Thumbnail
Καιρός

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε χτες η κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα. Εξαιτίας παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν η εξής: Στην Καστοριά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 25ο έως το 35ο χλμ. Στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 15ο χλμ. έως το 30ό χλμ.

Από σήμερα αναμένεται από δυτικά νέο βαρομετρικό χαμηλό, με ψυχρές αέριες μάζες να κατέρχονται από την Αδριατική στο Ιόνιο και να επηρεάζουν κατά κύριο λόγο τη Δυτική Ελλάδα με βροχές. Από την Παρασκευή αναμένονται ισχυροί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια από τα 1.000 μέτρα και πάνω.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα και από τα νότια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 7 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς, ενισχυόμενοι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.

Νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα