Thumbnail
Αποκλείονται όσοι «φιλοξενούνται» σε σπίτια ακόμα κι αν έχουν μηδενικό εισόδημα

Κυβέρνηση και ΕΕ τσακίζουν με μέτρα το λαό και από πάνω τον προκαλούν, όταν πάνε να διαχειριστούν τη φτώχεια του
Εκτός ενίσχυσης από το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» βγαίνουν δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άλλες κατηγορίες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, παρά το γεγονός ότι εξαναγκάζονται να ζουν με εισοδήματα χαμηλότερα ακόμη και από αυτά που προβλέπονται για τη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος.

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης, και κάθε κυβέρνησης στο έδαφος του καπιταλισμού, εξαντλείται στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και μάλιστα με χρήματα που προήλθαν από την αφαίμαξη των σχετικά λιγότερο φτωχών από τα λαϊκά στρώματα.

Το εισοδηματικό κριτήριο για το επίδομα πτωχοκομείου αφορά στο σύνολο των μελών του κάθε νοικοκυριού, των ατόμων που συγκατοικούν σε κάθε σπίτι. Ετσι, για παράδειγμα, οι φιλοξενούμενοι άνεργοι, υπερήλικοι συγγενείς και οποιοσδήποτε άλλος φιλοξενείται σε κάποιο σπίτι εξαιρείται από το επίδομα, ακόμη και αν εκπληρώνει τα εισοδηματικά κριτήρια που προσδιόρισε η συγκυβέρνηση με την Υπουργική Απόφαση.

Επίσης, το κριτήριο του φορολογητέου εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος είναι το μεγαλύτερο που προκύπτει ανάμεσα στο πραγματικό, που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση, και στο «τεκμαρτό», που προσδιορίζεται από την Εφορία. Σε αυτό το πλαίσιο, το «τεκμήριο διαβίωσης» ξεκινά από τα 3.000 ευρώ το χρόνο και σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας 80 τ.μ. υπολογίζονται από την Εφορία επιπλέον 3.200 ευρώ. Δηλαδή, μόνο από αυτά τα δυο τεκμήρια, υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα 6.200 ευρώ το χρόνο, ακόμη και στην περίπτωση πλήρους ανυπαρξίας εισοδημάτων, ενώ πρόσθετα τεκμήρια προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Μέχρι χτες, οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στη διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr) είχαν ξεπεράσει τις 225.000. Οι 71.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, 112.000 βρίσκονται σε αναμονή και 42.000 έχουν εγκριθεί. Η πληρωμή του «μερίσματος» σε όσους υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος του Απρίλη θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη και για όσους υποβάλλουν αίτηση μέσα στο Μάη, η πληρωμή θα γίνει στο πρώτο 10ημερο του Ιούνη.

Πηγή: rizospastis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»