Thumbnail
Σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από το Νότο

Βρετανοί, Ολλανδοί, Σουηδοί και Γερμανοί ζητούν από την Ευρωπαική ένωση να εφαρμόσει σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος από τις χώρες του Νότου. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

 
Σε κλειστή συσκέψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Σεπτέμβρη το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία

Η μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αλλά θεμελιώδεις συνταγές όπως η σάλτσα ντομάτας, συχνά προκαλεί έντονες διαφωνίες....

Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία
ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin