Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κυριάκος Μητσοτάκης: "4.000 απολύσεις το 2013 και 11.000 το 2014"


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοέμβριος, 2013 - 16:00 | Στην Κατηγορία:

Κ. Μητσοτάκης για τις απολύσεις στο MEGA

Κ. Μητσοτάκης για τις απολύσεις στο MEGA

 

Στο θέμα των απολύσεων που αποτελεί ένα από τα βασικά "αγκάθια" με την τρόικα, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

 

"Το μνημόνιο προβλέπει 4.000 απολύσεις για το 2013 και 11.000 απολύσεις για το 2014. Κάποιες από αυτές τις απολύσεις θα έρθουν από την δεξαμενή της κινητικότητας αλλά αυτό δεν θα γίνει μέχρι το 2014, κάποιες θα έρθουν από καταργήσεις νομικών προσώπων όπως έγινε με την ΕΡΤ, κάποιες θα έρθουν από την επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης, κάποιες μπορεί να έρθουν από άλλες κατηγορίες τις οποίες εξακολουθούμε να παλεύουμε, τις προσωρινές διαταγές", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος για τις 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου είπε: "Έχουμε καταρχάς 2.500 περίπου από την ΕΡΤ και από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους. Από που θα βρεθούν οι υπόλοιποι λοιπόν. Αμυντική βιομηχανία. Δεν έχει καταλήξει ακόμα η κυβέρνηση με την τρόικα, η κυβέρνηση επιμένει και σωστά ότι πρέπει να διατηρηθεί ένας κορμός της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και στα πλαίσια του σχεδίου της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μια σημαντική συρρίκνωση του προσωπικού των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ. Δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό γιατί δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο ακριβές σχέδιο, μπορεί να είναι και περισσότεροι, μπορεί να είναι και λιγότεροι μπορεί να είναι και περισσότεροι".

 

Και εξήγησε περαιτέρω το σκεπτικό της ελληνικής πλευράς: "Εμείς τι λέμε στην τρόικα; Ότι προφανώς και αν υπάρξει τέτοια παρέμβαση αυτοί οι άνθρωποι που θα χάσουν τις δουλειές τους πρέπει να μετρήσουν στις απολύσεις. Τι αντιλέγει η τρόικα; Ότι για τυπικούς λόγους οι εταιρείες αυτές ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ και κατά συνέπεια επικαλούμενη μια νομικίστικη να το πω έτσι απλά δικαιολογία δεν πρέπει να μετρήσουν στις απολύσεις. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε σε καμία περίπτωση. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Εάν προκύψουν απολύσεις από την Αμυντική Βιομηχανία, αυτές πρέπει να μετρήσουν στον στόχο των απολύσεων για το 2013".

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στη νέα φάση της αξιολόγησης του προσωπικού στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

"Είναι στο δικό μου το μυαλό σαφές ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στον χώρο των Ν.Π.Ι.Δ., στις ΔΕΚΟ και στα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες στην περιφέρεια του Δημοσίου με άλλα λόγια. Έχει ζητηθεί από όλους τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν γρήγορα στις αξιολογήσεις των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, μέχρι στιγμής είχαμε αξιολογήσει για την πρώτη φάση της κινητικότητας μόνο τον πυρήνα του κράτους, τα βασικά υπουργεία, όλα τα υπουργεία για να το εξηγήσω. Τώρα πάμε στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, στα Ν.Π.Ι.Δ. για να δούμε εάν και τι περιπτώσεις υπάρχουν, τι δυνατότητες υπάρχουν. Η εκτίμησή μου είναι ότι περιθώρια ξαφνικού θανάτου τύπου ΕΡΤ, δεν υπάρχουν", είπε.

 

Για τη Δευτέρα μεταφέρεται, πάντως, η ετυμηγορία της τρόικα σε σχέση με το Δημόσιο, καθώς οι ελεγκτές συνεχίζουν να κρατούν σκληρή στάση και συνεχίζουν να αρνούνται να δεχθούν να υπολογίσουν στο συνολικό αριθμό των απολύσεων όσους απομακρυνθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες, αριθμός που υπολογίζεται από 800 ως 1000 άτομα, τις απολύσεις συμβασιούχων που παραμένουν με προσωρινές διαταγές στο Δημόσιο, ενώ δεν έχουν απαντήσει εάν θα δώσουν τελικά τη δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της κινητικότητας.

http://www.megatv.com


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αντώναρος: To 2008 υπήρχε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης

«Την Αθήνα, το 2008, δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος προσθέτοντας: « Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά»

«Σπάει» το αντιπολιτευτικό μέτωπο - Πυρά μεταξύ Μητσοτάκη-Θεοδωράκη

Εχθρικές δηλώσεις ενώ βρισκόμαστε σε μακρά προελογική περίοδο