Thumbnail
Σε κρίσιμη κατάσταση - Παλεύουν να το κρατήσουν ζωντανό

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα η κουταβίτσα που εντοπίστηκε στις 8 Αυγούστου με μια τεράστια πληγή στον κορμό του σώματος της να περιφέρεται σε μια χωματερή πέντε χιλιόμετρα έξω από την Ιεράπετρα στο δρόμο προς το χωριό Μακρυλιά.

Δείτε στο βίντεο σε τι κατάσταση βρήκε ο Τάκης Προεστάκης το ζώο.

Το ζώο κατάφερε να πιάσει εκείνη τη μέρα ο Τάκης Προεστάκης και το μετέφερε στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη για τις πρώτες βοήθειες. Ο κτηνίατρος εξετάζοντας το μόλις τεσσάρων μηνών θηλυκό σκυλάκι απέκλεισε την πιθανότητα η τεράστια πληγή να προκλήθηκε από δαγκωματιές άλλων ζώων ή από δερματοπάθεια.

IerapetraMakryliaKoutaviGdarmeno (13)

Αφόρητοι οι πόνοι που νιώθει αυτό το πλάσμα.

Ο τρόπος που είναι κομμένο περιμετρικά το δέρμα του ζώου δείχνει ότι κάποιος το έγδαρε στην κυριολεξία ζωντανό. Σήμερα κτηνίατρος έραψε τις πληγές της σκυλίτσας – που ο κ. Προεστάκης την ονόμασε Ελπίδα – και την τύλιξε με ειδικές γάζες για να αποφύγει την περαιτέρω μόλυνση.

IerapetraMakryliaKoutaviGdarmeno (11)

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του.

Η κατάσταση της υγείας του ζώου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Προεστάκης, παραμένει κρίσιμη και η σοβαρότητα της κατάστασης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της επέμβασης σταμάτησε να αναπνέει αλλά ευτυχώς επανήλθε.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε πως ήταν το ζώο τις πρώτες ώρες μετά τη διάσωση του και πως τώρα πια γλύφει τις πληγές του.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του βασανιστηρίου που υπέστη αυτό το πλάσμα στα χέρια ενός ανθρώπου.

.zoosos.gr

ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι αποδοχές
Εκπαιδευτικέ, είναι ντροπή να μιλάς για φτωχοποίηση ενώ κάνεις κοτζάμ λειτούργημα
Τι κρύβει η στάση των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών οι οποίοι, παρά το γεγονός πως είναι ορκισμένοι εχθροί της δημόσιας παιδείας και των λειτουργών...
Εκπαιδευτικέ, είναι ντροπή να μιλάς για φτωχοποίηση ενώ κάνεις κοτζάμ λειτούργημα
PANELLINIES - 3.jpg
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική