Thumbnail
Κανένας αναπληρωτής δάσκαλος στην Αν. Αττική!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 5/9/2013

των αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, [email protected], και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, [email protected]

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ!!!!

Μέχρι να βγάλω το παραπάνω ενημερωτικό μεσολάβησαν οι προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ70 και ΠΕ60. ΔΕΝ διορίζεται κανένας δάσκαλος αναπληρωτής στην  Αν. Αττική όταν η Δ/νση δηλώνει 156 κενά!!! Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τη χειρότερη εκδοχή όσων γράφουμε παρακάτω. Πιστεύω πως πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Οι σύλλογοι να καλέσουν σε κοινή κινητοποίηση στη Δ/νση. Όλοι οι συνάδελφοι στις ΓΣ των συλλόγων για να πάρουμε αποφάσεις για απεργία διαρκείας από 16/9 μαζί με τους καθηγητές. Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 9/9 στις 1μμ στο Υπουργείο και καθολικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του ν. για το Νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο  Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα σχολεία και τις ζωές μας – να μη λειτουργήσουν τα σχολεία όπως θέλει το Υπουργείο και η τρόικα.

Με κατασκευασμένες υπεραριθμίες από κατάργηση υποστηρικτικών λειτουργιών του δημόσιου σχολείου (ενισχυτική ολοήμερο, πρωινή ζώνη), ελαστικά ωράρια και μετακινήσεις εκπαιδευτικών θα επιχειρήσουν την κάλυψη των κενών ;

Α. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ έθεσα το ερώτημα αν αλλάζει κάτι στον υπολογισμό των κενών και των λειτουργικών υπεραριθμιών. Η δ/ντρια απάντησε ότι αυτό θα το δούμε ανάλογα με τις αποσπάσεις εκτός και το προσωπικό που θα έχουμε! Στη διαμαρτυρία μου ότι οι ανάγκες του σχολείου δεν αλλάζουν ανάλογα με το διαθέσιμο προσωπικό αλλά είναι συγκεκριμένες απάντησε ότι έχει εντολή από τον υπουργό να καλύψει με απόλυτη προτεραιότητα τα πρωινά τμήματα με δασκάλους. Στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει η λειτουργία του ολοήμερου ή ότι θα λειτουργεί χωρίς υπεύθυνο απάντησε ότι θα υπάρχει υπεύθυνος ημέρας!!!!

Γίνεται φανερό ότι το υπουργείο και η διοίκηση, προκειμένου να καλύψουν τα μεγάλα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς προετοιμάζουν, όπου χρειαστεί, να περικόψουν θεσμοθετημένες λειτουργίες του δημόσιου σχολείου (ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη, ολοήμερο) – άλλωστε  αυτό επιβεβαιώνεται και από σχολικούς συμβούλους. Τα παραπάνω οδηγούν είτε στη σταδιακή κατάργηση του ολοήμερου, είτε σε μερική λειτουργία χωρίς υπεύθυνο. Ταυτόχρονα μπαίνουμε σε ένα νέο καθεστώς ελαστικοποίησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύψουν πρωινή και απογευματινή λειτουργία. Οδηγούμαστε σε τμήματα χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο τάξης  αλλά με «γυμνασιοποίηση» στο πρόγραμμα - πολλοί δάσκαλοι στο τμήμα – ο δ/ντής και περισσεύματα ωρών δασκάλων, με αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά του δημοτικού. Με τη μεθόδευση αυτή θα  περισσεύει τουλάχιστον ένας δάσκαλος σε κάθε ΕΑΕΠ αλλά και παλαιού τύπου σχολείο (κόβοντας το ολοήμερο) και θα προκύψουν δεκάδες λειτουργικές υπεραριθμίες τόσο στην περιφέρειά μας και εν δυνάμει 1.000 – 2.000 σε όλη τη χώρα!!!! Έτσι θα καλύψουν τις προσλήψεις αναπληρωτών!!!

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, εκτός όλων των άλλων, θα ελαχιστοποιήσει και τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, στα πρότυπα των αποσπάσεων εκτός.

Ενημερώνω και τους συλλόγους της περιοχής Αν Αττ. και τους συναδέλφους γιατί θεωρώ ότι πρέπει να βρεθούν σε ετοιμότητα και να καλέσουν σε συγκέντρωση στο ΠΥΣΠΕ αν επιχειρηθεί κατά παράβαση των ισχυόντων,  με κατάργηση των θεσμοθετημένων λειτουργιών (αντισταθμιστική εκπαίδευση και κάλυψη κοινωνικών αναγκών) να βγάλει λειτουργικά υπεράριθμους. Επίσης, καλό είναι οι σύλλογοι να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των κενών απευθείας από τις σχολικές μονάδες (καταγράφοντας όλες τις πραγματικές ανάγκες – κατάτμηση τμημάτων με 26 μαθητές, προνήπια κλπ - ώστε σε συνεργασία με τους αιρετούς να διασταυρώσουμε τα κενά.

Όποια στελέχη συμβάλλουν στην εφαρμογή αυτού του αποκρουστικού σχεδίου έχουν προσωπική ευθύνη για την κατάργηση χιλιάδων θέσεων συναδέλφων και ισοδυναμεί με την απόλυση των αντίστοιχων αναπληρωτών. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Β. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ η δ/ντρια ενημέρωσε :

1.   Ότι θα τοποθετήσει εικονικά(!!!) σε σχολεία τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που είναι στη διάθεση για να μπορεί να τους «δει» το Υπουργείο και η κανονική τοποθέτηση θα γίνει μετά από τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Tραγελαφικά πράγματα στο παρά πέντε της έναρξης των μαθημάτων!

2.   Για την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας για την σειρά υπηρεσιακών μεταβολών και την τοποθέτηση των μεταταχθέντων. Ορίζει ότι αφού γίνουν οι τοποθετήσεις (από τα ΠΥΣΠΕ) όσων είναι στη διάθεση, θα ακολουθήσουν οι μεταταχθέντες και θα έπονται οι αποσπάσεις (στην πραγματικότητα για τις μαζικές ειδικότητες -ΠΕ06, 07, 08, 11- δεν θα προκύψουν αποσπάσεις  δεδομένου ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις ειδικοτήτων). Το ευτράπελο όμως είναι ότι, όπως αναφέρει, οι μεταταχθέντες θα τοποθετηθούν σε λειτουργικά κενά! με βάση τα μόρια τους όπως θα τα καταθέσουν  με υπεύθυνη δήλωση(!) στη δήλωση τοποθέτησης τους. Τέλος πρέπει η υπηρεσία μέσα σε ελάχιστες μέρες να μετατρέψει τα μόρια των μεταταγμένων από ΔΕ σε μόρια με βάση τα ισχύοντα στην ΠΕ!! Και όλα αυτά χωρίς να έχει τους ατομικούς φακέλους στα χέρια της!!!

Στις ερωτήσεις μου : Αν θα δοθούν οργανικές θέσεις για να τοποθετηθούν, η απάντηση ήταν αρνητική. Αν οι ιδρυμένες με το ΦΕΚ 1514-20/6/2013 οργανικές θέσεις και στην Αν. Αττική  ισχύουν και θα διατεθούν  η απάντηση ήταν όχι, δεν ισχύουν και δεν έχω εντολή και οδηγίες για να τις διαθέσω.

Με βάση τα παραπάνω δήλωσα ότι οι μετατάξεις είναι νομικά διάτρητες και πρέπει να ακυρωθούν (οι συνάδελφοι της ΔΕ μπορούν να διατεθούν στην ΠΕ διατηρώντας το ωράριο τους κλπ) – δεν νοείται μετάταξη όταν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση την οποία έρχεται να καλύψει ο μετατασσόμενος και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο στο χρόνο που προβλέπει ο νόμος ώστε να δοθεί η δυνατότητα για μεταθέσεις και οργανικές σε όσους είναι στη διάθεση. Η μη απόδοση οργανικής θέσης στους μετατασσόμενους αποδεικνύει ότι το Υπουργείο τους θέλει στον αέρα, δεξαμενή για νέες «εύκολες» υπεραριθμίες, μετακινήσεις ή ακόμα και διαθεσιμότητες.

Το ανήκουστο να τοποθετηθούν με τα μόρια «κατά δήλωσή τους», χωρίς τον υπηρεσιακό φάκελο και αντίστοιχο έλεγχο συνιστά πράξη πέρα από κάθε νομιμότητα. Δεν μπορεί να πάρει το ΠΥΣΠΕ την ευθύνη να πραγματοποιήσει και να προσυπογράψει τέτοιες διαδικασίες και όποιος το κάνει θα είναι προσωπικά και νομικά υπόλογος.  

Τόσο οι σύλλογοι όσο και οι ίδιοι οι συνάδελφοι μεταταχθέντες δεν πρέπει να επιτρέψουν καμία αυθαιρεσία σε βάρος τους.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης :

1.   Προχώρησε στην ικανοποίηση των αιτήσεων θεραπείας δύο συναδελφισσών     

2.   Τοποθέτησε αναπληρώτρια δ/ντρια στο 3ο ΔΣ Γέρακα

3.   Όρισε δ/ντές στο 4ο ΔΣ Ραφήνας : Τερζίδης και 3ο ΔΣ Διονύσου : Καλαμπαλίκης

4.   Όρισε προϊστάμενες Νηπιαγωγείων σύμφωνα με τις αιτήσεις τους σε 9 νηπιαγωγεία.    

5.   Καθόρισε τα σχολεία για τη συμπλήρωση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που πρόσφατα τοποθετήθηκαν από τη διάθεση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΑΚΗ

Συννάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ήδη οι σύλλογοι εξέδωσαν ανακοινώσεις για την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης στο συνάδελφό μας και αναπληρωτή αιρετό και σας καλώ να ανταποκριθείτε, καθώς τα έξοδα για την αποκατάσταση του Γιάννη είναι πολύ μεγάλα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»