Thumbnail
Ποιοι θα απολυθούν 

Ανάκληση των ψηφισμένων νόμων για την ανθρωπιστική κρίση προκειμένου να ανακεφαλαιοποιθούν οι τράπεζες ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων (βάσει Μνημοσίου) δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. 

Στους νόμους αυτούς περιλαμβάνονται η επαναπρόσληψη 600 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι διαδικασίες επαναπρόσληψης περίπου 1.500 απολυμένων, ενώ μαζική είναι και η επιστροφή στον χώρο της Παιδείας. Περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ επανατοποθετούνται στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς επανασύστησε 1.174 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις προκειμένου να επαναπροσληφθούν «διαθέσιμοι» και απολυθέντες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων.

Η λίστα των επαναπροσλήψεων περιλαμβάνει περίπου 1.500 σχολικών φυλακών και 1.500 δημοτικών αστυνομικών στις υπηρεσίες τους.

Περαιτέρω, τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την επανασύσταση 251 θέσεων στον ΟΑΕΔ και 180 θέσεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ακολούθως, 19 θέσεις επανασυστάθηκαν στον ΟΓΑ, ενώ με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά επαναπροσλαμβάνονται 61 υπάλληλοι του ΕΟΤ οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την επαναφορά 59 δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης επανασύστησε 29 θέσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Παιδείας τα συνολικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.785 και 2.907 στη Δευτεροβάθμια...
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
μαθητες επί χουντας
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) στη χώρα μας αξιοποιώντας το σχολικό αρχείο. Ειδικότερα επιχειρεί να...
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου