Thumbnail
Αυταρχισμός

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλει την Κυβέρνηση που για μία ακόμη φορά, στο δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, στέλνει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και του επανελέγχου με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου σε αορίστου χρόνου χιλιάδων εργαζομένων, που οι ίδιοι είχαν επικυρώσει πριν αρκετά χρόνια.

Η Κυβέρνηση -δολιχοδρομώντας και αρνούμενη να αποδεχθεί, τις μέχρι σήμερα αρνητικές για την ίδια, δικαστικές αποφάσεις- επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εντάξει τη Δικαιοσύνη στους σχεδιασμούς της για τη χειραγώγηση και αντιδραστική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, τη συρρίκνωση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και την εκχώρηση κοινωνικών αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, Κυβέρνηση και Τρόικα προωθούν σχέδιο για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν δυναμικό παρόν τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευέλπιδων (Κτήριο 5, αίθουσα 2), όπου και εκδικάζεται η νέα αγωγή του Δημοσίου κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
 
 
 
 
 
Κάθε λίγο και ένας νέος τύπος δασκάλου εμφανίζεται!
 
Μετά τον δάσκαλο κρατικού
Τον δάσκαλο ΖΕΠ
Τον δάσκαλο παράλληλης
Τον δάσκαλο ολοήμερου
Φέτος θα έχουμε και
Τον δάσκαλο δυσπρόσιτου
Τον δάσκαλο δημοσίων επενδύσεων!
 
Ο κατακερματισμός του κλάδου μας δεν έχει προηγούμενο!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυξήσεις μέσω αξιολόγησης και όχι λόγω προϋπηρεσίας
 
 
 
Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών μέσω αξιολόγησης και όχι λόγω προϋπηρεσίας είναι μια από τις μεγάλες καινοτομίες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Ρέντσι στην Ιταλία και την προβάλλουν δεόντως τα «Νέα» στο φύλλο 4/9/2014, ως παράδειγμα και για την Ελλάδα. 
 
Ποια τα κριτήρια αξιολόγησης και πώς θα αξιολογούνται για τις γνώσεις και τη μόρφωση που θα παρέχουν ακόμη και σ' αυτό το αστικό σχολείο; 
«Από το επόμενο έτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα δεδομένα οργάνωσης της σχολικής μονάδας (Σχολική ταυτότητα με τις επιδόσεις του σχολείου), οι εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, ο προϋπολογισμός τους και ο ισολογισμός τους και ένας χάρτης της δραστικότητας του σχολείου. 
Κάθε σχολική μονάδα θα ενισχυθεί με ένα εκπαιδευτικό "μέντορα" ο οποίος θα είναι υπεύθυνος της αξιολόγησης των συναδέλφων του και της μονάδας». Προϋπολογισμός, ισολογισμός και κάλυψη των αναγκών του σχολείου με τη δραστικότητά του. 
 
Η σχολική ταυτότητα
 
Σύμφωνα με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση Ρέντσι από το επόμενο έτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα δεδομένα οργάνωσης της σχολικής μονάδας, οι εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, ο προϋπολογισμός τους και ο ισολογισμός τους κι ένας χάρτης της διαδραστικότητας του σχολείου με την τοπική κοινωνία.
Στο ίδιο πλαίσιο, κάθε σχολική μονάδα θα ενισχυθεί με έναν εκπαιδευτικό-«μέντορα», ο οποίος "θα συντονίζει τα προγράμματα κατάρτισης των συναδέλφων του, θα είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση της μονάδας και θα βοηθά τον διευθυντή στην αξιοποίηση του δυναμικού του σχολείου". 
 
Στόχος θα είναι κάθε σχολείο "να μπορεί να συγκροτήσει την καλύτερη δυνατή ομάδα αφού του δοθεί η δυνατότητα να εξετάζει τα βιογραφικά των εκπαιδευτικών". 
 
Αλήθεια, σχολείο και εκπαιδευτικούς θα αξιολογούν ή επιχείρηση; Και από πού ως πού ο «μέντορας» μπορεί να αξιολογεί ως φωτεινός παντογνώστης- μάνατζερ; 
 
Αλλά τι άλλο θα σχεδίαζε μια πολιτική για την οποία η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι σε κόντρα και κάτω από το καπιταλιστικό κέρδος;
 
 
 
Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το «Καλό σχολείο», ανά χείρας
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
kleista sxoleia 2022
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
Ο διευθυντής αφού εντόπισε τη βολίδα αγνώστου διαμετρήματος, την παρέδωσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
εκπαιδευτικοσ
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
«Θα ήταν σοβαρή παράλειψη η μη συμμετοχή και εκπαιδευτικών ΠΕ71 οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε θέματα προσαρμογής αναλυτικών προγραμμάτων όλων των...
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»