Thumbnail
"Ξεσηκωθείτε", ήταν το σύνθημα, γραμμένο σε ένα πανό, που έδωσε τον τόνο στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενάντια στην κατάρρευση της δημόσιας Υγείας. 

"Ξεσηκωθείτε", ήταν το σύνθημα, γραμμένο σε ένα πανό, που έδωσε τον τόνο στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενάντια στην κατάρρευση της δημόσιας Υγείας. Υγειονομικοί υπάλληλοι από ιστορικά νοσοκομεία της χώρας, όπως τα Δρομοκαΐτειο, Αττικόν, Αγ. Βαρβάρας, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, Χανίων, πολυκλινικών και παραρτημάτων, έδωσαν το "παρών" στην Αριστοτέλους, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία - κινητοποίηση, "στην ίδια γραμμή αγώνα με την ελληνική κοινωνία που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστειες και τον αφανισμό". Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτυρήθηκαν για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών που, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί στην απόλυση, "τα λουκέτα στα νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ".

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουμε

"Η κυβέρνηση καταργεί νοσοκομεία, ανάμεσά τους και το Αγ. Βαρβάρας, που έχει μεγάλη προσφορά στον πληθυσμό της Δ. Αττικής, αφού καλύπτει μια τεράστια περιοχή φτωχών, ανέργων, μεταναστών, τσιγγάνων και λαϊκών στρωμάτων, γενικότερα", δήλωσε στην "Αυγή" ο Μιχάλης Σελέκος, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αγ. Βαρβάρα. "Τα εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετούν περί τους 100.000 επισκέπτες ανά έτος, γίνονται περίπου 2.000 χειρουργεία ασθενών και 8.500 συνεδρίες στο νεφρολογικό τμήμα. Και αυτά δεν αποτελούν παρά ένα μικρό δείγμα του τι προσφέρει το νοσοκομείο. Αν κλείσει, τότε τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος; Πλήττονται ασθενείς και εργαζόμενοι, οι τελευταίοι με κινητικότητα-διαθεσιμότητα και απολύσεις, αφού αυτός είναι και ο τελικός στόχος της κυβέρνησης", εξήγησε και προειδοποίησε: "Εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα αντιδράσουμε. Τις επόμενες ημέρες έχουμε προγραμματίσει δράσεις ενημέρωσης του λαού της περιοχής και την Τετάρτη θα γίνει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, στις 7 μ.μ.".

"Το σωματείο μας έχει ξεκάθαρη θέση: Όχι στη διάλυση της δημόσιας Υγείας, όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων, όχι στην αθλιότητα των ράντζων, όχι στις απολύσεις, όχι στη διαθεσιμότητα, όχι στην κινητικότητα. Απαιτούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία" τόνισε ο Γιάννης Πλαγιανάκος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικόν. "Από τον Σεπτέμβρη θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τη δημόσια Υγεία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει τι συμβαίνει και να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και καμία συγκυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταργήσει", υπογράμμισε.

"Συναντήσαμε τον υπουργό Υγείας και μας είπε: 'Δεν είναι τίποτα, ένα κουτάκι πρέπει να σβήσουμε για 15 ημέρες'. Μιλούσε για οργανικές θέσεις", σημείωσε η Βάσω Χισίρογλου, μέλος σωματείου εργαζομένων στο Αμ. Φλέμινγκ. "Το νοσοκομείο μας έχει 270 ανεπτυγμένες κλίνες και κέντρο αιμοδοσίας με ISO, που διακινεί 11.000 μονάδες αίματος τον χρόνο, σε επτά διαφορετικά νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια".

"Στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας-διαθεσιμότητας. Ψάχνουν να βρουν αριθμούς να συμπληρώσουν. Για τον σκοπό αυτό καταργούν και μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Αμ. Φλέμιγκ, που το υποβαθμίζουν, το απαξιώνουν και το διαλύουν", συμπλήρωσε ο Μιχάλης Μεταξάκης, μέλος του σωματείου εργαζομένων του Αμ. Φλέμιγκ.

"Η υποβάθμιση της λειτουργίας του σε Α' Βοηθειών και πάρκινγκ ασθενών τελικού σταδίου θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στις επείγουσες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας, τα Μελίσσια, καθώς στην ίδια περιοχή έκλεισε και το νοσοκομείο Παπαδημητρίου.

Ζητάμε το νοσοκομείο να παραμείνει Γενικό, με όλες τις ειδικότητες και τις κλινικές του και να συνεχίσει να προσφέρει στον λαό της ευρύτερης περιοχής. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη διάλυση αυτού του νοσοκομείου, του οποίου οι επισκέπτες τοποθέτησαν στην πρώτη θέση, μαζί με το Ωνάσειο, σε έρευνα για την ικανοποίηση των ασθενών", κατέληξε.

Κλίμα για ΜΑΤ στήνει ο Άδ. Γεωργιάδης

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ενώ ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να συνταντηθεί με επιτροπή τους, εκείνοι απάντησαν ότι "δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με τον υπουργό της μνημονιακής κυβέρνησης και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους, από ό,τι άκουγα, με αναφορές ότι θα καταλάβουν νοσοκομεία". Όσο για τις απολύσεις έσπευσε να "ξεκαθαρίσει" ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και εκτίμησε ότι η "συμμετοχή στην απεργία ήταν πραγματικά ελάχιστη και τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά". Ερωτηθείς για το ποια θα ήταν η αντίδρασή του σε ενδεχόμενη κατάληψη νοσοκομείου, απάντησε ότι "οι νόμοι ισχύουν για όλους. Καταλήψεις δεν επιτρέπονται. Το έχω εξηγήσει ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

test
Τεστ : Μπορείτε να βρείτε στα γρήγορα ποιος αριθμός λείπει;
Το συγκεκριμένο τεστ είναι ένα μαθηματικό παζλ. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση...
Τεστ : Μπορείτε να βρείτε στα γρήγορα ποιος αριθμός λείπει;
σήμα πορεία
Αύριο Τετάρτη, 8 Μαΐου, στις 18:00 στον πολιτιστικό χώρο "Σήμα" αρχίζουν μαθήματα χορωδίας
Αν σιγοτραγουδάς, αλλά θες να το εξελίξεις, το ΣΗΜΑ σε καλεί να δηλώσεις συμμετοχή στην Χορωδία που θα συγκροτηθεί υπό τον μουσικό Τάκη Καριώτη
Αύριο Τετάρτη, 8 Μαΐου, στις 18:00 στον πολιτιστικό χώρο "Σήμα" αρχίζουν μαθήματα χορωδίας