Thumbnail
Σιγήν ιχθύος τηρεί πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το Συμβούλιο των φυλακών

Κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση υγείας του Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος διανύει την 27η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό. Οι γιατροί, οι συγγενείς και οι συνήγοροί του δίνουν συνέντευξη Τύπου στις 3 το μεσημέρι στο κυλικείο του νοσοκομείου. Σιγήν ιχθύος τηρεί πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το Συμβούλιο των φυλακών.

Ο Ηρ. Κωστάρης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17 Ν, δε λαμβάνει καθόλου τροφή διαμαρτυρόμενος για τη διακοπή των εκπαιδευτικών αδειών που έπαιρνε επί 2,5 χρόνια για να παρακολουθεί μαθήματα στα ΤΕΙ Πειραιά όπου φοιτά.

Οι άδειες, τόσο οι τακτικές, όσο και οι εκπαιδευτικές, κόπηκαν αμέσως μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως καταγγέλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων, ο απεργός πείνας Ηρακλής Κωστάρης νοσηλεύεται "σε καγκελόφραχτο κελί 2x2 με δεκάδες αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ηρ. Κωστάρης φοβούμενος το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής σίτισης και έχοντας απηυδήσει με τη μεγάλη αστυνομική φρουρά, η οποία απαγορεύει και στη σύζυγό του να τον δει, ζητά με δική του ευθύνη να επιστρέψει στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού.

"Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος των απεργών πείνας Ηρ. Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού να σπουδάσουν στη σχολή τους. Να δοθούν τώρα εκπαιδευτικές άδειες στους απεργούς πείνας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Έκκληση να γίνουν σεβαστοί οι νόμοι απευθύνουν οι διδάσκοντες των φυλακών Αυλώνα, επισημαίνοντας ότι για την επιτυχία των νεαρών κρατουμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε εύσημα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
30ή Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Αποφάσεις για ειδική αγωγή, μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση και άδειες -
Εγκρίθηκαν αιτήματα συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων για αναπληρωτές και μόνιμους, δόθηκαν 12 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, και πραγματοποιήθηκε η...
30ή Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Αποφάσεις για ειδική αγωγή, μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση και άδειες -
apospaseis_pysde_38.jpg
Ενημέρωση ΚΥΣΔΕ: Σε εξέλιξη οι αποσπάσεις – Τι ισχύει για μουσικά σχολεία και ειδικούς φορείς
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών: Το χρονοδιάγραμμα και τα βασικά ζητήματα από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ
Ενημέρωση ΚΥΣΔΕ: Σε εξέλιξη οι αποσπάσεις – Τι ισχύει για μουσικά σχολεία και ειδικούς φορείς
βαθμολο
Επικουρικό προσωπικό με αόρατα κριτήρια - Όταν η διαφάνεια απουσιάζει από τη δημόσια εκπαίδευση
Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα, κανένα σαφές κριτήριο επιλογής και καμία λογοδοσία από τους αρμόδιους φορείς
Επικουρικό προσωπικό με αόρατα κριτήρια - Όταν η διαφάνεια απουσιάζει από τη δημόσια εκπαίδευση