Thumbnail
Θεόδωρος Φορτσάκης αλά Βούλτεψη

Είναι αυτό που λέμε κατά παράφραση και σχηματικά, ότι "η κάθε κυβέρνηση έχει τον Πρύτανη που τις αξίζει". Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για τον Θεόδωρο Φορτσάκη. Θα εκτελέσει με ιδιαίτερο ζήλο και κατα γράμμα τους ν.Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου συνεχίζοντας εντατικοποιημένα την επίθεση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που άρχισε πολύ πριν τα μνημονία.

Μιμείται μέχρι και το ξεπεσμένο ήθος της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, όταν ανέφερε πως επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί την κατάληψη της Πρυτανείας. Μόλις την Τρίτη το πρωί απειλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ.

«Δεν κάνω διάλογο υπό συνθήκες καταλήψεως, θα επανέλθει το Πανεπιστήμιο όπως ήταν» «Δεν είναι το Πανεπιστήμιο χώρος για να βάζεις μικρόφωνα και μεγάφωνα και να περνάς τα βράδια σου μέσα, χωρίς την άδεια κανενός». Μάλιστα λίγο νωρίτερα, θεωρώντας σπίτι του το Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε χαρακτηριστικά «μπορώ να μπω εγώ σπίτι σας χωρίς την άδειά σας;»

Απειλές και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί από τον πρύτανη Θ. Φορτσάκη κατά των εργαζομένων (Video)


Ο Θ. Φορτσάκης συνέχισε για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους «αν δεν αποχωρήσουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

«Δεν κάνω διάλογο υπό συνθήκες καταλήψεως, θα επανέλθει το Πανεπιστήμιο όπως ήταν» «Δεν είναι το Πανεπιστήμιο χώρος για να βάζεις μικρόφωνα και μεγάφωνα και να περνάς τα βράδια σου μέσα, χωρίς την άδεια κανενός» δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα λίγο νωρίτερα, θεωρώντας σπίτι του το Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε χαρακτηριστικά «μπορώ να μπω εγώ σπίτι σας χωρίς την άδειά σας;»

Παράλληλα προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα που ο ίδιος δημιούργησε καταγγέλλοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτειακή ανωμαλία», έτσι παρόλο που «απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους βουλευτές να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς την άδεια του» ισχυρίστηκε ότι αυτό αποτελεί δευτερεύον θέμα, μπροστά στο μείζον που είναι «όλο το μπουλούκι το πίσω που έφεραν μαζί τους, το οποίο εγκαταστάθηκε μέσα μέχρι και σήμερα μέσα και δεν αποχωρεί.»

Δεν υπάρχει κατάληψη, ο χώρος είναι ανοικτός λέει ο Ζ. Τριγάζης

«Δεν υπάρχει κατάληψη, ο χώρος της Πρυτανείας είναι ανοιχτός. Αντίθετα κλειστός και σε ανώμαλη κατάσταση βρισκόταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με την εποπτεία της αστυνομίας.» δήλωσε ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Ζ. Τριγάζης, καταγγέλλοντας ως ανακρίβειες τα όσα ισχυρίζεται ο πρύτανης.

«Ο πρύτανης, ή δεν έχει καταλάβει καλά, ή σκόπιμα λέει ανακρίβειες. Χθες εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε κινητοποίηση και ήρθαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη. Τελικά μας δέχτηκε ο αντιπρύτανης, κ. Μπουραζέλης. Αυτό που λέγεται ότι δεν υπήρχε άδεια, δεν είναι σωστό».

«Απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός μπουλούκι» αντέδρασε άμεσα στο Mega, ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του πρύτανη «Δεν είμαστε μπουλούκι όπως είπε, ο πρύτανης, είμαστε επώνυμοι, οι άνθρωποι που δουλεύουν τόσα χρόνια στο Πανεπιστήμιο».

«Θα έχουν πειθαρχικές συνέπειες, η συμπεριφορά αυτή είναι παράνομη» επέμεινε ο Θ. Φορτσάκης και σχολίασε υπονοώντας υποκίνηση «μόνο βουλευτές μίας παρατάξεως ήρθαν» σχολίασε ο Θ. Φορτσάκης και αποχώρησε από τη συζήτηση επιμένοντας «δεν κάνω διάλογο».

Η εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι σαφής. Για να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά, χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι που δεν θα διστάσουν να αντιμετωπίσουν ως πρυτανικές αρχές, τους φοιτητές που διαμαρτύρονται, με πρακτικές που ξυπνούν μνήμες Χούντας. Πως θα είναι το ελληνικό Πανεπιστήμιο στην εποχή Φορτσάκη, αν περάσουν αυτά τα μέτρα.

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην εποχή του Φορτσάκη θα είναι:

- Ανοιχτό στις απολύσεις

- Κλειστό στους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων

- Πανεπιστήμιο που οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται

- ΠανεπιστήμιοΦ που θα διαγράφει τους φοιτητές του

- Με Security στην είσοδο που για να μπεις θα πρέπει να επιδείξεις ταυτότητα

- Πανεπιστήμια με δίδακτρα

- Αστυνομία, χημικά και ξύλο στους φοιτητές

Είναι στο χέρι της φοιτητικής κοινότητας, και τον εργαζομένων να μπορέσουν να κάνουν την εποχή Φορτσάκη το τελευταίο επεισόδιο της αντίδρασης εντός του Ελληνικού Πανεπιστημίου, και ακόμα την τελευταία πράξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Μ.Κ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petroyniass.jpg
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους
Μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια που χάρισε 15.000 βαθμούς ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους...
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους