Thumbnail
Στις 735,64 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο 10,87% η απόδοση τους 10ετούς

Στις 13:15 ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 735,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 82,86 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,13008 δολάρια.

Την Πέμπτη στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι 10,87%.

Αναλυτικά τα διεθνή Χρηματιστήρια

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται πτωτικά κατά 0,72%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,34%.

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε στις 17.606,22 μονάδες, με πτώση 1,07%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων

Στο 18,6% αναρριχήθηκε σήμερα Πέμπτη η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου με το κλίμα να επιδεινώνεται από τις δηλώσεις Ευρωπαίων και Ελλήνων αξιωματούχων που δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνουν σε τεταμένο κλίμα.

Αρνητικά συμβάλει και το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's έθεσε σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης την Ελλάδα , επικαλούμενος ότι ορισμένες από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ασυμβίβαστες με το πλαίσιο πολιτικής που συμφωνήθηκε μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και των επίσημων πιστωτών.

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 10,87%, το 3ετές ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύεται στο 18,6%, το 5ετές ομόλογο έχει απόδοση 14,7%, το 15ετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 10,8% και το 30ετές ομόλογο διαπραγματεύεται με απόδοση 8,8%.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο διαμορφώνεται στις 1.759 μονάδες βάσης.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελληνική Προεδρία - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ολοκληρώθηκε η Ελληνική Προεδρία στο Δίκτυο UniAdrion Αδριατικής-Ιουνίου
Ενίσχυση της δικτύωσης και ανάπτυξη κοινών δράσεων αποτέλεσαν τα κύρια αποτελέσματα του διήμερου επετειακού Συνεδρίου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ολοκληρώθηκε η Ελληνική Προεδρία στο Δίκτυο UniAdrion Αδριατικής-Ιουνίου
vivlio
Σε συναγερμό οι φιλόλογοι: Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τη μείωση των φιλολογικών μαθημάτων
ΣΑΦ: «Κανένα βήμα πίσω για τα φιλολογικά μαθήματα» - «Σοβαρές επιπτώσεις για τη γενικότερη ανθρωπιστική καλλιέργεια των μαθητών»
Σε συναγερμό οι φιλόλογοι: Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τη μείωση των φιλολογικών μαθημάτων