Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καταργείται ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2013 - 20:21 | Στην Κατηγορία:

Ο τομέας αυτός είναι συνυφασμένος με τον πολιτισμό της χώρας μας.

Καταργείται ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών

στη ΔευτεροΔΕ!

Ο τομέας  που είναι συνυφασμένος με τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ο μοναδικός  τομέας  με προσανατολισμό στις Γραφικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες, που είναι συνυφασμένος  με το Σχεδιασμό του Βιβλίου, της Εικόνας, της Διαφήμισης, της Συσκευασίας και την «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον Τουρισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, στην Δευτεροβάθμια Τεχνική  και Επαγγελματική Εκπαίδευση, πανελλαδικά, έχει  επιδείξει σημαντικό έργο, όσον αφορά στη προβολή της ΤΕΕ μέσα από έντυπα, συμμετοχές και βραβεύσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς  με θέματα Πολιτισμού και Τεχνών και παράλληλα ιδιαίτερα ικανοποιητική απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Με το πολυνομοσχέδιο καταργείται η μόνη διέξοδος  για μαθητές/ες με καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Οι ειδικότητες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών έχουν αυξημένη ζήτηση σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας,  Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από τις προτιμήσεις στα μηχανογραφικά δελτία των μαθητών και τις υψηλές βάσεις εισαγωγής (οι βάσεις εισαγωγής για όλα τα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ κατατάσσουν τις σχολές αυτές στην πρώτη πεντάδα ζήτησης.

Ένα ακόμη βίαιο χτύπημα στις Γραφικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες

Οδηγούν έτσι, βίαια, στην άμεση ανεργία μεταξύ άλλων, τους πτυχιούχους Τεχνολόγους Γραφικών Τεχνών, Γραφίστες,  Διακοσμητές και Φωτογράφους, όλους απόφοιτους της, μοναδικής στα ΑΕΙ, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (του ΤΕΙ Αθήνας) και με επιπλέον παιδαγωγικές σπουδές, ενός έτους στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ).

Κι’ αυτό την στιγμή που οι ειδικότητες των Γραφικών Τεχνών αποτελούν στη κυριολεξία κόσμημα στα εκπαιδευτικά συστήματα της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και το Ενωμένο Βασίλειο. Ας κάνει τον κόπο το Υπουργείο Παιδείας να ρίξει μια ματιά στα επαγγελματικά περιγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από το πρώην ΕΚΕΠΙΣ για να καταλάβει αν χρειάζεται ή όχι η δημόσια δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση τις εφαρμοσμένες τέχνες.

Με αυτή την απόφαση για κατάργηση 52 ειδικοτήτων, συνεχίζεται η βίαιη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από ένα Υπουργείο Παιδείας που εξαφανίζει  επιτυχημένες  σχολές και τμήματα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να εξυπηρετηθούν οι σχολάρχες της ιδιωτικής εκπαίδευσης…


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα