Thumbnail
Συνέντευξη

Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός «βαρίδια και κατάλοιπα», εννοώντας εκείνους που επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών».

«Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας» σχολίασε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Και συνέχισε, βάλλοντας κατά πάντων: «Η ενδεχόμενη ένταξη του Μάρτιν Σουλτς στην ιδιότυπη εκβιαστική σπείρα, που εκβιάζει το λαό και την επιβίωσή του, δεν δίνει ελπίδα. Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογικη διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού».

«Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών» είπε ακόμη η κυρία Κωνσταντοπούλου, διακόπτοντας στο σημείο αυτό, εμφανώς συγκινημένη.

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας για νέες γενιές και περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας».

Πίστευα ότι οι επιθέσεις που δεχόμουν δεν είχαν σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αυτή η πεποίθηση κατέρρευσε

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου πως μπλόκαρε την εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε εξηγήσεις ξανά από τον κ. Φλαμπουράρη γιατί της ζήτησε να μην πιέζει τον Γιάννη Στουρνάρα.

Βίωσα καθεστωτικού τύπου απόπειρες παράκαμψης μου. Κομματικά πρόσωπα αλλά και η εφημερίδα Αυγή προέβησαν σε έναν νέο τύπου, καταδοτισμό"

Με την ΛΑΕ στις εκλογές

"Η συνειδητή απόφαση μου είναι σε αυτές τις εκλογές να είμαι παρούσα, ενεργή, θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον του μνημονίου, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό το ανάχωμα να γίνει ένα πλατύ μέτωπο που θα περιλαμβάνει όσους αγωνιζόμαστε". Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον Μ. Γλέζο και τη Σ. Σακοράφα να συμπράξουν

«Μεγάλο ψέμα ότι δεν υπήρξε εναλλακτική»

Συνεχίζοντας  η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι «πολυπαιγμένο το έργο του κ. Τσίπρα, που λέει "όποιος έχει εναλλακτικό σχέδιο, να το καταθέσει. Είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής».

«Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή και επίμονο τρόπο σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό δήλωσα την αντίθεσή μου και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων, με τη συμμετοχή των καλύτερων» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Το ίδιο είχα πει τον Σεπτέμβριο του 2013 και στον κ. Βούτση και εγγράφως στον κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση ακύρωσης του Μνημονίου και η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων αποτελεί σύνθετη διαδικασία και απαιτεί επιτελείο εξειδικευμένο, με απεύθυνση και ενεργοποίηση όχι του Eurogroup, αλλά εκείνων των πεδίων, όπως είναι τα Κοινοβούλια και οι διεθνείς οργανισμοί».

«Σήμερα ακούω τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει δεν μπορουμε να καταγγείλουμε το χρεος και τον Παππά να λέει ότι όσο το βρίζεις, το χρέος δεν μειώνεται. Οι δυο τους πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν υιοθετήθηκαν ποτέ οι προτάσεις που τους καταθέσαμε, γιατί οι εκκλήσεις μας να ενεργοποιήσει την επιτροπή δεν ακούστηκαν και γιατί στην ύστατη έκκλησή μου να οργανώσουμε την άμυνά μας δεν υπήρξε ουσιαστική πρωτοβουλία» παρατήρησε επίσης.

«Τέλος» επέμεινε, «γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής, σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό, συγκρότησα την Επιτροπή Χρέους, που δούλεψε και παρέδωσε πόρισμα με επιχειρηματολογία και πρόταση που καταλήγει ότι το χρέος ειναι παράνομο και μη βιώσιμο -αυτά να επισημάνω στον κ. Παππά ότι δεν ειναι βρισιές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαρωμενα
Γιατί ζαρώνουν τα δάχτυλά μας όταν μένουν πολλή ώρα στο νερό;
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι παλάμες, τα πέλματα, αλλά κυρίως οι άκρες των δακτύλων σας «ζαρώνουν» όταν τα χέρια σας μείνουν πολλή ώρα εκτεθειμένα...
Γιατί ζαρώνουν τα δάχτυλά μας όταν μένουν πολλή ώρα στο νερό;