Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Ιδού η κατάντια της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς εκ μέρους του αρμόδιου αναπληρωτή Παιδείας Τάσου Κουράκη και των συνεργατών του.

Τα κενά θα είναι τεράστια, όχι μόνο της έλλειψης των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά και εξαιτίας της ολιγωρίας των στελεχών του υπουργείου.

Η ΟΛΜΕ είναι καταπέλτης, και να σημειωθεί ότι η ηγεσία του ανήκει σε συνδικαλιστική παράταξη προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδού τί λέει σε ανακοίνωσή της:

«Εχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε, ότι με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ολοκληρώθηκε. Πλέον, απαγορεύεται η οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στο δημόσιο. Το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και στις τοποθετήσεις, αφού και τα ΠΥΣΔΕ δε θα έχουν στοιχεία για να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου και απαιτήσαμε να προχωρήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των πινάκων των αποσπάσεων, ώστε να εκκρεμεί μόνο το τυπικό μέρος της υπογραφής του υπηρεσιακού υπουργού.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας  και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δε φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.

Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν, δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, καθώς και πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα περιττών μετακινήσεων.

Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών είναι στον αέρα, και μάλιστα χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση!

Όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο.

Ζητούμε: να εγκριθεί άμεσα το αίτημα εξαίρεσης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αποσπάσεων και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που προϋποθέτουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Πάντως, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά την παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, αφού τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγιασμοί στα σχολεία, καθώς οι ιερείς οι κληρικοί θα βρίσκονται στους ναούς μέχρι στις 11 το πρωί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού».

   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ - Καθημερινή 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μηχανογραφικό 2025: Απαραίτητες συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη και να κερδίσετε τις κρυφές ευκαιρίες
Η πιο καθοριστική απόφαση για το μέλλον των υποψηφίων ξεκινά τώρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πατήσετε «υποβολή»
Μηχανογραφικό 2025: Απαραίτητες συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη και να κερδίσετε τις κρυφές ευκαιρίες
γευμα
Σχολικά γεύματα για λίγους, σχολική μέριμνα για ελάχιστους - Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα
Παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες, η πολιτεία υστερεί σε εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων, σε αντίθεση με άλλες χώρες που προσφέρουν καθολική φροντίδα, σχολικά...
Σχολικά γεύματα για λίγους, σχολική μέριμνα για ελάχιστους - Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα
paideias
Υπουργείο Παιδείας: Προσοχή! Από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές και μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις στο e-εγγραφές και πως θα δείτε τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητών/τριών
Υπουργείο Παιδείας: Προσοχή! Από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές και μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ