Thumbnail
Καταγγελία για δολοφονική επίθεση

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει σε ανακοίνωση του  "την απρόκλητη δολοφονική επίθεση στον σύντροφο Φ.Χ, μέλος του ΕΕΚ, του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής και της ΕΑΑΚ από διοργανωτή της συγκέντρωσης του ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο. "

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Χθες Παρασκευή 3/7, νωρίς το απόγευμα ενώ ο σύντροφος ήταν καθοδόν για μια παρέμβαση υπέρ του ΟΧΙ είχε μια λεκτική πολιτική αντιπαράθεση με ένα στέλεχος της ΝΔ εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης του ΝΑΙ ο οποίος με απειλές θέλησε να τρομάξει το σύντροφο, παρόλα αυτά ο σ. Φ.Χ. συνέχισε κανονικά την πορεία του. Ο τραμπούκος της ΝΔ ακολούθησε το σύντροφο για αρκετά χιλιόμετρα. Τότε ενώ ο σ. Φ.Χ ήταν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι κοντά στο Καλλιμάρμαρο ,όπου διεξάγονταν η Συγκέντρωση του ΝΑΙ, ο τραμπούκος στρίβει με το αμάξι του κάθετα προς το πεζοδρόμιο και πατά γκάζι προς τη μηχανή του σ. Φ.Χ με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο πεζοδρόμιο και η μηχανή να σφηνώσει μεταξύ του αυτοκινήτου και του πεζοδρομίου. Λόγω της μεγάλης δύναμης του χτυπήματος αν ο σ. Φ.Χ δεν έκανε ελιγμό για να αποφύγει το αυτοκίνητο ή δεν φορούσε κράνος θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί βαριά. Ήταν τέτοιο το μένος του τραμπούκου της ΝΔ που αμέσως μετά την επίθεση φώναξε στους αυτόπτες μάρτυρες «καλά του έκανα». Ήταν μια σχεδιασμένη επίθεση αφού ο τραμπούκος της ΝΔ ακολούθησε το σύντροφο και βρήκε ευκαιρία να κάνει πράξη τις απειλές του κοντά στο Καλλιμάρμαρο κάτω από την προστασία της αντιδραστικής συγκέντρωσης ΝΑΙ που διεξάγονταν εκεί.

Αμέσως έφθασαν στο σημείο «εξεγερμένοι» Νεοδημοκράτες και μπράβοι της συγκέντρωσης «ΝΑΙ μένουμε Ευρώπη» μαζί και ο επίσης Νεοδημοκράτης δικηγόρος του τραμπούκου. Με φωνές και απειλές, με συνθήματα «στο Βίτσι και στο Γράμμο σε έχωσα στην άμμο» περικύκλωσαν το σύντροφο πιέζοντας να καταγραφεί η επίθεση σαν απλό τροχαίο. Συγκινητική ήταν άμεση στήριξη από τους περαστικούς-αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, πεζούς και οδηγούς, οι οποίοι συγκλονισμένοι από την ωμότητα της επίθεσης προστάτευσαν τον σύντροφο από τους τραμπούκους του ΝΑΙ και απαιτούσαν να καταγραφεί από την αστυνομία το γεγονός όχι σαν ένα απλό τροχαίο, αλλά σαν αυτό που ήταν, μια απρόκλητη και σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση. Οι φωτογραφίες άλλωστε από το συμβάν που πρόλαβαν και τράβηξαν, μιλάνε μόνες τους! Μετά από την πίεση των οπαδών του ΝΑΙ να καταγραφεί η επίθεση σαν τροχαίο , ο αστυνομικός της τροχαίας που έφτασε στο σημείο, εξαφανίστηκε, μη καταγράφοντας τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο. Ενώ αργότερα ο τραμπούκος που χτύπησε το σύντροφο προσπάθησε να τον δωροδοκήσει λέγοντας του «σταμάτα το εδώ και θα σου δώσω ότι θες» αντιμετωπίζοντας την άρνηση και κατακραυγή του συντρόφου

Μέλη του κόμματος μας που συνέτρεξαν αμέσως μετά στον τόπο της επίθεσης για βοήθεια στο σύντροφο Φ.Χ αντιμετωπίστηκαν με φωνές, απειλές, ψευτοτσαμπουκάδες, ‘ιστορικές αναφορές’ στο Γράμμο και το Βίτσι. Το ότι πλησίαζε η ώρα έναρξης της συγκέντρωσης του ΝΑΙ αποθράσυνε τους τραμπούκους. Στο αποκορύφωμα της πίεσης για συγκάλυψη και εξαφάνισης του γεγονότος ο ίδιος ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος πρωτοστάτησε σε μια αθλιότητα εκφοβισμού, απειλών για τη ζωή των συντρόφων, στησίματος προβοκάτσιας πάνω τους, για την μετατροπή των θυτών σε θύματα. Οι απειλές απαντήθηκαν με σθένος και αποφασιστικότητα από τους συντρόφους, που δεν λύγισαν στην προσπάθεια τρομοκράτησης ούτε στο στήσιμο προβοκάτσιας.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις να μην υπάρξει συγκάλυψη του γεγονότος και να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη στον τραμπούκο- παρά λίγο δολοφόνο του συντρόφου μας. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και οι επιθέσεις θα απαντηθούν από το ίδιο το εργατικό-λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρώτα και κύρια με το μεγάλο ΟΧΙ της Κυριακής. Το λαϊκό κύμα αντίστασης του λαού μας –όπως φάνηκε και λίγη ώρα μετά στην τεράστια συγκέντρωση του Συντάγματος- δεν θα ανακοπεί ότι μέσο και να χρησιμοποιήσει το σύστημα. Εξ’ άλλου δεν τους έμεινε και τίποτα άλλο… Ο φόβος είναι στην πλευρά τους! Θα νικήσουμε!

eek.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites tsanta
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
«Κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας οι γονείς καταβάλλουν προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Αν διαφωνούν, αποφασίζει το...
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
πανεπ κρητης
Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών: Νέο Όνομα και Νέο Όραμα για Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης
Το Τμήμα ανανεώνει πλήρως και εκσυγχρονίζει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών
Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών: Νέο Όνομα και Νέο Όραμα για Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης
Φοιτητές στο Χάρβαρντ
Χάρβαντ: Μαζική κατάληψη από φοιτητές - Το ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα (Video)
Οι φοιτητές του Χάρβαρντ αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης
Χάρβαντ: Μαζική κατάληψη από φοιτητές - Το ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα (Video)