Thumbnail
Καμία ανοχή στους εχθρούς της ελευθερίας!

Δελτίο Τύπου

Σάββατο 21 του Μάρτη- Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Με τους διαφορετικούς ανθρώπους, τους  μετανάστες, τους  πρόσφυγες αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, κινούμαστε στους ίδιους δρόμους , ανταμώνουμε στις ίδιες πλατείες, είμαστε συνάδελφοι στη δουλειά, συμμαθητές στο σχολείο, συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο και γείτονες της διπλανής πόρτας.
Όλοι μας είμαστε «τέκνα της ανάγκης» . Ο  εφιάλτης των πολέμων , οι διώξεις των απολυταρχικών καθεστώτων , η φτώχεια  είναι οι αιτίες που μας ενώνουν. Η  βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών που πλήττουν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο, άντρες και γυναίκες, ντόπιους και μετανάστες μας σμίγει  , γινόμαστε αλληλέγγυοι  και αντιστεκόμαστε υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων !

Οι φράχτες τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών , οι απελάσεις, οι «σκούπες» στο κέντρο της Αθήνας με στόχο ντόπιους-ες και μετανάστες-ριες αστέγους και άπορους, είναι όχι μόνο μέτρα απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά, αλλά και δεν λύνουν τα εκρηκτικά προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας που οξύνθηκαν με  τα μνημόνια. Δεν θα περιορίσουν την εγκληματικότητα που οφείλεται στην ολοένα εντεινόμενη εξαθλίωση. Αντίθετα συντείνουν στην περιθωριοποίηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων, καλλιεργούν το μίσος  και ενισχύουν ρατσιστικές και νεοφασιστικές οργανώσεις.

Απέναντι στις επιθέσεις ναζιστικών συμμοριών σε μετανάστες, πρόσφυγες και ντόπιους που δεν ταιριάζουν με τα «άρια πρότυπά» τους, δηλώνουμε πως οι νοσταλγοί της Χούντας και του Χίτλερ δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Δεν ξεχνούμε τις καταστροφές που έφερε στην Ευρώπη ο ρατσισμός και ο φασισμός του Χίτλερ. Δεν ξεχνούμε τον πόλεμο, την τραγωδία της Ελλάδας, όπως και πολλών άλλων χωρών της Ευρώπης, στη διάρκεια της Κατοχής. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη διάλυση των φασιστικών οργανώσεων, όπως αυτών της Χρυσής Αυγής, που επιχειρούν να μετατρέψουν τα σχολεία και τις γειτονιές μας σε τόπους ρατσιστικού και φασιστικού μίσους και να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή.

Σήμερα - ύστερα από  καθυστέρηση 73 χρόνων- η χώρα μας σηκώνει  ανάστημα  και διεκδικεί την υλική και ηθική αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας  όπως αυτή χαράχτηκε με βάναυσο τρόπο πάνω στον ελληνικό λαό κατά την περίοδο της ναζιστικής Γερμανικής κατοχής.

Πάνω από 600 αντιφασιστικές οργανώσεις από τη Γερμανία στέκονται αλληλέγγυες σε ετούτο το δίκαιο αγώνα μας, τεκμηριώνοντας έμπρακτα και χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο επιστημονικό εργαλείο, διεθνοποιώντας την υπόθεση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, απλώνοντας τα αιτήματά μας μέσα στην ίδια τη γερμανική κοινωνία. Γι’ αυτό και γίνεται φανερό ότι δεν στρεφόμαστε κατά του Γερμανικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι εθνικιστικός αλλά πατριωτικός και διεθνιστικός. Αντίθετα, όπως τότε, όπως πάντα, στεκόμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή εθνικισμού - φασισμού που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πιο ύπουλη και έσχατη μορφή άμυνας του συστήματος απέναντι στην κοινωνία, κάθε φορά που αυτή εξεγείρεται διεκδικώντας την απελευθέρωσή της.

Ως  λαός , που πέρασε στην παγκόσμια Ιστορία σαν πρότυπο αντίστασης ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό, γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πως, όλες οι μέρες του χρόνου ανήκουν στον αντιφασιστικό αγώνα. Κι ακόμα ξέρουμε καλά πως, καμιά κοινωνία δεν δικαιούται να διεκδικήσει ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις πολεμικές αποζημιώσεις όταν η ίδια συντηρεί το σάπιο πτώμα του ναζισμού μέσα στους ίδιους τους κόλπους της.

 Αντιφασιστικό συλλαλητήριο  -   

Πλατεία Ελευθερίας                                                                

21 Μαρτίου , 12:30 το μεσημέρι      

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων