Thumbnail
Βίντεο

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του κύκλου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποζημιωθούν και θα μπορούν να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ, «ώστε να απολαμβάνουν της βασικής προστασίας, η οποία παρέχεται στον οποιονδήποτε άνεργο του ιδιωτικού τομέα».

Ανέφερε, οτι «μεταβαίνουμε πια, από μια εποχή όπου η διαθεσιμότητα ήταν συνδεδεμένη και με απολύσεις, σε ένα καινούργιο καθεστώς όπου η κινητικότατα θα αποτελεί ένα μόνιμο εργαλείο καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, και θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από ενδεχόμενες απολύσεις». Συνέχισε λέγοντας  ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από εδώ και στο εξής στο δημόσιο».

Ταυτόχρονα, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι εξετάζεται ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους. Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».

Με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ποιες ομάδες υπαλλήλων θα είναι τα θύματα των «ανακατατάξεων».

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες από enikos.gr και topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα