Thumbnail
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-2

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ - sentragoal.gr

 
Η μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ισπανίας και δευτεραθλήτρια στο περσινό Champions League, λύγισε στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να παίρνει τεράστια νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων με 3-2 και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση!
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το μεγάλο... μπαμ και «ξέραναν» τους «ροχιμπλάνκος» που υπέκυψαν στον νόμο του Καραϊσκάκης! Μαζουάκου (13'), Αφελάι (31') και Μήτρογλου (73') τα γκολ του Ολυμπιακού. Μείωσαν δυο φορές στο γκολ οι Ισπανοί (38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν), όμως έφυγαν με άδεια χέρια από τον Πειραιά με τον... Θρύλο της Ευρώπης να τους ρίχνει στο καναβάτσο!
Οι «ροχιμπλάνκος» που προέρχονταν από μεγάλο διπλό στο «Μπερναμπέου» δεν κατάφεραν να βρουν αντίδοτο απέναντι στον Ολυμπιακό του Μίτσελ που πήρε... εκδίκηση για την ήττα της αγαπημένης του Ρεάλ.
 
    Μίτσελ: «Οι παίκτες, οι παίκτες, οι παίκτες...»
    Σιμεόνε: «Δουλεμένος ο Ολυμπιακός»
    Εδώ είναι Πειραιάς!
    «Ο Ολυμπιακός... ξέρανε την Ατλέτικο»
    Ιμπαγάσα, Γκαλέτι στο Καραϊσκάκη
    Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
 
Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορούν να νικήσουν στο Καραϊσκάκη. Παρότι άλλαξαν τη μισή ομάδα, παρότι ήταν το ξεκάθαρο αουτσάιντερ, οι Πειραιώτες έχουν... βαρύνει κατά πολύ τη φανέλα τους στην Ευρώπη και ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν...
 
100% ευστοχία!
 
Στο πρώτο ημίχρονο, δυο φορές πήγε η μπάλα προς τα μέσα και τις δύο «έγραψε»... Ο Ολυμπιακός περίμενε την Ατλέτικο και χτύπησε μία από στημένο και μία στην κόντρα κι ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0! Ωστόσο, η Ατλέτικο φαινόταν ότι θα σκοράρει, καθώς η δεξιά πλευρά των γηπεδούχων έμπαζε κι ο Μάντζουκιτς δεν έχανε κεφαλιά. Στην 5η του προσπάθεια τελικά, σκόραρε στο 38' κι έβαλε εκ νέου την ομάδα του στο παιχνίδι.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και βγήκε χωρίς φάση, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μακρινό σουτ εκτός εστίας από τον Αμπιντάλ. Ο Ολυμπιακός πάτησε απειλητικά περιοχή στο 12' όμως ο Μιράντα έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Ωστόσο, από το κόρνερ αυτό ήρθε το γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν με κοντινή πάσα, η μπάλα έφτασε στον Μαζουάκου ο οποίος με ένα ξερό συρτό σουτ από τη γωνία της περιοχής, έστειλε τη μπάλα να περάσει μέσα από πολλά πόδια και να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ομπλακ!
Στο πρώτο τέταρτο, οι «ερυθρόλευκοι» με πολλά τρεξίματα κι αλληλοκαλύψεις κυριάρχησαν στο κέντρο και δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να κάνουν παιχνίδι με κορυφαίο τον Μιλιβόγεβιτς, που «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα, ήταν παντού κι έκοβε σχεδόν τα πάντα!
Η Ατλέτικο απείλησε για πρώτη φορά στο 18' με τον Μάντζουκιτς να παίρνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια φάση που τα μπακ του Ολυμπιακού έχασαν τον υψηλόσωμο φορ των «ροχιμπλάνκος».
 
«Εμπαζε» από δεξιά
 
Οσο περνούσε η ώρα, η ισπανική ομάδα έπαιρνε όλο και περισσότερο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρεί και να περιμένει την κόντρα για να χτυπήσει. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί, καθώς μέχρι το 25' όσες φάσεις έγιναν στην περιοχή του Ρομπέρτο τις τέλειωσαν, αλλά ευτυχώς για τους Πειραιώτες, που έχασαν τις προσωπικές μονομαχίες, δεν τους στοίχησε.
 
2-0 με Αφελάι!
 
Και αφού ο Ολυμπιακός έβγαλε «αναίμακτα» την πίεση, χτύπησε στην κόντρα και ευτύχησε να σκοράρει ξανά! Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τσόρι πήρε πάσα από τον Αφελάι, κινήθηκε από αριστερά, έσπασε στον άξονα στον Μήτρογλου κι ο φορ του Ολυμπιακού άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του.
Ο Γκοντίν στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε τη μπάλα στον Ολλανδό που ακολούθησε τη φάση, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ομπλάκ για να κάνει το 2-0 στο 31' και να βάλει φωτιά στο Καραϊσκάκη, που σείστηκε για δεύτερη φορά!
 
Φαινόταν και ήρθε...
 
Τελικά ό,τι δεν έγινε στις προηγούμενες επιθέσεις των Ισπανών, έγινε στο 38'. Η Ατλέτικο βγήκε και πάλι από αριστερά, εκεί που η πλευρά, Μανιάτη, Ελαμπντελαουί «έμπαζε», ο Ανσάλντι έβγαλε ωραία σέντρα κι ο Μάντζουκιτς που κυριαρχούσε στο ψηλό παιχνίδι ξέφυγε ωραία από τα μαρκαρίσματα και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο στο 38' για να βάλει και πάλι τους «ροχιμπλάνκους» στο παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο πήγε όπως το περιμέναμε... Η Ατλέτικο πίεζε, όμως δεν έκανε το σούπερ παιχνίδι κι ο Ολυμπιακός περίμενε... Στο πρώτο 10λεπτο του δευτέρου μέρους οι Ισπανοί έκαναν το ίδιο με αυτό που έκαναν και στο πρώτο... Σέντρες για το κεφάλι του Μάντζουκιτς και... Αγιος ο Θεός. Ωστόσο, δεν έγινε η ζημιά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν που έψαχνε την κόντρα βγήκε μπροστά με τον Τσόρι, ο Αργεντινός έσπασε ωραία στον Μήτρογλου, όμως ο «πιστολέρο» δεν βρήκε στόχο στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή στο 54'.
Στο 57' ο Μίτσελ έβγαλε τον Τσόρι κι έριξε στο ματς τον Φουστέρ για να πιέσει ψηλά τους Ισπανούς και να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να είναι... μανούλα σ' αυτό το παιχνίδι.
Στο 60' ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στον εξαιρετικό Γκριεζμάν -που ανέβασε πολύ τους «ροχιμπλάνκος»- σε σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή και στο 62' κατέβασε και πάλι ρολά σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, αυτή τη φορά πραγματοποιώντας απόκρουση με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ο Μίτσελ έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο το πλάνο του για να κρατήσει το αποτέλεσμα, ρίχνοντας στο ματς τον Εντινγκά αντί του Αφελάι.
 
3-1 και... τέλος!
 
Στο 73' ο Μανιάτης, που ανέβασε την απόδοσή του στο β' μέρος, έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έσπασε στον Κασάμι, αυτός μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάσαρε συρτά στον Μήτρογλου που ξέφυγε εξαιρετικά από τον αντίπαλό του, ο «πιστολέρο» έβγαλε επιτέλους το... όπλο του και με άψογη... πιρουέτα και τελείωμα κάτω από τα πόδια του Ομπλακ έκανε το 3-1 μέσα σε πανδαιμόνιο! Στο 84' ο Μίτσελ έβγαλε και τον εξαιρετικό και καταλυτικό Κασάμι που «έσκασε» από το τρέξιμο κι έβαλε τον Γιαννούλη για να τρέξει και να πιέσει στον άξονα.
 
Το έκανε... θρίλερ ο Γκριεζμάν
 
Στο 86' όμως η Ατλέτικο μπήκε ξανά στο ματς, με τον εξαιρετικό από την ώρα που μπήκε, Γκριεζμάν να κάνει το 3-2 από κοντά έπειτα από αδράνεια της άμυνάς των γηπεδούχων σε ωραία ομαδική προσπάθεια των Ισπανών. Ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο του αγώνα προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να παγώσει το ρυθμό και τελικά τα κατάφερε φτάνοντας σε μια τεράστια νίκη επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση!
ΣΚΟΡΕΡ: 13' Μαζουάκου, 31' Αφελάι, 73' Μήτρογλου - 38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Προένσα (Πορτογαλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35' Ντομίνγκες, 45+1' Μανιάτης - 2' Γκάμπι, 45+1' Κόκε, 89' Νίγκεθ, 90' Γκριεζμάν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Αφελάι (69' Εντινγκά), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Μήτρογλου
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Ανσάλντι, Μιράντα, Γκοντίν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάριο Σουάρεζ (75' Νίγκεθ), Κόκε, Τουράν, Ραούλ Γκαρσία (67' Σέρσι), Μάντζουκιτς 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Ο μαθητής κατέβαινε την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο και, ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος...
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο