Thumbnail
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Με μεθοδευμένη συνεδρίαση, στις 20/3/2015, στις θέσεις εξουσίας στο ΔΣ της ΕΜΕ μόνο μέλη της ΔΠΜ!!! "Καλή" αρχή...

Διερχόμαστε ήδη τη 2η μετεκλογική εβδομάδα και η ιστοσελίδα της ΕΜΕ (μέχρι 26/3/2015 στις 8.30 πμ) περιλαμβάνει ακόμη μόνο τα «συγκεντρωτικά αποτελέσματα»... http://www.hms.gr/node/933

Με την 1η ανακοίνωση που αναρτήσαμε στα «Μαθηματικά Τετράδια»: «Μεγάλη νίκη της "Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ": Η βαθιά "νύχτα" στης αδιαφάνειας και της απομαζικοποίησης της ΕΜΕ πήρε τέλος» (http://mathematicatetradia.blogspot.gr/ 17/3/2015) σας ενημερώσαμε αμέσως για τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία.

Έτσι 9 μέρες μετά την 1η ανακοίνωση μας και ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση από την ΕΜΕ, όπως άλλωστε αναμένεται, σας πληροφορούμε (και ενώ εκκρεμεί ανακοίνωση της «Κίνησης για την Αλλαγή» -που πραγματοποίησε στις 24/3/2015 συνάντηση- για μια αρχική εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 15-3-15 για ΔΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΜΕ) ότι από την Παρασκευή 20/3/2015 το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Αλεξανδρής Ν. (Για την “ιστορία” επισημαίνεται ότι το απερχόμενο ΔΣ της ΕΜΕ όρισε ως μάρτυρα τόσο στη δίκη για την αγωγή όσο και στα ασφαλιστικά τον νυν Πρόεδρο της ΕΜΕ. Ενδεικτικά βλ. αναλυτικά «Νομικές ακροβασίες από τη διοίκηση της ΕΜΕ (στο δικαστήριο στις 21-3-2014) με στόχο να διατηρήσουν τις “καρέκλες” του ΔΣ μέχρι τη λήξη της θητείας» http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2014/06/21-3-2014.html 10/6/2014)

Α΄ αντιπρόεδρος Φελλούρης Α.,

Β΄ αντιπρόεδρος Καλαβάσης Φ.,

Γενικός Γραμματέας Τυρλής Ι.,

Ταμίας Μπακάλης Α. (ισοψήφισε με τον Στεφανή Π. και μετά από κλήρωση κατέλαβε τη θέση στο ΔΣ)

Ειδικός Γραμματέας Δρούτσας Π. (Ο Ειδικός Γραμματέας σύμφωνα με το άρθρο 24 του Καταστατικού συντάσσει τα πρακτικά του ΔΣ  επιμελείται της αλληλογραφίας κλπ. Για την “ιστορία” επισημαίνεται ότι με το απερχόμενο ΔΣ της ΕΜΕ στη δίκη για τα ασφαλιστικά συντάχθηκαν οι «10 ανησυχούντες». Ενδεικτικά βλ. αναλυτικά «Η γραπτή παρέμβαση των 10 ανησυχούντων υπέρ της διοίκησης της ΕΜΕ στο δικαστήριο στις 21-3-2014: μια καινοφανής, αντιδημοκρατική, όπως αποδείχθηκε, τακτική…» http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2014/06/10-21-3-2014.html  24/6/2014) και

 Έφορος βιβλιοθήκης Βαγενάς Κ.

Από τη «διανομή» των θέσεων εξουσίας στο ΔΣ, λοιπόν, είναι φανερό ότι η ΔΠΜ δια του συμβούλου της που πλειοψήφησε (και νυν Γ.Γ.) μεθόδευσε τη συγκρότηση ΔΣ σε ημερομηνία που απέκλειε τη συμμετοχή στη συνεδρίαση (στις 20/3/2015) του εκπροσώπου της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και συνολικά τριών (03) από τα εκλεγμένα μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».

Σύμφωνα με όσα διαδραματίστηκαν και αναλυτικά παραθέτουμε στη συνέχεια, για την ενημέρωσή σας, η ΔΠΜ κατέστρωσε και υλοποίησε (σε 4 φάσεις) τη μεθοδευμένη συνεδρίαση που κατέληξε (στις 20/3/2015) στην εκλογή μόνο των μελών της στις θέσεις εξουσίας του ΔΣ.

1η φάση:

Το απόγευμα (17/3/2015) και πριν ακόμη αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ τα αποτελέσματα των εκλογών (εκδόθηκαν στις 4 πμ στις 17/3/2015) πληροφορηθήκαμε από τον εκπρόσωπο της «Κίνησης για την Αλλαγή» και από νεοεκλεγέν μέλος της «Κίνησης για την Αλλαγή» ότι το μέλος που πλειοψήφισε ο κ. Τυρλής Ι., από τη ΔΠΜ επιχειρεί τηλεφωνικά, να ενημερώσει κατά μόνας τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ για την πραγματοποίηση συνεδρίασης την Παρασκευή 20/3/2015 ενώ έχει δεδηλωμένη την άρνηση του εκπροσώπου της «Κίνησης για την Αλλαγή», για την ημερομηνία αυτή, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 7ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει επί σειρά ετών το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΜΕ.

Κατέθεσα (ως εκλεγμένη στην Εξελεγκτική Επιτροπή) Πρόταση για συγκρότηση ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 17§2 του Καταστατικού -αρ. πρωτ. 15274/18-3-2015) για ημερομηνία συγκρότησης του ΔΣ (και της Εξελεγκτικής Επιτροπής) σε σώμα με βάση το άρθρο 17§2 η 26η ή 27η Μαρτίου 2015, επειδή το άρθρο 17§2 του καταστατικού προβλέπει εντός 10ημερών να συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ κρίνουμε ως κατάλληλη ημερομηνία την Πέμπτη 26/3/2015 και λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου 2015 μπορεί να μεταφερθεί στην Παρασκευή 27/3/2015

Η ημερομηνία αυτή είναι η καταλληλότερη

1) επειδή επιτρέπει και συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της 7ης Μαθηματικής Εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη και δεν την δυναμιτίζει και δεν την υποβαθμίζει αποδυναμώνοντάς την από συμμετοχές και εισηγητές. Τα κεντρικά της ΕΜΕ οφείλουν να είναι δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες των Παραρτημάτων και όχι να τις παραβλέπουν και να τις αγνοούν προκλητικά όπως ακριβώς κάνει ο κ. Τυρλής από τη ΔΠΜ.

2) Εξασφαλίζει τη μεγίστη συμμετοχή των εκλεγμένων μελών του ΔΣ και δεν συνιστά παρασυναγωγή και

3) αξιοποιείται ο χρόνος των 10 ημερών

i. για να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης από το απερχόμενο ΔΣ (όπου ο κ. Τυρλής Ι. ήταν  β΄ αντιπρόεδρος) και παραλαβής από το νέο ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή

ii. επιπλέον να συνταχθεί έκθεση πραγματικής κατάστασης του ταμείου με δεδομένο ότι ο ισολογισμός/απολογισμός αναφέρεται μέχρι 31/12/2014 και ήδη εκπνέει το 1ο τρίμηνο του 2015

iii. Το απερχόμενο ΔΣ (δια του κ. Τυρλή Ι.) να συγκεντρώσει και να θέσει στη διάθεση του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής όλα τα βιβλία, έγγραφα και διαχειριστικά στοιχεία (λογιστικά βιβλία, τιμολόγια, αποδείξεις είσπραξης, γραμμάτια είσπραξης και εντάλματα πληρωμής, μπλοκ επιταγών όψεως και extrait κλπ) και κάθε στοιχείο που καθιστά ευχερή τον λεπτομερή έλεγχο της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου.

Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε στη Γραμματεία για να πρωτοκολληθεί και να σταλεί για την ενημέρωσή τους σε όλα τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής με ευθύνη του κ. Τυρλή Ι.

2η φάση:

Φυσικά, το έγγραφο αυτό (αρ. πρωτ. 15274/18-3-2015) δεν διακινήθηκε στα 15 μέλη του ΔΣ και στα 3 μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και η σχετική διαμαρτυρία μου (19/3/2015) που υπέβαλα (για να πρωτοκολληθεί και να διακινηθεί στα 15 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και στα 3 εκλεγμένα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής) ΚΑΙ φυσικά ούτε αυτή διακινήθηκε!

Στην έγγραφη διαμαρτυρία μου αρχικά επεσήμανα ότι:

Η πρωτόφαντη και σπάταλη τακτική της αποστολής της πρόσκλησης για συνεδρίαση με Κούριερ, παρά τα γλίσχρα οικονομικά της ΕΜΕ, σηματοδοτεί ότι η ΔΠΜ σκοπεύει να ενεργεί σαν πλειοψηφική διοίκηση παραβαίνοντας το Καταστατικό, εμποδίζοντας την επικοινωνία μεταξύ των μελών του ΔΣ (και των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής) και κυρίως ανακοινώνοντας μια συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ χωρίς να φροντίσει να πληρούνται τα νόμιμα εχέγγυα προς τούτο.

Επειδή:

1ο Η πρόσκληση δεν στάλθηκε τουλάχιστον 6 μέρες πριν τη συνεδρίαση και δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία των προς συζήτηση θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.

Όπως έγκαιρα ενημερώσαμε τον κ. Τυρλή Ι. απαιτείται i. να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης από το απερχόμενο ΔΣ (όπου ο κ. Τυρλής Ι. ήταν  β΄ αντιπρόεδρος) και παραλαβής από το νέο ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή ii. επιπλέον να συνταχθεί έκθεση πραγματικής κατάστασης του ταμείου (από 1/1/2015) με δεδομένο ότι ο ισολογισμός/απολογισμός αναφέρεται μέχρι 31/12/2014 και ήδη εκπνέει το 1ο τρίμηνο του 2015.

Τα στοιχεία αυτά όφειλαν να συνοδεύουν την πρόσκληση για να είναι ενημερωμένα και τα 15 μέλη του ΔΣ (και τα 3 μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής) για την πραγματική κατάσταση της ΕΜΕ, τη διαχειριστική ευθύνη της οποίας αναλαμβάνουν για την τρέχουσα διετία.

Και

iii. Το απερχόμενο ΔΣ (δια του κ. Τυρλή Ι.) να συγκεντρώσει και να θέσει στη διάθεση του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής όλα τα βιβλία, έγγραφα και διαχειριστικά στοιχεία (λογιστικά βιβλία, τιμολόγια, αποδείξεις είσπραξης, γραμμάτια είσπραξης και εντάλματα πληρωμής, μπλοκ επιταγών όψεως και extrait κλπ) και κάθε στοιχείο που καθιστά ευχερή τον λεπτομερή έλεγχο της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου.

Παραβλέποντας όλα τα παραπάνω[1] (που αναλυτικά περιλαμβάνονται στην πρότασή μας με αρ. πρωτ. 15274/18-3-2015 που τέθηκε υπόψη του κ. Τυρλή Ι.) επιχειρούν με «φύλλα πορείας» να μεθοδεύσουν συγκρότηση ΔΣ της πλειοψηφούσας παράταξης για αύριο Παρασκευή 20/3/2015.

Και κατέληγα πως

αν ματαιωθεί ή αναβληθεί η εν λόγω συνεδρίαση για να πραγματοποιηθεί όπως προτείναμε την 26η ή 27η Μαρτίου 2015 τότε ο χρόνος που μεσολαβεί επαρκεί για να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα.

3η φάση:

Και ενώ μεθοδευμένα με ευθύνη του κ. Τυρλή Ι. δεν διακινούνται τα έγγραφα που απευθύνουμε στα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, απέστειλα, ενόψει της πρόσκλησης (αρ. πρωτ. 15273/17-3-2015) για συνεδρίαση στις 20/3/2015, και 3ο έγγραφο (20/3/2015), ως εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, και ζήτησα στις 20/3/2015 να διαβαστούν στη συνεδρίαση τα εξής:

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΜΕ άρθρο 41§α ο έλεγχος και η εποπτεία της διαχειρίσεως του ΔΣ ανατίθεται στην Εξελεγκτική Επιτροπή, και στο ίδιο §γ η Εξελεγκτική Επιτροπή ελέγχει τας οικονομικάς και διαχειριστικάς πράξεις του ΔΣ και του Ταμία. Οπότε με βάση τις αρμοδιότητές της από το Καταστατικό, τους νόμους, τη νομολογία, την καλή πρακτική λειτουργίας των Σωματείων και τα χρηστά ήθη υποβάλω στα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ στις εκλογές της ΕΜΕ (15/3/2015) ως εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ζητώ να διαβαστούν στη συνεδρίαση τα εξής:

1. Η Εξελεγκτική Επιτροπή συγκροτείται σε σώμα την ίδια ημέρα με το ΔΣ για να μην υπάρχει κενό ελέγχου και εποπτείας.

Στο σημείο αυτό διαμαρτύρομαι για παράβαση του Καταστατικού και επειδή, για λόγους που θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνω, δεν ενημερώθηκα ακόμη για την ημερομηνία συγκρότησης σε σώμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

2. Για τη διασφάλιση της συνέχειας στη λειτουργία της ΕΜΕ κρίνω πως είναι απαραίτητο τα 15 εκλεγμένα μέλη ΔΣ και κατ’ ακολουθίαν τα 3 μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής να γνωρίζουν

i. τι θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο παράδοσης που θα συνταχθεί από το απερχόμενο ΔΣ (όπου ο κ. Τυρλής Γ. ήταν  β΄ αντιπρόεδρος) και παραλαβής από το νέο ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή (από τους οποίους και θα υπογραφεί)

ii. την έκθεση πραγματικής κατάστασης του ταμείου (από 1/1/2015) με δεδομένο ότι ο ισολογισμός/απολογισμός αναφέρεται μέχρι 31/12/2014 και ήδη εκπνέει το 1ο τρίμηνο του 2015.

Τα στοιχεία αυτά θεωρώ αυτονόητο ότι θα είναι στα χέρια όλων των εκλεγμένων μελών εύλογο χρόνο πριν τη συγκρότηση του ΔΣ (και της Εξελεγκτικής Επιτροπής) σε σώμα για να μελετηθούν και με νομική συνδρομή και με συνδρομή ειδικών περί τα οικονομικά.

Και για το λόγο αυτό προτάθηκε (εκτός των άλλων λόγων που αναφέρονται στην Πρόταση για συγκρότηση ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 17§2 του Καταστατικού -αρ. πρωτ. 15274/18-3-2015) για ημερομηνία συγκρότησης του ΔΣ (και της Εξελεγκτικής Επιτροπής) σε σώμα με βάση το άρθρο 17§2 η 26η ή 27η Μαρτίου 2015.

Καταλήγοντας επεσήμανα ότι: Θεωρώντας ότι θα επικρατήσει η φωνή της λογικής και ακόμη και στην περίπτωση που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στις 20/3/2015 με επιλογή και ευθύνη του 60% του ΔΣ και των 2/3 της Εξελεγκτικής Επιτροπής έχετε την ευκαιρία να την αναβάλλεται και να την μεταφέρεται στις 26 ή 27 Μαρτίου 2015. Οπότε και θα συμμετάσχουν όλα τα εκλεγμένα μέλη και όπου θα σας ενημερώσω για το πως θα διασφαλιστεί η συνέχεια στη λειτουργία της ΕΜΕ αφού θα ελεγχθεί από ειδικούς η παραπάνω διαχειριστική περίοδος για να αποκλείσουμε την περίπτωση να επωμισθούμε ευθύνες τα μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που πιθανά θα προκύψουν και οι οποίες δεν μας αναλογούν.

Αν παραταύτα αποφασίσετε με την «ισχύ» του 60% να διανείμετε τις θέσεις εξουσίας του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής τότε μετά τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναλαμβάνεται στο ακέραιο τις ευθύνες, που σε ενδεχόμενο έλεγχο πιθανά θα προκύψουν, οι οποίες είναι προσωπικές και μη μεταβιβάσιμες.

4η φάση:

Οι παρεμβάσεις μου, όμως, αγνοήθηκαν επιδεικτικά με αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία στη ΔΠΜ να ολοκληρώσει με επιτυχία τη μεθοδευμένη εκλογή (άρθρο 17§2) των 7 εκλεγμένων μελών της σε θέσεις εξουσίας με την παρουσία του κ. Τριανταφύλλου Α. και με απόντα τον κ. Αντωνίου Ι. Και, παρά το ότι δεν τηρήθηκαν τα προαπαιτούμενα, και με παρουσία του 1/3 των εκλεγμένων μελών της «Κίνησης για την Αλλαγή» κ. Σ. Κουνιά και Α. Παπαϊωάννου (ομότιμοι Καθηγητές ΑΕΙ).

Συνοψίζοντας, επισημαίνουμε ότι φυσικά και δεν υπογράφηκε (ούτε και δόθηκε στα εκλεγμένα μέλη) πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής.

Φυσικά και δεν δόθηκε στα μέλη που συμμετείχαν στο ΔΣ η έκθεση πραγματικής κατάστασης του ταμείου (από 1/1/2015) με δεδομένο ότι ο ισολογισμός/απολογισμός αναφέρεται μέχρι 31/12/2014 και ήδη εκπνέει το 1ο τρίμηνο του 2015!

Ούτε και ζητήθηκε από όλα τα μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν στη συνεδρίαση η εν λόγω έκθεση...

Συμπερασματικά:

Καταληκτικά, το «δείγμα» γραφής της ΔΠΜ εκτιμάμε πως είναι κατά τα αναμενόμενα. Από μονοπαραταξιακό ΔΣ τη διετία 2013-2015 (δηλαδή 15 μέλη του ΔΣ ανήκαν όλα στη ΔΠΜ!) τη διετία 2015-2017 «έδειξαν» πως θα λειτουργούν στις επτά (07) θέσεις εξουσίας του ΔΣ μονοπαραταξιακά (και οι 7 μέλη της ΔΠΜ!!!) με την άνεση και την κακή χρήση, βέβαια, της πλειοψηφίας δηλαδή με αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς πρακτικές όπως ακριβώς στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 20/3/2015.

Το γεγονός αυτό είναι προφανές πως αυξάνει τις ευθύνες μου ως εκλεγμένη στην Εξελεγκτική Επιτροπή επειδή αυτές οι πρακτικές καθιστούν διακύβευμα τον έλεγχο και την εποπτεία του ΔΣ από την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Οπότε και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όσων με τίμησαν με τη ψήφο τους, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ αλλά και με τη βεβαιότητα πως, και όσοι δεν με ψήφισαν, οι ενέργειές μου θα τους πείσουν πως θα υλοποιήσουμε όσα διακηρύξαμε για μια ΕΜΕ ανοιχτή, μαζική με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία χωρίς αποκλεισμούς των μελών της.

Υ.Γ.: Έλαβα πρόσκληση με e-mail (20/3/2015) από τα δύο (02) νεοεκλεγμένα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής ότι θα πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση (στις 26/3/2015, 8 μμ) για να «εκλέξουμε τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής». Οπότε για το «δείγμα γραφής» από την Εξελεγκτική Επιτροπή θα σας ενημερώσω σε επόμενη ανάρτηση.

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

εκλεγμένη στην Εξελεγκτική Επιτροπή

 


[1] Επαναλαμβάναμε τα στοιχεία για να δώσουμε μια ευκαιρία στη ΔΠΜ να αντιληφθεί τον αντιδημοκρατικό και αδιαφανή κατήφορο που επίμονα ακολουθούσε…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα