Thumbnail
κόντρα εκπαιδευτικοί ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

κόντρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ

    Η παράταξή μας, συνεπής σε ό,τι διακήρυττε πάντα (και προεκλογικά  σε εκτενή δημόσια συζήτηση στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Νοεμβρίου), υποστηρίζει την σύσταση Δ.Σ στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας. Οι δύο προσπάθειες για σύσταση Δ.Σ δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, αφού η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) υποστηρίζει το αναλογικό σύστημα (σύμφωνα με τις ψήφους, χωρίς δεσμεύσεις), ενώ ούτε με τη Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση καταλήξαμε σε κοινή συμφωνία.

Η Ριζ. Ανεξ. Κίνηση μάλιστα δήλωσε πως θα προσπαθήσει να βρει μία μέση λύση και να κάνει κοινό προεδρείο με την Αγων. Συσπ, με τον «απαράβατο όρο» (!)  να μπει σε αυτό και η Κόντρα. Θεωρούμε πως αυτή η πρόταση στερείται σοβαρότητας. Κάθε παράταξη αποφασίζει για την ίδια και όχι για τις υπόλοιπες. Δεν ανεχόμαστε οποιονδήποτε εκβιασμό, που θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή της Κόντρας σε αναλογικό προεδρείο. Διαφωνούμε με το αναλογικό προεδρείο αλλά σεβόμαστε το δικαίωμα των συναδέλφων που έχουν αυτή τη θέση να την υποστηρίζουν. Το ίδιο δικαίωμα να υποστηρίξουμε αυτό που θεωρούμε σωστό έχουμε και εμείς και δεν θα δεχτούμε κανενός είδους συνδικαλιστικό παιχνίδι ή εκβιασμό που δεν μας αναγνωρίζει την δυνατότητα να υπερασπιστούμε τη θέση μας για την οποία δημόσια δεσμευτήκαμε. Ας προχωρήσουν λοιπόν όσοι συμφωνούν στη σύσταση αναλογικού προεδρείου και ας μας «επιτρέψουν» να υπερασπιζόμαστε αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό.

     Το προεδρείο δεν μπορεί να είναι «λίγο από όλα». Ή θα είναι αναλογικό ή θα είναι προγραμματικό. Για την διευκόλυνση της διαδικασίας οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι προεδρείο θέλουν, ώστε να αποφύγουμε και τις άσκοπες συζητήσεις. Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκβιασμούς από όπου και αν προέρχονται, ότι οι θέσεις μας για το ζήτημα είναι ξεκάθαρες και ότι όπως έχουμε αποδείξει από θέση αρχής δεν έχουμε καμία διάθεση για καιροσκοπισμούς. Η προσπάθεια λοιπόν που γίνεται από κάποιους να μας καταλογισθούν ευθύνες που δεν μας αναλογούν είναι το λιγότερο ανέντιμη. 

    Δεν αρνούμαστε να συμμετέχουμε στο Δ.Σ, αλλά στις τρεις θέσεις του προεδρείου (πρόεδρος, γραμματέας, αντιπρόεδρος), αφού δεν συμφωνούμε  σε ζητήματα αρχής, και ψηφίζουμε λευκό σε οποιαδήποτε πρόταση για ψηφοφορία για τις θέσεις αυτές. Το γεγονός πως οι εκλογές είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα από πέρσι, δεν μας κάνει να αλλάξουμε θέση. Υποστηρίζουμε με συνέπεια ό,τι υποστηρίζαμε πάντα και δεν αλλάζουμε γνώμη τώρα που αυτό συνεπάγεται πως θα βρεθούμε εκτός προεδρείου. Η στάση μας αυτή θεωρούμε πως τιμά την παράταξή μας και όσους μας στήριξαν, οι περισσότεροι από τους οποίους γνώριζαν τη θέση μας πάνω στο ζήτημα αυτό.

    Επειδή οι θέσεις του προέδρου και του γραμματέα είναι αυτές που σχετίζονται περισσότερο με την επικοινωνία και την δημόσια εκπροσώπηση, θεωρούμε (και το είπαμε δημόσια στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση) πως δεν πρέπει στις θέσεις αυτές να βρίσκονται άτομα που καλούν τον κόσμο σε χωριστές συγκεντρώσεις (ΠΑΜΕ), γιατί πιστεύουμε πως αυτό λειτουργεί διασπαστικά. Όσον αφορά τις αποφάσεις, αυτές παίρνονται με ψηφοφορία όλων των μελών του Δ.Σ, οπότε ότι «δεν θέλαμε το ΠΑΜΕ να έχει τη θέση του προέδρου ή του γραμματέα επειδή δεν θα υπογράφει ότι ψηφίσματα καταθέτει η Κόντρα μαζί με το ΡΑΚΙ» αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα και παραπληροφορεί. Επίσης, πέρσι η Αυτόν. Συσπ. δεν έκανε κάποια διευκόλυνση σχετικά με τη σύσταση του Δ.Σ, όπως ισχυρίζεται. Είχε τεθεί προς ψηφοφορία ο τρόπος σύστασης του Δ.Σ, και η παράταξή μας με την Ριζ. Ανεξ. Κίν. κατέληξαν σε κοινή προγραμματική συμφωνία. Στη συνέχεια με ψηφοφορία καταλήξαμε στο προεδρείο. Η Αυτ. Συσπ. δεν συμφωνούσε, και ήταν δικαίωμά της, αλλά η διαδικασία προχώρησε γιατί συμφωνούσαν τα τρία από τα πέντε μέλη του Δ.Σ.

    Δηλώνουμε ξανά και σε όλους τους τόνους ότι συντασσόμαστε και συμπορευόμαστε πλήρως με το ζωντανό, αληθινό κίνημα των δασκάλων που αντιστέκεται πραγματικά. Όσον αφορά στα ζητήματα της εκπαίδευσης και της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση,  δεν δεχόμαστε καμία μεσοβέζικη λύση, κανένα «ναι μεν αλλά», κανένα δισταγμό με βάση προσωπικές ή εκλογικές σκοπιμότητες. Υποστηρίζουμε το δρόμο του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους κόντρα στους κομματικούς διαχωρισμούς. Η πολιτική ταυτότητα του καθενός δεν θα πρέπει να μας εμποδίζει να συμπράττουμε σε επίπεδο κινηματικό. Υπερασπιζόμενες αυτό θα δείξουμε και έμπρακτα πως δεν έχουμε καμία εμμονή με τις καρέκλες.

    

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο