Thumbnail
Η είδηση έρχεται από τα Χανιά, και μοιάζει να συνοψίζει την κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Μιας χώρας που όχι μόνο δεν ζει κανενός είδους success story, αλλά βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στον ωκεανό της εξαθλίωση

«Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας 74χρονος συνταξιούχος ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν δικαστικοί επιμελητές τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του για να του επιδώσουν εντολή έξωσης»

Η είδηση έρχεται από τα Χανιά, και μοιάζει να συνοψίζει την κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Μιας χώρας που όχι μόνο δεν ζει κανενός είδους success story, αλλά βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στον ωκεανό της εξαθλίωσης.
 
Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κυβερνητική προπαγάνδα και τον δήθεν «δημόσιο» διάλογο που επιχειρούν να επιβάλουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Φτώχεια, ανεργία, υπερχρέωση και τώρα με τις ευλογίες τρόικας και κυβέρνησης, ζήτημα της στέγης. Αυτά είναι τα θέματα που «καίνε» την κοινωνία. Καμία σχέση δηλαδή με τις πομφόλυγες του Σαμαρά και τις αναλύσεις περί δύο άκρων στα τηλεοπτικά παράθυρα.
 
Όμως τα κακά μαντάτα από τα Χανιά, συνοψίζουν τη συγκυρία και από μια άλλη σκοπιά. Ο συνταξιούχος επιχείρησε το απονενοημένο διάβημα την ημέρα της γενικής απεργίας. Μια μέρα που κανονικά θα έπρεπε να σημάνει εγερτήριο πάνδημου ξεσηκωμού ενάντια στο Μνημόνιο. Μια ημέρα που θα έπρεπε να σηματοδοτεί την ελπίδα «των από κάτω»… Η πραγματικότητα δεν είναι όμως έτσι και το ξέρουμε.
 
Η αναίρεση της αναντιστοιχίας ανάμεσα στην ένταση της κοινωνικής κρίσης και το μέγεθος των κινητοποιήσεων πρέπει να αποτελέσει κύριο καθήκον για την Αριστερά και τα κινήματα. Όπως πολύ σωστά γράφει σήμερα η Αυγή: «Οι εξουσίες των Μνημονίων δεν θα πέσουν σαν ώριμο φρούτο, δεν θα υποκύψουν στη δύναμη των ψηφοφόρων του καναπέ, όσο πολλοί κι αν είναι αυτοί.» Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι αν δεν βρεθεί ο δίαυλος μέσα από τον οποίο η απελπισία και η αγανάκτηση θα μετατραπούν σε μαζική κινητοποίηση, όχι μόνο δεν θα ανοίξει ένας καινούργιος ελπιδοφόρος δρόμος, αλλά η κοινωνία θα βυθιστεί σε σκοτεινό βάραθρο για δεκαετίες.
 
Πηγή: left.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα