Thumbnail
4o   ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μας λείπουν 18 ώρες γεωγραφίας βιολογίας, κόψτε 18 ώρες μαθηματικά και φυσική!

    Από  12 ΣΕΠ 2013 , έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους μέχρι τώρα έχουν χαθεί περίπου 450  ώρες μαθημάτων.

   Σήμερα  20  ΝΟΕ 2013   συνεχίζουμε με κενές 30 ώρες ανά εβδομάδα.  12 ώρες οικιακής οικονομίας, 12 ώρες γεωγραφίας και 6 ώρες βιολογίας. Γιατί δεν τηρείται στο σχολείο μας το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα  ως οι κείμενες διατάξεις προβλέπουν;

  Εξαντλήσαμε κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια του διαλόγου με την Διευθ. Β΄θμιας Εκπαίδευσης  και την Διευθ. Περιφ. Εκπαίδευσης.

Στην τελευταία συνάντηση  μας  με τον κ. Φαλούκα Αθανάσιο, Διευθυντή Β΄θμιας εκπ. Β΄ Αθήνας, λάβαμε την απάντηση ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και αν στο μέλλον γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών σίγουρα θα παραμείνει το κενό της οικιακής οικονομίας. Στην συνέχεια πρότεινε να κοπούν διδακτικές ώρες  από μαθηματικά και φυσική της Γ΄ Γυμνασίου ώστε να  «καλυφτούν»  τα κενά που φαίνονται τώρα, να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα ώστε οι μαθητές να τελειώνουν νωρίτερα  και να μην είναι ορατό ότι υπάρχουν κενά.

   Δηλαδή να καλύψουμε τα παλιά κενά και δημιουργήσουμε καινούρια  αδιαφορώντας για ποιότητα  της μάθησης των παιδιών μας.

1.       Καταγγέλλουμε την  αυθαίρετη  αλλοίωση του αναλυτικού προγράμματος  με ευθύνη του Διευθυντού Β΄θμιας Εκπ. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ κ. Φαλούκα Αθανάσιου.

2.       Καταγγέλλουμε την  υποκρισία της Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας  και τον κ.  Αρβανιτόπουλο που απειλεί με εισαγγελική παρέμβαση τις καταλήψεις σχολικών μονάδων από τους μαθητές, με χάσιμο εκδρομών και παράταση  του σχολικού έτους, ενώ δεν γίνεται καμιά κουβέντα για  τις εκατοντάδες ώρες μαθημάτων που χάνονται καθημερινά ακόμη και σήμερα.

3.       Καταγγέλλουμε τις εισαγγελικές αρχές που δεν επεμβαίνουν  ώστε να διερευνηθεί για ποιο λόγο έχουμε τόσα κενά διδακτικών ωρών και αν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την πολιτική ηγεσία και  τις Διευθύνσεις του  Υπουργείου Παιδείας.

4.       Καταγγέλλουμε τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης  που  όταν ελέγχουν σχολικές μονάδες «ξεσκονίζουν»  το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών αλλά δεν καταγγέλουν την  πραγματική έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

    Θα μείνουμε απαθείς;  Ή θα σταθούμε αρωγοί στα παιδιά μας;

   Να βοηθήσουμε όλοι στην αντιμετώπιση των υποκριτών,  που στο πρόσταγμα των εντολών της Τρόικας-Ε.Ε.-ΔΝΤ  θέλουν να συνθλίψουν κάθε έννοια μόρφωσης και παιδείας των Ελλήνων μαθητών.  Καλούμε όλους τους γονείς σε συστράτευση μαζί μας για τα αυτονόητα.   ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ  &  ΑΤΑΞΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους τους μαθητές της χώρας μας . Καλούμε όλους τους γονείς να μας βοηθήσουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις του σχολείου μας που μας ανήκει έτσι κι αλλιώς, με την παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας,  που θα γίνει την Τετάρτη 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 19:00  στο σχολείο μας.

   Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή,  κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο  μας. Τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς είναι μια φυλακή έτσι κι αλλιώς. 

     Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων  4ου Γυμνασίου Μεταμόρωσης  Αττικής , 

            ο πρόεδρος          Γεώργιος Τασίκας

                           

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα