Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν, για μια ακόμα φορά, οι μαθητές αύριο Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, με ραντεβού στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για αύριο και σε άλλες πόλεις.

Την περασμένη Πέμπτη, 27 Νοέμβρη, μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης, στην οποία είχαν μαζική και δυναμική παρουσία, μαθητές μέλη 15μελών και 5μελών συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εκεί, συζήτησαν για τη συνέχιση του αγώνα τους και την οργάνωση της συμμετοχή τους στο αυριανό μαθητικό συλλαλητήριο. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από δεκάδες ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια από την Καλλιθέα, το Μπραχάμι, την Καισαριανή, την Ηλιούπολη, τον Υμηττό, τον Βύρωνα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Ιλιον, το Καματερό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση, το Χαλάνδρι, το Νέο Ψυχικό, τη Νέα Σμύρνη, τα Ανω Λιόσια, το Μενίδι, την Ελευσίνα κ.α. Συζήτησαν για τις αλλαγές που εφαρμόζονται και έρχονται στο λύκειο, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τις επιπτώσεις των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων στη ζωή τους, για την ουσία των αλλαγών. Παράλληλα, μπήκαν στο τραπέζι πρωτοβουλίες, ώστε το κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές.

Οπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή, «συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στις 3 Δεκέμβρη με την υπόσχεση πως θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί!»

rizospastis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα πανεπιστημια
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια
«Είναι πολλά τα λεφτά»: Θα ελέγχονται κάθε χρόνο τα έσοδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που απαγορεύεται να διανεμηθούν, αλλά όχι η μεταφορά και...
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια