Thumbnail
Η αλλαγή αυτή «κλείδωσε»

Νέο επιστημονικό πεδίο θα δημιουργηθεί στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το νέο πεδίο δημιουργείται ώστε να προστεθεί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα η Επιστήμη των Υπολογιστών, η γνώση της οποίας κρίθηκε απαραίτητη για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε Τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Η αλλαγή αυτή «κλείδωσε» ύστερα και από τη σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και πλέον οι μαθητές που θα στοχεύουν στις σχολές θετικών επιστημών θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο πεδίων, τα οποία θα έχουν τρία κοινά μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική) και θα διαφοροποιούνται στο τέταρτο (Επιστήμη των Υπολογιστών - Χημεία).

Οι μαθητές αναλόγως σε ποια τμήματα θέλουν να εισαχθούν (π.χ. Χημείας ή Πληροφορικής) θα επιλέγουν ένα εκ των μαθημάτων. Χθες πάντως η Ενωση Πληροφορικών Ελλάδος, απευθυνόμενη σε όσους αναφέρουν ότι η διελκυστίνδα για το ποιο εκ των δύο μαθημάτων θα εξετάζεται στις Πανελλαδικές στήνεται για λόγους φροντιστηρίων-ιδιαιτέρων μαθημάτων, δήλωσε πως «δεν σκέφτονται όλοι οι εκπαιδευτικοί με αυτόν τον τρόπο» και ότι «υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που αγαπάνε περισσότερο τους μαθητές τους από τα χρήματα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ