Thumbnail
Ο τομέας αυτός είναι συνυφασμένος με τον πολιτισμό της χώρας μας.

Καταργείται ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών

στη ΔευτεροΔΕ!

Ο τομέας  που είναι συνυφασμένος με τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ο μοναδικός  τομέας  με προσανατολισμό στις Γραφικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες, που είναι συνυφασμένος  με το Σχεδιασμό του Βιβλίου, της Εικόνας, της Διαφήμισης, της Συσκευασίας και την «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον Τουρισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, στην Δευτεροβάθμια Τεχνική  και Επαγγελματική Εκπαίδευση, πανελλαδικά, έχει  επιδείξει σημαντικό έργο, όσον αφορά στη προβολή της ΤΕΕ μέσα από έντυπα, συμμετοχές και βραβεύσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς  με θέματα Πολιτισμού και Τεχνών και παράλληλα ιδιαίτερα ικανοποιητική απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Με το πολυνομοσχέδιο καταργείται η μόνη διέξοδος  για μαθητές/ες με καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Οι ειδικότητες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών έχουν αυξημένη ζήτηση σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας,  Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από τις προτιμήσεις στα μηχανογραφικά δελτία των μαθητών και τις υψηλές βάσεις εισαγωγής (οι βάσεις εισαγωγής για όλα τα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ κατατάσσουν τις σχολές αυτές στην πρώτη πεντάδα ζήτησης.

Ένα ακόμη βίαιο χτύπημα στις Γραφικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες

Οδηγούν έτσι, βίαια, στην άμεση ανεργία μεταξύ άλλων, τους πτυχιούχους Τεχνολόγους Γραφικών Τεχνών, Γραφίστες,  Διακοσμητές και Φωτογράφους, όλους απόφοιτους της, μοναδικής στα ΑΕΙ, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (του ΤΕΙ Αθήνας) και με επιπλέον παιδαγωγικές σπουδές, ενός έτους στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ).

Κι’ αυτό την στιγμή που οι ειδικότητες των Γραφικών Τεχνών αποτελούν στη κυριολεξία κόσμημα στα εκπαιδευτικά συστήματα της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και το Ενωμένο Βασίλειο. Ας κάνει τον κόπο το Υπουργείο Παιδείας να ρίξει μια ματιά στα επαγγελματικά περιγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από το πρώην ΕΚΕΠΙΣ για να καταλάβει αν χρειάζεται ή όχι η δημόσια δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση τις εφαρμοσμένες τέχνες.

Με αυτή την απόφαση για κατάργηση 52 ειδικοτήτων, συνεχίζεται η βίαιη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από ένα Υπουργείο Παιδείας που εξαφανίζει  επιτυχημένες  σχολές και τμήματα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να εξυπηρετηθούν οι σχολάρχες της ιδιωτικής εκπαίδευσης…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;