και το εξής- θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, για να περιορίσουμε τις επαναλαμβανόμενες αυθαιρεσίες της διεύθυνσης, που δεν περιορίζονται βέβαια μόνο στη διοργάνωση επιχορηγούμενων από ιδιωτικές εταιρείες εκδρομών των διευθυντών σχολείων εκτός νομού τη στιγμή που διενεργούνται εξετάσεις στην Α΄ Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων. Καλούμε, τέλος, τον προϊστάμενο να αποσύρει το επίμαχο αυτό έγγραφο

Τονίζουμε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβάλει "σιγή νεκροταφείου" στα σχολεία που δεν είναι βέβαια επιχειρήσεις για να τις "διοικήσει" με τις μεθόδους των εργοδηγών. Δεν θα εκβιάσει τη συμμόρφωση των εκπαιδευτικών σε μια πολιτική που διαλύει τη δημόσια παιδεία. 

Είμαστε βέβαιοι πως κανείς συνάδελφος με οργανική στο ΕΠΑΛ Βρυσών δεν θα υπογράψει τον αυτοεξευτελισμό του υποβάλλοντας αίτηση πλήρωσης της κενούμενης θέσης.  Φτάνει πια με την αυθαιρεσία και την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων στα σχολεία!

 


ΘΕΜΑ: Προκήρυξη για την προσωρινή πλήρωση της κενούμενης θέσης Διευθυντή

            του ΕΠΑΛ Βρυσών  μέχρι  τέλος του σχολικού έτους (31-08-2014)

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/30-9-85, τ.Α')  με θέμα «Δομή και λειτουργία της Α/θμιας και Β/θμιας    Εκπ/σης και άλλες διατάξεις»

2.Τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-05-2010, τ.Α') «Αναβάθμιση του ρόλου του Εκπαιδευτικού - Καθιέρωση Κανόνων Αξιολόγησης και Αξιοκρατίας στην Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»

3. Την  υπ αριθμ πρωτ.   Φ11.2 / 5088 /03-06-2014 πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος  με την οποία καλούνταν  οι υποψήφιοι Διευθυντές Ν. Χανίων που ήταν εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους  Αξιολογικούς Πίνακες Επιλογής Υποψηφίων Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και Σ.Ε.Κ. της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων και δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία του Ν. Χανίων , να υποβάλλουν εκ νέου δήλωση προτίμησης και  το  γεγονός ότι οι  υποψήφιοι Διευθυντές του παραπάνω πίνακα κατέθεσαν  Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1566/1986 ότι δεν επιθυμούν την πλήρωση της θέσης αυτής.

4.Την  υπ αριθμ.  9/06-05-2014  Πράξη του ΠΥΣΔΕ, με την οποία προτείνεται να προκηρυχθεί

 η κενούμενη θέση βάσει του  άρθρου 24 παρ. 10,11και 12 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-05-2010,τ.Α')

Π   ρ   ο   κ   η   ρ   ύ   σ   σ   ο   υ   μ   ε

Τη θέση του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών μέχρι  τέλος του σχολικού έτους (31-08-2014) και καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική στο ΕΠΑΛ Βρυσών και έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλλουν σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Πέμπτη 26-06-2014 στα γραφεία της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων.

Η επιλογή θα γίνει  βάσει των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-05-2010, τ.Α') .

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βρυσών  να ενημερώσει ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του που έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

Υποβλητέα Δικαιολογητικά

Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής κατάστασης , το οποίο θα εκδοθεί από την  υπηρεσία μας

·         Βιογραφικό Σημείωμα μαζί με:

                      I.        Σύντομη έκθεση αυτοαξιολόγησης

                    II.        Ετήσιο προγραμματισμό έργου

·         Αποδεικτικά τίτλων σπουδών, μεταπτυχιακών, επιμόρφωσης, ξένων γλωσσών (επισήμως επικυρωμένα και μεταφρασμένα) και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ, (στη περίπτωση που αυτά δεν έχουν κατατεθεί κατά τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας τίτλων σπουδών).

  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία βεβαιώνεται ότι «α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007 Φ.Ε.Κ.26/9-2-2007 τ. Α΄). β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα

 

Συνημμένα σας επισυνάπτουμε:

Υπεύθυνη Δήλωση

Ε.  Υ.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων

                                           MSc Μανούσος Ν. Μαραγκάκης

                                               Διοίκησης Επιχειρήσεων

 


Επιστολή παραίτησης του διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών με αφορμή την αυτοαξιολόγηση και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας

 

Προς: το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων,

 κ. Μανούσο Ν. Μαραγκάκη

Βρύσες, 11/04/2014     

«Κύριε Διευθυντή,

υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του διευθυντή ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, γιατί μου ζητήσατε να αναθέσω υποχρεωτικά στους συναδέλφους του σχολείου μου να συγκροτήσουμε ομάδες εργασίας,  για να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μου, του πρωτοβάθμιου σωματείου μου (ΕΛΜΕ), αλλά και της ομοσπονδίας μου (ΟΛΜΕ). Κυρίως, όμως, έρχεται σε αντίθεση με τη συνείδησή μου ως παιδαγωγού και εργαζόμενου που εδώ και 27 χρόνια υπηρετεί συνειδητά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αγωνίζεται για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

Η επιλογή μου να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου, τον Αποκόρωνα, για να προσφέρω και από τη θέση αυτή ό, τι μπορώ ως διευθυντής σε ένα επαρχιακό σχολείο το οποίο, παρά το πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει, επιτελεί ανεκτίμητο κοινωνικό έργο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το ρόλο του ψυχρού εκτελεστή μιας πολιτικής που στόχο έχει την εξαθλίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της. Άλλωστε, οι αρχές και τα ιδανικά με τα οποία γαλούχησε ο κτηνοτρόφος πατέρας μου εμένα και τα τρία αδέρφια μου, αυτονόητη προέκταση και εμπέδωση των οποίων θεωρούσε τις πανεπιστημιακές σπουδές και των τεσσάρων μας, δε  μου επιτρέπουν να παραβώ στο ελάχιστο τις αρχές της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Επομένως, μέσα σε αυτό το καθεστώς της θεσμοθετημένης πια υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», μέσα σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, όχι μόνο εμάς των εκπαιδευτικών, αλλά και των οικογενειών των μαθητών μας, και με δεκάδες συναδέλφους μου των ΕΠΑ.Λ. μόλις πρόσφατα απολυμένους αναρωτιέμαι: «Αξιολόγηση από ποιον, για ποιον και με ποιο σκοπό;» Καμιά αυταπάτη δεν έμεινε ότι η περίφημη «αξιολόγηση της σχολικής μονάδας» δεν είναι τίποτα άλλο από ένας αντιδραστικός – αντιεκπαιδευτικός μηχανισμός ο οποίος θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την προώθηση του «νέου σχολείου» οδηγώντας στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών,   στο τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, καθώς και στην απόλυση εκατοντάδων καθηγητών. Άλλωστε, αν ήθελε κάποιος να πείσει ότι ειλικρινά ενδιαφέρεται για την επίδοση των μαθητών και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, φαντάζομαι ότι το πρώτο  το οποίο θα φρόντιζε να γίνει  είναι κανένα παιδί να μη ζει χωρίς σπίτι, φαγητό, ρεύμα και υγειονομική περίθαλψη, συνθήκες μέσα σε κάποιες από τις οποίες σας διαβεβαιώνω ότι επιβιώνουν αρκετοί μαθητές του σχολείου μου .

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, σας ζητώ να με απαλλάξετε από τα διοικητικά μου καθήκοντα επιτρέποντάς μου  να συνεχίσω απερίσπαστα να υπηρετώ την εκπαίδευση ως απλός μαχόμενος εκπαιδευτικός μαζί με τους άξιους συναδέλφους μου και στο πλάι των μαθητών μου κοιτώντας τους στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι για πράξεις που καθόλου δε συνάδουν με το λειτούργημα του παιδαγωγού.

Σας  παρακαλώ να προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες, ώστε να αντικατασταθώ.»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών