Thumbnail
Οριακή άνοδος σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκε στις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων επαγγελματικών λυκείων (Ομάδα Α') που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό των γραπτών που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 είναι 4,38% και μεταξύ 15-18 είναι 7,91%. Στις φετινές εξετάσεις προσήλθε το 77,6% του συνόλου των υποψηφίων (17.394 από 22.416), ενώ το 2012 είχαν συμμετάσχει 17.584. Στα δύο μαθήματα γενικής παιδείας παρατηρείται μια μικρή αύξηση των αριστούχων.

 

Ειδικότερα στα Μαθηματικά το ποσοστό των αριστούχων αυξήθηκε από 2,60% που ήταν πέρυσι σε 3,92%, ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα οι αριστούχοι για ακόμη μία χρονιά ήταν ελάχιστοι (0,12% έναντι 0,10% πέρυσι). Οι υποψήφιοι που βρέθηκαν στο υπόγειο της βαθμολογικής κλίμακας και στα δύο μαθήματα είναι 3 στους 4.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι επέλεξαν την ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών. Στο μάθημα Στοιχεία Ανατομίας - Φυσιολογίας ΙΙ εξετάστηκαν 2.423 υποψήφιοι. Το 11,47% βρέθηκε στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, ενώ στο δεύτερο μάθημα της ειδικότητας (Στοιχεία Παθολογίας) οι αριστούχοι αυξήθηκαν φτάνοντας το 12,59%.

Ειδικότητες
Η δεύτερη πιο περιζήτητη ειδικότητα ήταν η Υποστήριξη Συστημάτων Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ, όπου διαγωνίστηκαν 1.915 υποψήφιοι. Οι επιδόσεις στο μάθημα Δομημένος Προγραμματισμός ήταν καλύτερες σε σχέση με πέρυσι καθώς οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά 3% ενώ τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν πάνω από τη βάση, αυξήθηκαν κατά 16%. Στο δεύτερο μάθημα, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, οι βαθμολογίες κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα.

Μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι θα έχουν οι βάσεις εισαγωγής για τις σχολές που εντάσσονται στην ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών καθώς στα δύο μαθήματα κατεύθυνσης οι επιδόσεις δεν είχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Οριακή πτώση στις βάσεις εισαγωγής θα πρέπει να αναμένουν όσοι στοχεύουν σε τμήματα της ειδικότητας Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων όπου διαγωνίστηκαν 1.312 υποψήφιοι.

Αντίθετα, μικρή άνοδος θα υπάρχει στα τμήματα Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων αλλά και για τους υποψηφίους που επέλεξαν την ειδικότητα Σχεδιαστών Δομικών Εργων και οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και την Οικοδομική. Οι ειδικότητες που προσέλκυσαν τον μικρότερο αριθμό υποψηφίων ήταν των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (85), Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (173), Eργα Τοπίου και Περιβάλλοντος (221), Τεχνολογία και Eλεγχος Τροφίμων (298) και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Επικοινωνίας (233).

 

http://www.ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...