Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μπαλτάς: Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιούλιος, 2015 - 11:42 | Στην Κατηγορία:

Απροκάλυπτα

Αποκαλυπτικός ο υπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ (αύξηση ωραρίου, “πιθανοί διορισμοί” άγνωστο το πότε)

Με αναπληρωτές καθηγητές θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και όπως διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην παιδεία (σε 20.000 υπολογίζει τα κενά το ΥΠΟΠΑΙΘ).

Ο κ. Μπαλτάς είπε ότι στην απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι μόλις μπει ο μαθητής στην τάξη το Σεπτέμβριο να έχει δάσκαλο και βιβλία.

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Μπαλτάς αφού δε δεσμεύτηκε για το πότε θα γίνουν διορισμοί (μπορεί και στο μέσο της σχολικής χρονιάς), αλλά ακόμα και αν θα γίνουν οι 2.500 διορισμοί περίπου, αφού πρώτα από αυτόν τον αριθμό θα αφαιρεθούν οι επαναπροσληφθέντες.

Ανοιχτή διάπλατα άφησε ο υπουργός την πιθανότητα να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, αφού όπως επικαλέσθηκε η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση και θα πρέπει να κάνουμε θυσίες!

Συγκεκριμένα είπε:

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση».

Για το θέμα του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην Παιδεία εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το πρόβλημα έχει η αντιπολίτευση.

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα