Thumbnail
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Πιερίας

Ενώσεως Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δρώμενα

Ημέρα: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ώρα: 19:30

Τόπος: Γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε.

Θέμα: Ανασύσταση Διοικητικού Συμβουλίου

Απών (δικαιολογημένα) ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ

Υπομονετικέ αναγνώστη για να καταλάβεις τη διαδικασία παραθέτουμε το Άρθρο 13 παράγραφος 1 του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Άρθρο 13

1. Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. γίνεται με μυστική ψηφοφορία στην πρώτη συνεδρίαση, που συγκαλεί γι’ αυτό ο σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, το αργότερο σε οχτώ (8) μέρες μετά τις αρχαιρεσίες. Η εκλογή για τις θέσεις στο Δ.Σ. απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία. Αν οι δύο πρώτες ψηφοφορίες αποβούν άκαρπες, τότε από την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται αυτός, που έχει τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας εκλέγεται ο υποψήφιος του συνδυασμού που πλειοψήφησε.

Ενίοτε οι παραδοσιακές κομματικές παρατάξεις επικαλούνται την «πάγια» θέση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Άλλες φορές πάλι την ξεχνάνε. Αν από τη συνέχεια καταλάβετε ποια θέση κράτησαν οι κομματικές παρατάξεις στη συγκεκριμένη ανασύσταση, ανήκετε στους 10 πιο έξυπνους ανθρώπους, που μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα.

Φανταστικός διάλογος:

Π: Τι σημαίνει ο όρος αντιπροσωπευτικό μπαμπά;

Μ: Προφανώς παιδί μου σημαίνει ότι, θα πρέπει στο προεδρείο και τα υπόλοιπα αξιώματα, να αντιπροσωπεύονται όλες (κατά το δυνατό) οι παρατάξεις, που έχουν εκλέξει συμβούλους στο Δ.Σ.

Π: Και τι σημαίνει ο όρος αναλογικό; Έχει σχέση με την απλή μέθοδο των τριών;

Μ: Εύκολη ερώτηση. Προφανώς οι παρατάξεις θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο προεδρείο και τα υπόλοιπα αξιώματα ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. Δηλαδή ο πρώτος συνδυασμός εκλέγει τον Πρόεδρο, ο δεύτερος τον Αντιπρόεδρο, ο τρίτος το Γενικό Γραμματέα κ.λπ.

Ξεκινά η διαδικασία με την εκλογή Προέδρου.  Υποψήφιοι τρεις:

Βαρδακώστας Γ. (Κ.Ε.Ε.),

Συμεωνίδης Σ. (Α.Α.Κ.)

Αντωνίου Χ. (ΔΑΚΕ)

Η λογική λέει, το καταλαβαίνει πλέον και ένα μικρό παιδί, ότι, εφόσον διεκδικούν και οι τρεις παρατάξεις τη θέση του Προέδρου, προφανώς δεν υποστηρίζουν τη θέση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται τρεις φορές με το ίδιο αποτέλεσμα και κάθε υποψήφιος παίρνει δύο ψήφους, οπότε με βάση το Άρθρο 13 παράγραφος 1 του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, Πρόεδρος εκλέγεται ο Γιώργος Βαρδακώστας (σιδεροκέφαλος πρόεδρε είναι η συνηθισμένη ευχή, θα καταλάβετε στη συνέχεια γιατί)

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εκλογή Αντιπροέδρου.  Υποψήφιοι τρεις:

Κολόμβας Ι. (Κ.Ε.Ε.),

Συμεωνίδης Σ. (Α.Α.Κ.)

Αντωνίου Χ. (ΔΑΚΕ)

Και πάλι τρεις ψηφοφορίες, από δύο ψήφους ο κάθε υποψήφιος.

Αποτέλεσμα.

Εκλέγεται ο Στάθης αναφωνεί ο πρώην Πρόεδρος και πρώην αιρετός, που είναι παρών και «βοηθάει» στη διαδικασία.

Ή μήπως όχι; Θα μπορούσαμε να γράψουμε το καταστατικό … ξέρετε πού, αφού έτσι κι αλλιώς το παραβιάζουμε με κάθε ευκαιρία. Δυστυχώς όμως, κάποιος το έχει διαβάσει και έτσι τελικά εκλέγεται Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Κολόμβας, ο οποίος θα θυμάται στο μέλλον ότι για 10 λεπτά ήταν Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εκλογή Γενικού Γραμματέα.  Υποψήφιοι δύο:

Συμεωνίδης Σ. (Α.Α.Κ.)

Αντωνίου Χ. (ΔΑΚΕ)

Από την πρώτη ψηφοφορία, εκλέγεται ο Χρήστος Αντωνίου με τρεις ψήφους υπέρ έναντι δύο του Στάθης Συμεωνίδη και ενός λευκού.

Η διαδικασία συνεχίζεται. Ή μήπως όχι;                                                       

Ο Στάθης Συμεωνίδης ρωτάει αν η ΔΑΚΕ έχει να κάνει κάποια δήλωση, πριν συνεχιστεί η διαδικασία. Ο Χρήστος Αντωνίου απαντάει αρχικά όχι, αλλά στη συνέχεια το πιάνει το υπονοούμενο και δηλώνει ότι το προεδρείο δεν είναι αναλογικό και αντιπροσωπευτικό (!!) και γι’ αυτό παραιτείται.

Υπομονετικέ αναγνώστη, μη γελάς. Πριν συνεχίσεις διάβασε το Άρθρο 18, παράγραφοι 2,3,4 του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε. για να μπορέσεις να καταλάβεις.

Άρθρο 18

2. Μετά από κάθε αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ., εκτός από τα μέλη του Προεδρείου, που αποχωρεί από αυτό για οποιοδήποτε λόγο, γίνεται ανασυγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα με μυστική ψηφοφορία εκτός από Προεδρείο (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας).

3. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αποχωρεί μέλος του Προεδρείου γίνεται γενική ανασύνθεση με μυστική ψηφοφορία σε όλες τις θέσεις.

4. Η διαδικασία ανασύνθεσης των παρ.2 και 3 εφαρμόζεται και στην περίπτωση που: α) οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. παραιτείται από το αξίωμά του, όχι όμως και από τη θέση του στο Δ.Σ. και β) όταν πλειοψηφία του Δ.Σ. ζητήσει έγγραφα και με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, το οποίο πρέπει να δικαιολογείται ικανοποιητικά και με αντικειμενική θεμελίωση, τη γενική ανακατανομή των αξιωμάτων.

Ξανά από την αρχή λοιπόν, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Σκηνές απείρου κάλλους. Εδώ, θα μπορούσε κάποιος βιαστικός να ισχυριστεί:

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς στην Ε.Λ.Μ.Ε. περνάτε καλά»

Η διαδικασία λοιπόν από την αρχή. Τα ίδια με τον Πρόεδρο. Τρεις υποψήφιοι και πάλι. Η άποψη για αναλογικό Προεδρείο ξεχνιέται αυτόματα. Άλλωστε ήταν ξεχασμένη και τους προηγούμενους 6 μήνες, όταν καμία παράταξη δεν ήθελε να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα, τη μόνη θέση, εκτός από τη θέση του Προέδρου, που έχει πολλή δουλειά.

Τρεις ψηφοφορίες. Ίδιο αποτέλεσμα.

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη το γελοίο του πράγματος, δεν κατεβάζει υποψήφιο για Αντιπρόεδρο, το ίδιο κάνει και η ΔΑΚΕ και έτσι εκλέγεται Αντιπρόεδρος ο Στάθης Συμεωνίδης.

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος επίσης εκλέγεται πανηγυρικά.

Ταμίας εκλέγεται ο Δημήτρης Γάτας και μένει κενή η θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, μήπως θελήσει στο μέλλον να την πάρει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Ουφ τελείωσε η ανασύσταση! Επιτέλους η Ε.Λ.Μ.Ε. έχει προεδρείο μετά από 6 μήνες!!

Ακολουθεί ο ορισμός αντιπροσώπου της Ε.Λ.Μ.Ε. για τον ΟΚΑΝΑ. Ορίζεται η Σοφία Ελευθεριάδου, που θα εναλλάσσεται με το Γιάννη Στεφανίδη.

Τελειώσαμε; Και όμως όχι.

Επειδή ορισμένοι ενοχλούνται, όταν δημόσια αναφέρεται το όνομά τους συνοδευόμενο από την περιγραφή των πράξεων τους, για να μην προσβληθούν και πάλι, και προκειμένου να συνηθίσουν τη νομική γλώσσα, την οποία για πρώτη φορά επικαλούνται, θα αναφέρονται στη συνέχεια της ανακοίνωσης ως εξής:

Ο αιρετός εκπρόσωπος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Α.Α.Κ., θα αναφέρεται στη συνέχεια ως ο Ένας και ο γνωστός «συνάδελφος», που δεν έχει μπει ποτέ σε τάξη από τότε, που διορίστηκε και διακρίνεται για το ήθος και την ευγένειά του και τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσφέρει στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. θα αναφέρεται στο εξής ως ο Άλλος. 

Ο νέος Αντιπρόεδρος βάζει ως θέμα τις ανακοινώσεις της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών και του αιρετού στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Μπουλούμη Δημήτρη, που προηγήθηκαν, οι οποίες δεν του άρεσαν! Καθορίζει μάλιστα και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει η συζήτηση. Θα ξεκινήσει ο ίδιος και στη συνέχεια θα δώσει τον λόγο στον Έναν. Ο πρόεδρος του υπενθυμίζει ποιος συντονίζει τη συζήτηση και ποιοι έχουν δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρα 19, παράγραφος 4 και άρθρο 14, παράγραφος 1.

Άρθρο 19

4. Συγκαλεί (εννοείται ο Πρόεδρος) το Δ.Σ σε συνεδριάσεις, τακτικές και έκτακτες, καθορίζει την ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1 και 2 και διευθύνει τη συζήτηση.

Άρθρο 14

1. Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά δύο φορές το μήνα και οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για τα μέλη της ΕΛΜΕ χωρίς δικαίωμα λόγου και έκτακτα όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος ή το ζητήσουν με έγγραφη αίτηση τρία (3) τουλάχιστον μέλη του.

Ο Αντιπρόεδρος απαντά ότι, αυτό συμβαίνει όταν ο Πρόεδρος είναι άνθρωπος και όχι γάιδαρος! Μη γελάτε. Άλλωστε οι διαδικασίες, όπως καταλαβαίνετε, είναι καλές και τις εφαρμόζουμε μόνο όταν μας συμφέρουν.

Εδώ, θα διακόψουμε για λίγο την αφήγηση, προκειμένου να θέσουμε ένα ερώτημα:

Αν ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι γάιδαρος, τότε τι από τα παρακάτω συμβαίνει; Είναι και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. γάιδαροι για να δέχονται να προεδρεύει ένας άλλος γάιδαρος ή είναι άνθρωποι, που όμως αποδέχονται να προεδρεύει των ανθρώπων ένας γάιδαρος; Ιδού η απορία.

Ξεκινά η διαδικασία. Ησυχία. Δύο λεπτά εισήγηση από τον αντιπρόεδρο και στη συνέχεια παίρνει το λόγο ο Ένας, ο οποίος όμως ως γνωστόν δεν έχει χρονόμετρο και έτσι ξεκινά το γκάρισμα, συγνώμη την αγόρευση στις 20:45 και σταματά προσωρινά στις 21:15. Διαβάζει αποσπάσματα από τα δύο κείμενα. Όπου βλέπει χαρακτηρισμούς ή κατηγορίες γενικές και χωρίς αναφορά ονομάτων, βάζει το όνομά του από δίπλα και τις θεωρεί προσωπική επίθεση και σπίλωση της τιμής και της υπόληψής του. Να σημειωθεί πως ούτε ο ίδιος, ούτε και κανένας άλλος δεν τολμά να διαψεύσει τους τεκμηριωμένους ισχυρισμούς των δύο κειμένων. 

Ο Ένας συνεχίζει μαινόμενος και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα επαναλαμβάνει την ακατ…ανόητη και παραληρηματική φράση ότι θα ξεθάψει τους σκελετούς από τις ντουλάπες (ή κάτι τέτοιο). Απειλεί επίσης ότι, θα βγάλει στη φόρα παράνομες τοποθετήσεις και αποσπάσεις με υπουργικές αποφάσεις, έχοντας προφανώς την εντύπωση ότι, απευθύνεται στους φίλους του ή τους πρώην αντιπάλους του με τους οποίους όμως τώρα ταυτίζεται.

Μόλις τελειώνει το παραλήρημα, το λόγο παίρνει για να απαντήσει (τρομάρα του) ο έτερος αιρετός στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Δημήτρης Μπουλούμης. Αμ δε. Κατά την προσφιλή τους τακτική οι δύο σύντροφοί της Α.Α.Κ. διακόπτουν και παρενοχλούν, ώστε ο ομιλητής να χάνει τον ειρμό των σκέψεών του και να μην μπορεί να ολοκληρώσει τη σκέψη του. Μόλις μάλιστα διαπιστώνουν ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, έξαλλοι αρχίζουν να φωνάζουν και να ωρύονται. Ο δε Αντιπρόεδρος σηκώνεται από τη θέση του ξεχνώντας τις παντόφλες του πίσω και αρχίζει να χτυπάει με τις γροθιές του το τραπέζι μπροστά από τον αιρετό, όπως τον έχετε δει να κάνει και σε κάποιες Γενικές Συνελεύσεις. Η έξαλλη αυτή κατάσταση συνεχίζεται για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, χωρίς βέβαια να είναι δυνατόν να τους αφαιρέσει κανείς το λόγο, αφού το δίκιο τους ξεχειλίζει.

Παρών από τις 21:00 και μετά και ο Άλλος, ο γνωστός ως δεξί χέρι του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, που κάθε χρόνο τοποθετείται στη Ρητίνη για να παίρνει τα 5 μόρια, αλλά βρίσκεται μονίμως στη Διεύθυνση, προκειμένου να εκτελεί τα καθήκοντά του και το όνομά του αρχίζει από Τ… και τελειώνει σε …όκας.

Κάποια στιγμή μετά τις 22:30 και ενώ η ένταση έχει μεταφερθεί έξω από τα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε., ο αιρετός Μπουλούμης αντιλαμβάνεται τον Άλλο να χασκογελάει ειρωνικά. Τότε του απευθύνεται λέγοντας: «Αν είχες λίγη αξιοπρέπεια δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά». Τότε ο Άλλος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν ιδιαίτερα ήρεμος, σηκώνεται και φτύνει (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά) τον αιρετό Δημήτρη Μπουλούμη αποκαλώντας τον αλήτη και καραγκιόζη, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων, που διαχειρίζονται τις θέσεις ευθύνης. Τα «σκάγια» δεν έφτασαν στον αιρετό, αλλά «έλουσαν» τους γύρω παρευρισκόμενους συναδέλφους. Το υβρεολόγιο συνεχίστηκε, ως είθισται προκειμένου ο εξυβριζόμενος, να αντιδράσει είτε ανταπαντώντας στις ύβρεις με ύβρεις είτε με χειροδικία. Κοινώς, στημένο περιστατικό έντασης προκειμένου να σύρουν αυτόν, που τους έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι στα πειθαρχικά και στις δικαστικές αίθουσες.  

Σημαντική λεπτομέρεια. Ο Ένας και ο Άλλος αποχώρησαν μαζί, προκειμένου να συνεχίσουν την καλή συνεργασία τους.

Συνάδελφοι δεν ξέρουμε, αν στο δημοψήφισμα, που έρχεται ψηφίσετε ναι ή όχι. Σίγουρα όμως πρέπει να πείτε ΟΧΙ σε αυτές τις πρακτικές, που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.    

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής